Odstavování v roce a jak dál

2021
30.5.13 10:00

odstavování v roce a jak dál

Ahoj maminky! chystám se pomale končit s kojením. zatím kojím ráno a večer a když uspávám doma tak dopoledne a odpoledne, takže 2-4× denně. Před pár dny jsme utli noční kojení. Nejsem si jistá, zda má malý ode mě dost mlíka, přemýšlím s UM? může te mi poradit jak postupovat s ukončováním kojení a zda mám dávat UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
30.5.13 10:06

Záleží co jí.. Jogurt, sýry, pomazánky, kaše? To vše se počítá do mléčné dávky.. Takže určitě kojení stačí.. Ale teda pokud chceš odstavit úplně - chápu to dobře? Po roce už může kravské - ale záleží kolik, pokud bude vyžadovat pít ho několikrát denně, asi bych ještě dala UM. Třeba ochucené, ty kojené většinou to obyčejné moc nechtějí. Pokud bude pít hrneček denně, klidně bych dala kravské - taky mu ho můžeš ochutit - ovocem, marmeládou, medem, kakaem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
30.5.13 10:13

Kojila jsem oba kluky přibližně do roka, po odstavení měli na dopolední svačinu jogurt, na večeři kaši a před spaním UM. Plus ještě nějakou Lučinu nebo jiný sýr nabo máslo na snídani na pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
30.5.13 10:14

Já když se mi malá v roce odstavila, tak jsem dávala zpočátku UM jen na noc, přes den měla jogurt, sýr,,, UM měla 2× v noci, takže dost, pak jsem přešla na kravské a pije ho i ted v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
30.5.13 10:20

Malej má dopoledne jogurt, pak oběd, odpoledne ovoce a večer kaši, někdy mu dám kou sek pečiva s lučinou ale moc toho nesní, dávám mu během dne vodu ale vypije max 100ml, protože zatím kojím dost. ale snad čím míň budu kojit, tím víc bude pít tu vodu postupně čaje a tak. já totiž kojím těsně před uložením a tak nevím, jak to budu dělat bez kojení… no chtěla bych kojit ale už jen ráno a večer, jde o to že přes den někdy kojím někdy ne - dávám vodu. ale třeba dneska jsem mu dala od sebe a za hodinku mi lezl pod tričko zas, tak jestli mu to nestačilo? jen si říkám, jestli mu to moje stačí nebo mám zkusit UM ale zase zkust a pak jak dám s mým mlíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
30.5.13 10:48

Maleho jsem odstavila pred 14ti dny..odpoledne ma jogurt, k veceri ma 240ml kase, v noci 200ml UM, rano 150ml UM, pije obyc od Hami neochucene..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
30.5.13 10:53

Já ukončila kojení v 18 měsících. UM nedávám žádné(chtěla bych, ale žádné mi prostě nechce). Takže pije dopoledne kefír(mám zvláštní dítě, to jediné ji chutná), dávám jogurt, sýry, večer 150ml mléčné kaše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.13 12:57

@Janeynka o množství MM bych se nebála, děti si toho vytáhnou celkem dost během krátké doby.
Pokud chceš odstavit, tak zkrátka začni postupně nahrazovat kojení flaškou, prvorozený byl kojený do 9m a vzal jakékoliv UM, i HA hnusy hořké, takže to nemusí být tak, že by dítě nechtělo UM.
Můžeš začít třeba o víkendu, ať vstane s dítětem chlap a udělá mu flašku UM a ty ještě spi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
31.5.13 09:53

Děkuju za odezvy.
vnoci pár dní nekojím, budil se čím dál častěji i když ne vždy pil. ale ráno jsem mu dala v šest od sebe a v sedm už se mi zase snažil dostat pod tričko, tak dostal, pak jsem mu dala v osm jogurt tučnej kunínek a v devět snědl jen trochu přesnídávky s jáhlama(před spaním) a pak jsem ho tradičně chtěla nakojit a to si jen cucl a spal.
je dost poslední dobou takovej, že se chce pořád nosit a pořád chce společnost - má šest zoubků, čtyři mu vyrostly od konce dubna.
jde o to, že věčer sní jen 150ml vody s 50g kaše, víc nechce, pak ho nakojím a jde spát, ale poslední dobou ani nechce usnout, říkám, si, že bych mu dala třeba v šest kaši a v sedm UM, ale můžu kojit a zároveň zkusit UM?
jak bych potom postupovala kdybych ráno a večer nakojila a ještě dala UM? zatím kojím 3-4× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
31.5.13 10:46

Oba kluci měli cca od devíti měsíců jednou denně UM i když jsem ještě ráno a večer kojila.
To co jsi popsala dneska bych řekla, že toho jídla má ráno moc. Jestli jsi v šest kojila, tak bych dala třeba v půl osmé snídani - pečivo s něčím a pak po deváté tu přesnídávku jako svačinu a už bych po ní nekojila. Oběd klasicky v poledne, mezi třetí a čtvrtou odpolední svačinu, kolem šesté UM a před spaním mléčnou kaši a zapít kojením. Tak jsem to teda dělala já, ty časy píšu orientačně, nevím v kolik chodí spát. A když jsem úplně přestala kojit, tak měli kolem šesté na večeři kaši a před spaním UM. A myslím, že kaše ze 150 ml není málo, ale dělala bych radši už mléčnou. Mě třeba kluci nikdy nevypili takovou dávku UM jakou by v tom roce teoreticky měli. Starší pil tak 180ml, maldší většinou míň. A co vím tak děti které byly jen na UM, tak dokázaly vypít 250ml i víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
31.5.13 12:48

Děkuju moc za rady!! :hug:
to jen dneska jsem dala tak brzy jogurt a pak to fakt bylo jen trošičku té přesnídávky, on už neměml hlad.
Většinou ráno kojím, pak si žužlá pečivo a pak v devět má ten jogurt, v poledne oběd, po třetí svačinu a v sedm kaši mléčnou, nakojím a o půl osmé jde spát. nevím, jestli jsem psala, malému bude za pár dní rok. jde o to že i přes den kojím třeba po té ranní snídani a někdy i po odpolední, jde o to, že mi to pomáhá ho uspat…ale vím, že to musím odbourat, jak uspáváte vy? malej mi poslední dobou prostě stoupně a křičí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
31.5.13 13:29

Tak s uspáváním neporadím, já jsem v podstatě nikdy neuspávala. Jako miminka tak do půl roku usínali u kojení a pak už sami nebo přes den v kočárku pokud jsme šli ven. Tak buď si lehnout s ním nebo chodit a ukládat dokud neusne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
31.5.13 14:02

Já jsem neměla s uspáváním taky problém, po kojení jsme uložili a spal, teď to platí přes den ale večer stoupně a řve… musí mít naši ruku u sebe. před týdnem to bylo vpohodě a najednou utlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
31.5.13 19:50

Tak náš pokus byl katastrofa!!! :zed: :zed: :zed: :zed:
má kaše hami tak teda i mlíko, trochu si cucnul a už to nechtěl začal řvát jak pavián!! a už to nechtěl, dali jsme takto postupně různý láhve a pokaždé stejně, cucnul a pak řval!! má to cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
3.6.13 20:10

Ahoj maminky. tak když mu dám v šest od sebe, tak do osmi dostane ještě brumíka nebo pečivo, pak mu dám jogurt v devět a nakojím, oběd ve dvanáct, ve tři ovoce a nakojím, o půl šesté mlíko - jak mu to dám, tak to odmítá, jinak vodu pije líp než to mlíko, ale nakonec ho dám do židličky, odpoutám jeho pozornost a vypil mi dnes tak 100ml. v sedm kaši a nakojím. od kdy jste dávali čerstvé pečivo a jablka syrová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová