Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,zajímalo by mě, jestli některá z vás byla odstraňovat děložní přepážku. Podle ultrazvuku by se mělo jednat o částečnou přepážku. Doktor mi říkal, že by to neřešil, kdybych si už neprošla jedním potratem. Mohlo, ale nemuselo to být způsobeno právě tímhle. Brzy půjdu na kontrolu a mám mu říct, jak jsem se rozhodla. Mám z toho zákroku strach a bojím se, že to nadělá větší neplechu, než kdyby to tam nechal. Ale zároveň se bojím, že by se to mohlo zopakovat a to bych si to pak hodně vyčítala.
Prý to není velký zákrok… Chci se tedy jen zeptat, jestli to některá z vás podstoupila a jestli se vám potom podařilo otěhotnět a donosit dítě.
M.
Ahoj tvoji zkušenost nemám a možná úplně nevím, co myslíš děložní přepážkou, ale já měla úplně na konci taky takovou přepážku a tu mi oddělali po porodu, ani jsem to necítila. Takže nějaké odstranění bude asi fakt maličkost ![]()
Mojí kamarádce ji odstranili laparoskopicky. Ona předtím opravdu hodněkrát potratila, takže už bylo evidentní, že ta přepážka bude zřejmě příčinou. Ještě se ani po operaci pořádně nezahojila a zjistila, že je těhotná, a donosila do termínu zdravé miminko. Už má víc dětí, žádný další potrat se nekonal. Tak přeju, ať máš operaci brzo zdárně za sebou a příští těhotenství ať dopadne dobře.
Prosím o zachování anonymity, píšu o cizích zdravotních problémech a ta kamarádka sem taky chodí, jak jsem nedávno zjistila
. Díky.
Děkuji holky,
jedná se o přepážku uvnitř dělohy. Rozděluje ji na dvě části ale ne úplně. Asi do toho půjdu..
Ahoj holky,
zajímalo by mě, jestli některá z vás byla odstraňovat děložní přepážku. Podle ultrazvuku by se mělo jednat o částečnou přepážku. Doktor mi říkal, že by to neřešil, kdybych si už neprošla jedním potratem. Mohlo, ale nemuselo to být způsobeno právě tímhle. Brzy půjdu na kontrolu a mám mu říct, jak jsem se rozhodla. Mám z toho zákroku strach a bojím se, že to nadělá větší neplechu, než kdyby to tam nechal. Ale zároveň se bojím, že by se to mohlo zopakovat a to bych si to pak hodně vyčítala.
Prý to není velký zákrok… Chci se tedy jen zeptat, jestli to některá z vás podstoupila a jestli se vám potom podařilo otěhotnět a donosit dítě.
M.