Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu..
Malé je nyní něco málo přes dva měsíce a plně kojim. Ze začátku byly trošku problémy (musela jsem lehce dokrmovat UM a malá odmítlala moje prso), ale již přes měsíc je to bez problémů. Mlíka mám asi dost. Přes den kojim každé dvě hodky, prsa Stridam. Ale v noci malá hodně spinka.. spí i 8h a pak ještě třeba 4.. tudíž se snažím odstrikavat abych nemela pauzu u jednoho prsa delší než šest hodin. Ale už mne to moc nebaví..navíc máme pujcenou odsavacku z porodnice a je dost drahá, tak bych ji chtěla už vrátit..
Myslíte, že neprijdu o mlíko když nebudu odstrikavat v noci? Nebo mám ještě počkat? Jak dlouho?
Děkuji za rady..
A když jí zkusíš přiložit v noci tak nepije? Malej se v noci nakojí, ani ho nemusím budit ![]()
@Kajkaa85 odsříkala bych trochu než jdu spát a pak až kojila
dělala jsem to tak u obou a mmlíko bylo ![]()
Ja odstrikavala jen kdyz jsem mela pocit ze mi prasknou, jinak nikdy a spala taky celou noc, jen teda uz nevim presne kdy
me treba prsa reaguji po par dnech, kdyz se budi, nalejvaj se, kdyz ne tak nic
a mliko mam porad i ve 14m
@Kajkaa85 malému jsou dneska 2 měsíce. Cca před 3 týdny začal spát více, takže v noci spal 6+4 hodiny, teď už jsme na 8+4. Neodstříkávám, nebudím a mlíka mám dost. Teď chci začít odstříkávat než půjdu spát, abych měla něco v mrazáku, kdybych dávala na hlídání. Ale jinak bych to nehrotila.
@Kajkaa85 pokud tě prsa netlačí, odstříkávat nemusíš…o mléko bys za noc přijít fakt neměla…ještě je varianta naučit se odstříkávat rukou (ale jestli tě nebavila odsávačka, která dělá vše za tebe, asi se na manuál nepřeučíš
)
Děkuji za rady.. zkusím odstrikat nejprve večer před spaním a pak už ne.. uvidíme..