Odstupné a exekuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
odstupné a exekuce
Potřebuju poradit
jak je to s odstupném a exekucí???Jsem ted na mateřský a krachuje firmma u které sem zaměstnaná. Letos mi končí tříletámateřská dovolená. Příští měsíc by mi měla být proplacené odstupné ale mám strach že mi na to skočí exekuce kterou tedy platim celou dobu co sem na mateřské, ale víte jak to s exekutorama je
muže mi to sebrat celé a nebo to jde třeba poslat na třikrát jako mzda??děkuju za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak pokud to exekutorovi splácíš, tak proč by ti to bral? pokud máš splátkový kalendář, on neví, kolik ti přeci pošlou z práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, pokud splácíš a máš splátkový kalendář, tak ti to odstupný neseberou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandysek píše:
Přesně tak, pokud splácíš a máš splátkový kalendář, tak ti to odstupný neseberou
No, tak to v první řadě záleží na tom, jestli má či nemá exekuci na mzdu. Protože pokud ano, pokud exekutor jejímu zaměstnavateli vyrozumění o exekuci zaslal, tak je zaměstnavatel samozřejmě povinen srážky ze mzdy na exekuci provést. A v takovém případě pokud dostane odstupné vyplacené jednorázově, tak si z něj exekutor ukousne víc, než kdyby bylo vyplácené postupně - nezabavitelná částka v případě jednorázového vyplacení bude uplatněná jenom jednou, i když odstupné je za tři měsíce. Kdysi jsem kdesi na jakési poradně na netu zahlédla info, že u odstupného je možné se se zaměstnavatelem dohodnout na vyplácení měsíčním a zákonu to neodporuje, ale blíž jsem to nezkoumala, tak nevím
Jedině dohodnout se přímo se zaměstnavatelem.
Ale jestli exekuce začala až když jsi byla na rodičáku, tak možná exekutor ani exekuci na mzdu nežádal (a při jednorázovém vyplacení by ani zareagovat nestihl), ale spoléhat se na to nedá, mohl to udělat, i když jsi žádnou mzdu nepobírala, pro jistotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Les2311 to ano, ale já to pochipila tak, že zakladatelka exekuci splácí, než že jí to ztrhávají ze mzdy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandysek píše:
@Les2311 to ano, ale já to pochipila tak, že zakladatelka exekuci splácí, než že jí to ztrhávají ze mzdy.
no ale pokud má obavy o odstupné, tak se lze domnívat, že tu exekuci má i na mzdu. a v tom případě by jí to, že jinak splácí, nezachránilo
prostě dokud nebudou úplné informace, těžko poradit přesně na míru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit