Popálenina 3. stupně - poranění v zaměstnání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
87
27.4.13 12:03

Popálenina 3stupně

Ahoj holky, potřebuji poradit.Ve středu jsem si v práci popálila ruku při manipulaci s rozehřátou steatitovou hmotou(hmota na lití patic)hmota dosahovala teploty 1OOstupnů a já nešika jsem jí lila do mašiny a nevím jak se to stalo ale část hmoty se mě rozstříklo na zápěstí :…no šla jsem za šéfem, ten mě okamžitě zahnal do umývárny, strčil mě ruku pod ledovou vodu a pak mě to usušil, natřel pantenolem ale tu kůži co se odloupala a byla kolem té rány říkal, že odstříhávat nebude, že to odpadne samo :zed: zavázal to a řekl,,že mě druhý den převáže ruku znova a bylo po komedii 8o tak jsem se ho zeptala, kde má knihu úrazů, že by to bylo dobré, to poznamenat, kdyby to začlo hnisat atd. a šéf mě řekl, že není potřeba 8o že to nic nebude, že se to zahojí :roll: nic jsem na to neřekla, ruka dost bolela le řekla jsem si, že hold něco vydržím. Druhý den mě ruka pořád bolela, převázal to a prej, jak se to krásně hojí :nevim: jenže jsem přišla domů a nepřišlo mě, že je to lepší, no ráno jsem šla do práce, byl pátek, tak řekl, že mě to zase převáže a mělo by to být v pořádku ale když odpoledne sundal obvaz, rána byla zarudlá a mokvalo to, tak mě řekl, že s tím budu muset k doktorovi.Na mou naivní otázku, jak to mám u doktora na pohotovosti vysvětlit, řekl, že mám říct, že jsem se spálila n chalupě o guláš 8o :pocitac: koukala jsem na něj jako na blázna a šéf mě řekl, jsem rád, že jsi mě pochopila, prostě se ti to v práci nestalo jasný! 8o no bylo mě jasný, že ve chvíli co by jsem řekla že ne, mám padáka :zed: takže jsem to odkejvala, zajela na pohotovost, tam to vyoslila jak pan šéf chtěl :pocitac: následoval sprdan od doktora, že jako jedu až tak dlouho, vyčistil to, ostříhal kůžičku :zed: dal na to nějaku speciální mast, zavázal to, dostala jsem do zádele tetanovku, za 14dní dostanu další, vrazil mě do ruky neschopenku a budu chodit na polikliniku na převazy. Dojela jsem domů, volal mě šéf, jak jsem dopadla, tak jsem mu to řekla a on řekl, no vydíš, hodná holka, tak se mě to líbí, jsem rád, že jsi mě poslechla 8o :pocitac: :cert:
No takže jsem doma a absolutně nevím co mám dělat, jak se mám zachovat… :nevim: ještě poprosím, když mám plat 9600kč, kolik mě to může hodit neschopenky :think: jelikož jak vydíte s pracovním úrazem nepochodím, takže jsem odkázaná jen na tu neschopenku :zed: předem děkiji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
27.4.13 12:07

To je zmetek :cert: :cert: jinak první 3 dny neschopenky jsou neplacené, pak cca 60 procent z platu, tak si to spočítej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
27.4.13 12:12

Se 3 stupnem jen na prevazy? kolik procent?
je jasne ze ses mela zachovat jinak…hned po urazu colat sanitu. tezko rict co ted s tim.

• Citovat
  • Upravit
káťa
27.4.13 12:21

Tvůj šéf je pěknej hajzl :pocitac:. zatémco ty budeš dřít bídu s nouzí s neschopenkou, on ušetřil těžký prachy za placení paracovního úrazu…
Jak se zachovat? To záleží na tobě. Buď ho můžeš dodatečně nahlásit, udělat mu pakárnu a poslat mu tam kontrolu (když se takhle zachoval jako k praseti k tobě, bude tam těch leváren jistě víc) a najít si něco jinýho (práce za 9600 rozhodně není žádný terno). Pokud jsi na té práci existenčně závislá a nemáš možnost najít si něco jiného, tak holt budeš držet hubu a krok, bohužel podnikatelé se chovají k lidem jako k hadru a protože je nezaměstanost, spoléhají se na to, že jim to projde… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
87
27.4.13 12:23
@slavuska1 píše:
To je zmetek :cert: :cert: jinak první 3 dny neschopenky jsou neplacené, pak cca 60 procent z platu, tak si to spočítej :kytka:

jo je to blbec :zed: už u něj dělám delší dobu, nikdy jsem si nebrala neschopenku, když mě nebylo dobře, zůstala jsem doma a budto jsem si to nadělala, nebo si brala dovolenou. Pěkně si tu nemocenskou prodloužím, za to jak se ke mě zachoval, budu doma alspon'2měsíce :cert: a to chce přijet za mnou dneska na kafe, že probereme jak budu dlouho doma :cert: hajlík je to a né šéf :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.4.13 12:30
@káťa píše:
Tvůj šéf je pěknej hajzl :pocitac:. zatémco ty budeš dřít bídu s nouzí s neschopenkou, on ušetřil těžký prachy za placení paracovního úrazu…
Jak se zachovat? To záleží na tobě. Buď ho můžeš dodatečně nahlásit, udělat mu pakárnu a poslat mu tam kontrolu (když se takhle zachoval jako k praseti k tobě, bude tam těch leváren jistě víc) a najít si něco jinýho (práce za 9600 rozhodně není žádný terno). Pokud jsi na té práci existenčně závislá a nemáš možnost najít si něco jiného, tak holt budeš držet hubu a krok, bohužel podnikatelé se chovají k lidem jako k hadru a protože je nezaměstanost, spoléhají se na to, že jim to projde… :pocitac:

bohužel, musím držet právě papuli, protože jsem se rozešla s přítelem a nemohu být bez práce, aby jsem se uživila ale každopádně se začnu ohlížet po něčem jiném a až něco najdu, tak dám výpověd' :cert: nejhorší je, že mě zůstane určitě jizva a je to na dost vyditelném místě :zed: by jsem ho nejraději uškrtila :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.4.13 12:38

A marodíš nebo jak? S tím asi moc dělat nemůžeš, ne? Jak to, že nemá knihu úrazů?
Tak když je takovej hajzl on, měla bys být taky a poslat mu tam kontrolu. Jenže zase chápu, že máš strach o práci. Nechápu tyhle šmejský šéfy, je to hnus! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.4.13 12:42
@káťa píše:
Jak se zachovat? To záleží na tobě. Buď ho můžeš dodatečně nahlásit, udělat mu pakárnu a poslat mu tam kontrolu (když se takhle zachoval jako k praseti k tobě, bude tam těch leváren jistě víc) a najít si něco jinýho (práce za 9600 rozhodně není žádný terno). Pokud jsi na té práci existenčně závislá a nemáš možnost najít si něco jiného, tak holt budeš držet hubu a krok, bohužel podnikatelé se chovají k lidem jako k hadru a protože je nezaměstanost, spoléhají se na to, že jim to projde… :pocitac:

Jo, jo, teď jsem četla ostatní příspěvky, přesně takhle to vidím taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.4.13 12:48
@Timinka píše:
Se 3 stupnem jen na prevazy? kolik procent?
je jasne ze ses mela zachovat jinak…hned po urazu colat sanitu. tezko rict co ted s tim.

prý není nutný chirurgický zásah, já tomu nerozumím, jeden doktor se přikláněl ke IIB nebo co tenhle zese ke III. ono to není veliké, prý 3×2cm :nevim: ale stejně, jizvu tam být určitě budu :,( když já jsem se bála o zaměstnání, tak jsem raději byla zticha no :zed: vím, že jsem to měla řešit jinak ale nešlo to… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.4.13 12:52
@pampalin píše:
A marodíš nebo jak? S tím asi moc dělat nemůžeš, ne? Jak to, že nemá knihu úrazů?
Tak když je takovej hajzl on, měla bys být taky a poslat mu tam kontrolu. Jenže zase chápu, že máš strach o práci. Nechápu tyhle šmejský šéfy, je to hnus! :poblion:

ano, marodím :( šéf má knihu úrazů ale řekl mě, že jí má proto, kdyby se stalo něco horšího :roll: :pocitac: kdyby si někdo amputoval třeba prst nebo ruku 8o :zed: pan podnikatel, no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.4.13 12:52

Tak pořád ještě to řešit můžeš, ale asi by ses měla poohlédnout po jiném zaměstnání. Tvůj šéf je evidentně hajzl, kterej v tomhle umí chodit.
Jinak si podle Tvého popisu myslím, že jde spíš o II. stupeň, což ale samozřejmě nic nemění na tom, že se Ti stal pracovní úraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.4.13 12:53

@Pokušení
Do knihy úrazů se píše jakýkoliv úraz. To je přesně tak, jak tu někdo psal, že on ušetří za Tvůj úraz a Ty budeš doma za pár kaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.4.13 12:54
@Pokušení píše:
ano, marodím :( šéf má knihu úrazů ale řekl mě, že jí má proto, kdyby se stalo něco horšího :roll: :pocitac: kdyby si někdo amputoval třeba prst nebo ruku 8o :zed: pan podnikatel, no :zed:

Mi to přijde, že Tvůj šéf má asi amputovanej mozek, ne? To je hnus, co si tihle
rádoby podnikatelé dovolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.4.13 12:57
@pampalin píše:
Tak pořád ještě to řešit můžeš, ale asi by ses měla poohlédnout po jiném zaměstnání. Tvůj šéf je evidentně hajzl, kterej v tomhle umí chodit.
Jinak si podle Tvého popisu myslím, že jde spíš o II. stupeň, což ale samozřejmě nic nemění na tom, že se Ti stal pracovní úraz.

asi to tak dopadne, že se kouknu po novém zaměstnání, protože jsem se v něm moc a moc zklamala :poblion: ještě mě řel, že kniha úrazů je od toho, kdyby se stalo něco horšího, kdyby si někdo amputoval prsty nebo ruku :zed: hajzl :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.4.13 13:01

No, proto Ti píšu, jestli náhodou nemá amputovanej mozek, pokud tedy někdy nějakej měl. Asi ho urážím, ale jeho chování je humáč, děsný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat