Popálenina 3. stupně - poranění v zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Popálenina 3stupně
Ahoj holky, potřebuji poradit.Ve středu jsem si v práci popálila ruku při manipulaci s rozehřátou steatitovou hmotou(hmota na lití patic)hmota dosahovala teploty 1OOstupnů a já nešika jsem jí lila do mašiny a nevím jak se to stalo ale část hmoty se mě rozstříklo na zápěstí :…no šla jsem za šéfem, ten mě okamžitě zahnal do umývárny, strčil mě ruku pod ledovou vodu a pak mě to usušil, natřel pantenolem ale tu kůži co se odloupala a byla kolem té rány říkal, že odstříhávat nebude, že to odpadne samo
zavázal to a řekl,,že mě druhý den převáže ruku znova a bylo po komedii
tak jsem se ho zeptala, kde má knihu úrazů, že by to bylo dobré, to poznamenat, kdyby to začlo hnisat atd. a šéf mě řekl, že není potřeba
že to nic nebude, že se to zahojí
nic jsem na to neřekla, ruka dost bolela le řekla jsem si, že hold něco vydržím. Druhý den mě ruka pořád bolela, převázal to a prej, jak se to krásně hojí
jenže jsem přišla domů a nepřišlo mě, že je to lepší, no ráno jsem šla do práce, byl pátek, tak řekl, že mě to zase převáže a mělo by to být v pořádku ale když odpoledne sundal obvaz, rána byla zarudlá a mokvalo to, tak mě řekl, že s tím budu muset k doktorovi.Na mou naivní otázku, jak to mám u doktora na pohotovosti vysvětlit, řekl, že mám říct, že jsem se spálila n chalupě o guláš
koukala jsem na něj jako na blázna a šéf mě řekl, jsem rád, že jsi mě pochopila, prostě se ti to v práci nestalo jasný!
no bylo mě jasný, že ve chvíli co by jsem řekla že ne, mám padáka
takže jsem to odkejvala, zajela na pohotovost, tam to vyoslila jak pan šéf chtěl
následoval sprdan od doktora, že jako jedu až tak dlouho, vyčistil to, ostříhal kůžičku
dal na to nějaku speciální mast, zavázal to, dostala jsem do zádele tetanovku, za 14dní dostanu další, vrazil mě do ruky neschopenku a budu chodit na polikliniku na převazy. Dojela jsem domů, volal mě šéf, jak jsem dopadla, tak jsem mu to řekla a on řekl, no vydíš, hodná holka, tak se mě to líbí, jsem rád, že jsi mě poslechla
![]()
No takže jsem doma a absolutně nevím co mám dělat, jak se mám zachovat…
ještě poprosím, když mám plat 9600kč, kolik mě to může hodit neschopenky
jelikož jak vydíte s pracovním úrazem nepochodím, takže jsem odkázaná jen na tu neschopenku
předem děkiji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je zmetek
jinak první 3 dny neschopenky jsou neplacené, pak cca 60 procent z platu, tak si to spočítej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se 3 stupnem jen na prevazy? kolik procent?
je jasne ze ses mela zachovat jinak…hned po urazu colat sanitu. tezko rict co ted s tim.
- Citovat
- Upravit
Tvůj šéf je pěknej hajzl
. zatémco ty budeš dřít bídu s nouzí s neschopenkou, on ušetřil těžký prachy za placení paracovního úrazu…
Jak se zachovat? To záleží na tobě. Buď ho můžeš dodatečně nahlásit, udělat mu pakárnu a poslat mu tam kontrolu (když se takhle zachoval jako k praseti k tobě, bude tam těch leváren jistě víc) a najít si něco jinýho (práce za 9600 rozhodně není žádný terno). Pokud jsi na té práci existenčně závislá a nemáš možnost najít si něco jiného, tak holt budeš držet hubu a krok, bohužel podnikatelé se chovají k lidem jako k hadru a protože je nezaměstanost, spoléhají se na to, že jim to projde… ![]()
- Citovat
- Upravit
@slavuska1 píše:
To je zmetek![]()
jinak první 3 dny neschopenky jsou neplacené, pak cca 60 procent z platu, tak si to spočítej
jo je to blbec
už u něj dělám delší dobu, nikdy jsem si nebrala neschopenku, když mě nebylo dobře, zůstala jsem doma a budto jsem si to nadělala, nebo si brala dovolenou. Pěkně si tu nemocenskou prodloužím, za to jak se ke mě zachoval, budu doma alspon'2měsíce
a to chce přijet za mnou dneska na kafe, že probereme jak budu dlouho doma
hajlík je to a né šéf ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@káťa píše:
Tvůj šéf je pěknej hajzl. zatémco ty budeš dřít bídu s nouzí s neschopenkou, on ušetřil těžký prachy za placení paracovního úrazu…
Jak se zachovat? To záleží na tobě. Buď ho můžeš dodatečně nahlásit, udělat mu pakárnu a poslat mu tam kontrolu (když se takhle zachoval jako k praseti k tobě, bude tam těch leváren jistě víc) a najít si něco jinýho (práce za 9600 rozhodně není žádný terno). Pokud jsi na té práci existenčně závislá a nemáš možnost najít si něco jiného, tak holt budeš držet hubu a krok, bohužel podnikatelé se chovají k lidem jako k hadru a protože je nezaměstanost, spoléhají se na to, že jim to projde…
bohužel, musím držet právě papuli, protože jsem se rozešla s přítelem a nemohu být bez práce, aby jsem se uživila ale každopádně se začnu ohlížet po něčem jiném a až něco najdu, tak dám výpověd'
nejhorší je, že mě zůstane určitě jizva a je to na dost vyditelném místě
by jsem ho nejraději uškrtila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A marodíš nebo jak? S tím asi moc dělat nemůžeš, ne? Jak to, že nemá knihu úrazů?
Tak když je takovej hajzl on, měla bys být taky a poslat mu tam kontrolu. Jenže zase chápu, že máš strach o práci. Nechápu tyhle šmejský šéfy, je to hnus! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@káťa píše:
Tvůj šéf je pěknej hajzl. zatémco ty budeš dřít bídu s nouzí s neschopenkou, on ušetřil těžký prachy za placení paracovního úrazu…
Jak se zachovat? To záleží na tobě. Buď ho můžeš dodatečně nahlásit, udělat mu pakárnu a poslat mu tam kontrolu (když se takhle zachoval jako k praseti k tobě, bude tam těch leváren jistě víc) a najít si něco jinýho (práce za 9600 rozhodně není žádný terno). Pokud jsi na té práci existenčně závislá a nemáš možnost najít si něco jiného, tak holt budeš držet hubu a krok, bohužel podnikatelé se chovají k lidem jako k hadru a protože je nezaměstanost, spoléhají se na to, že jim to projde…
Jo, jo, teď jsem četla ostatní příspěvky, přesně takhle to vidím taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Timinka píše:
Se 3 stupnem jen na prevazy? kolik procent?
je jasne ze ses mela zachovat jinak…hned po urazu colat sanitu. tezko rict co ted s tim.
prý není nutný chirurgický zásah, já tomu nerozumím, jeden doktor se přikláněl ke IIB nebo co tenhle zese ke III. ono to není veliké, prý 3×2cm
ale stejně, jizvu tam být určitě budu
když já jsem se bála o zaměstnání, tak jsem raději byla zticha no
vím, že jsem to měla řešit jinak ale nešlo to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pampalin píše:
A marodíš nebo jak? S tím asi moc dělat nemůžeš, ne? Jak to, že nemá knihu úrazů?
Tak když je takovej hajzl on, měla bys být taky a poslat mu tam kontrolu. Jenže zase chápu, že máš strach o práci. Nechápu tyhle šmejský šéfy, je to hnus!
ano, marodím
šéf má knihu úrazů ale řekl mě, že jí má proto, kdyby se stalo něco horšího
kdyby si někdo amputoval třeba prst nebo ruku
pan podnikatel, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pořád ještě to řešit můžeš, ale asi by ses měla poohlédnout po jiném zaměstnání. Tvůj šéf je evidentně hajzl, kterej v tomhle umí chodit.
Jinak si podle Tvého popisu myslím, že jde spíš o II. stupeň, což ale samozřejmě nic nemění na tom, že se Ti stal pracovní úraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pokušení
Do knihy úrazů se píše jakýkoliv úraz. To je přesně tak, jak tu někdo psal, že on ušetří za Tvůj úraz a Ty budeš doma za pár kaček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pokušení píše:
ano, marodímšéf má knihu úrazů ale řekl mě, že jí má proto, kdyby se stalo něco horšího
![]()
kdyby si někdo amputoval třeba prst nebo ruku
![]()
pan podnikatel, no
Mi to přijde, že Tvůj šéf má asi amputovanej mozek, ne? To je hnus, co si tihle
rádoby podnikatelé dovolují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pampalin píše:
Tak pořád ještě to řešit můžeš, ale asi by ses měla poohlédnout po jiném zaměstnání. Tvůj šéf je evidentně hajzl, kterej v tomhle umí chodit.
Jinak si podle Tvého popisu myslím, že jde spíš o II. stupeň, což ale samozřejmě nic nemění na tom, že se Ti stal pracovní úraz.
asi to tak dopadne, že se kouknu po novém zaměstnání, protože jsem se v něm moc a moc zklamala
ještě mě řel, že kniha úrazů je od toho, kdyby se stalo něco horšího, kdyby si někdo amputoval prsty nebo ruku
hajzl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, proto Ti píšu, jestli náhodou nemá amputovanej mozek, pokud tedy někdy nějakej měl. Asi ho urážím, ale jeho chování je humáč, děsný!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit