Ještě nedostal pracovní smlouvu

Anonymní
27.4.13 08:50

ještě nedostal pracovní smlouvu

Přítel nastoupil v uterý do nové práce a zatím ještě nedostal smluvu první říkal že mu jí dají do konce týdne a včera přišel stím že až příští týden nevím co si o tom mám myslet mám strach aby s ním někdo nevyběhl protože už se mu to tak stalo že pracovala smluvu mu dali ale bez těch dnů co tam dělal bez smlouvy. Nevím jestli je to takto běžné ale v jiných pracích jí dostal třeba během dvou dnů. Máte stím některá skušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
27.4.13 09:09

Já jsem vždy v práci měla smlouvu do 10 dnů max. Mezitím jsem měla podepsanou dohodu o provedení práce, než mi přišla smlouva na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.4.13 09:13

Pracovní smlouva by se měla podepisovat hned první den. Od prvního dne by ho taky měli přihlásit na soc a zdra. Pokud nemá smlouvu, pochybuji o tom, že je nahlášen na úřadecha a v tom případě si to musí zjistit sám, aby si to zaplatil sám. Oni mu to neřeknou a za pár let bude z pár korun několik desítek tisíc v exekuci. Nahásit ho musí do 8mi dnů. Co když mu dají smlouvu s jiným datem, než nastoupil? To dělal zadarmo??? Poptala bych se a buď dají smlouvu, nebo ať raději skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.13 09:18

To je všechno tak na prd ted byl od prosince doma na nemocenské protože z bývalé práce ho chtěli vyhodit a mezi tou dobouhledal jinou práci no a když se tet našla a nastoupil tak nemá smlouvu a od uterý jim tam dělá a představa že by měl být zase doma mě strašně děsí :zed:

• Citovat
  • Upravit
12743
27.4.13 09:25

Vždycky jsem měla smlouvu dřív než jsem nastoupila nebo v den nástupu. bez toho bych nešla dělat. pokud by se mu v práci něco stalo tak nemá nárok na pracovní úraz a hlavně mu to nikdo nemusí zaplatit a bude ze sebe dělat vola zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karinka nepřihl
27.4.13 09:31

Jojo, to jsou časté praktiky některých soukromníků :(. Já vážně neznám ve svém okolí nikoho, kdo pracuje ve firmě do 20 zaměstnanců a má přiznaný papírově celý plat, má placené svátky, víkendy apod. Proto je, aspoň v našem regionu, velká výhoda, když pracujete ve velké fabrice, páč ta si většinou nedovolí, napsat vám jiný plat, než skutečně pobíráte a platí taky příplatky, přesčasy, víkendy apod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.13 09:36

No já mám i strach že i když mu ji dají tak mu jí dají třeba příští týden od 1.5 a nebude je zajímat ten týden předtím.

• Citovat
  • Upravit
13119
27.4.13 09:51
@Anonymní píše:
No já mám i strach že i když mu ji dají tak mu jí dají třeba příští týden od 1.5 a nebude je zajímat ten týden předtím.

no, ale to je jeho problém, ne? Nechápu lidi, kteří chodí do práce bez pracovní smlouvy. Kdyby se mu tam něco stalo, nebo kdyby něco udělal on - nějakou škodu… jak by se to řešilo, vždyť on bez smlouvy tam vlastně nemá co dělat. A ty odvody si zjistěte, ať pak nejste překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.13 10:02

@ynax No nechápeš já jo, práci hledal dost dlouho a když nastoupil tam tak mu řekli že je druhý den dostane pak mu řekli že do konce týdene a včera přišel stím že až příští týden a mě se to začíná zdát divné.

• Citovat
  • Upravit
3211
27.4.13 10:14

Já nastupovala 10 a smlouvu mám od 14. Ale zdrav. i soc. za ten měsíc už platil zaměstnavatel.
Obavam se že u Vás mu jí dají až k 1.5 aby nemusely platit Duben radši bych se na to určitě zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.4.13 10:59

Taky se mi to stalo, dostala jsem smlouvu o týden později i s pozdějším datem, než slibovali, tak jsem jim pěkně vynadala a aspoň trochu to přepsali… s tím pojišěním jsem taky říkala, že mě přece musí nahlásit do určité doby a odpověď tehdy zněla, že to není moje starost, že si to zařídí… jsem ráda, že jsem za chvíli otěhotněla a zmizela odtamtud:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
27.4.13 11:10

Mě pracovní smlouvu nedali, pak ještě po mě chtěli dělat něco co se neslučuje se zákonem tak jsem je opustila.. s tím, že peníze neuvidím jsem se smířila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.13 11:34

Tak jsem příteli poslala sms at se na to pořádně informuje tak jsem zvědavá sčím dojde domů.

• Citovat
  • Upravit
nepř.G12
27.4.13 19:31

Bez smlouvy bych nepracovala ani hodinu. A kdo to dělá, tak si bohužel za všechny důsledky může sám :-(

• Citovat
  • Upravit
101659
27.4.13 20:03
@nepř.G12 píše:
Bez smlouvy bych nepracovala ani hodinu. A kdo to dělá, tak si bohužel za všechny důsledky může sám :-(

Tak já bych řekla, že trochu záleží na tom, zda je to firma, kde je člověk poprvé nebo se už znají a ví, že podraz nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat