Odstupné - insolvence

Anonymní
25.7.19 10:37

Odstupné- insolvence

Ahoj. Přítel má insolvenci, pul roku, strhávají mu to z platu. Teď po 15letech ho propustili z práce a bude mit odstupné. Vezme mu vše insolvence? S tim že dělá ještě do 30.7. A Od 1.8 už nastupuje do nové práce. Nemá někdo zkušenosti? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.7.19 10:40

Ahoj, já bych asi s tím radši počítala, že odstupné půjde na tu insolvenci. Asi bych to uvítala s tím, že aspoň ta insolvence bude dříve zaplacená.

• Citovat
  • Upravit
7674
25.7.19 10:44

Ano vezmou, pokud by do další práce nenastoupil nechali by mu na každý měsic nezabavitelnou částku, strhli ostatní. Pokud nastupuje do nové práce hned jsou to peníze navíc…příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.7.19 10:48

Vezmou mu vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.19 10:52

Záleží, jak dlouho insolvence probíhá, kolik ještě zbývá splatit. Radeji bych počítala s tím, že to půjde pryč. Ale známý zmenil práci a z insolvence posílají díky vyššímu platu víc než nezabavitelnou částku. A z každé mimořádne vyplaty mu pošlou něco zpět-prescasy, odmeny, 13.plat.Fixni splátku nemá.

• Citovat
  • Upravit
1101
25.7.19 11:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
25.7.19 11:49

Jakozto mimoradny prijem to pujde na insolvenci. Muze byt rad, ze to bude mit drive zaplacene. Insolvence muze uspesne skoncit klidne o par let driv a pak bude mit klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
25.7.19 13:52
@Anonymní píše:
Vezme mu vše insolvence?

Nikdo mu nic nevezme!
Bude přece rád, když rychleji a lépe uspokojí své věřitele. Jestli uvažuje jinak, je to podvodník a zloděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.19 10:53

Tak teda polovinu mu dají na 100% a možná i tu druhou půlku. Teď jsme mluvili s personální a i s insolvencnim správcem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2740
30.7.19 14:36
@Anonymní píše:
Tak teda polovinu mu dají na 100% a možná i tu druhou půlku. Teď jsme mluvili s personální a i s insolvencnim správcem. :nevim:

Nová práce mu hned navazuje, tak přece o nic nejde. Smozřejmě personal. musí odstupné kompletně vyplatit IS, protože nárok nazebavitelné min. bude mít v nové práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.25 13:06

Zdravím, jsme z manželem v insolvenčním řízení,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.25 13:11

Od června 2025,vloni v září jsem darovala dům dceři, a správce prohlásil že když jsem měla na domě dluhy, tak je dar neplatný, ale já to nevěděla, a teď dům chce zabavit nebo ať dcera splatí ten dluh, nevím co mám dělat prosím poraďte jak postupovat děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.9.25 14:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.25 15:41

E já jsem to opravdu nevěděla, ani že půjdu do insolvence, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.9.25 16:03

Já vám to věřím, ale bude se to těžko dokazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel