Odstupné při insolvenci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
odstupné při insolvenci
Ahoj,
Jdu si pro radu. Kdyz jsem si v cervnu zadala o potvrzeni formulare na materskou, zjistila jsem, ze firma je v insolvenci. Tak jsen po dlouhem hledani nasla kontakt na nekoho, kdo mi to potvrdil. V cervenci byl stanoven insolv spravce a ten mi v listopadu poslal zapoctak a dalsi nalezitodti a zaroven i vyplatni pasku za rijen. To jsem nechapala, tak jsem mu psala mail. Pry je ti idstupne a at mu poslu cislo uctu. To jsem udelala a nic. Od te doby se nikdo neozval. Penize nedosly a on namaily nereaguje. Co ted? Poradite, prodim?
Omlouvam se za diakritiku, jsem na mobilu. Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Šáriii můžeš se obrátit na pracák - budou tam mít informace o insolvenci, můžou Ti pomoct ze správne vypáčit ty dlužné peníze. Jinak jestli máš adresu, tak doporučený dopis s žádostí o výplatu, a lhůtu. ale při insolvenci je dost malá šance něco získat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se ja prave s nicim nepocitala, ale kdyz mi poslal tu vyplat pasku…tak uz se po tom zacinam pidit…ach jo..jak kdyby to daval ze sveho. Zkusim ten dopis a kdyz nic, tak asi ten pracak. Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáriii pracák v tomto směru může hodně pomoct. Oni pomáhají aji když zaměstnavatelé nevyplácejí mzdy atd..
takže minimálně poradí, co vše je třeba udělat (kam co napsat atd). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáriii u nás je vše v jedné budově
prostě pracák - vyřídíš tam vše od práce, přes sociálku, hmotnou nouzi až po jánevimco
Jestli tam máte informace, tak se zeptej - u nás je už venku vývěska, že insolvence firem a pod, řeší ta a ta, dveře ty a ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o pomoc
Ahoj,
prosím o pomoc a radu jsem úplně v koncích, jak bych mohla zrušit insolvenci.
Dostala jsem se díky bývalé kolegyni v práci do exekuce, pak přišla jiná známá a že mě pomůže a vysvětlila mě že by pro mě byla nejlepší insolvence a já nemůžu přijít o majetek a tak jsem do toho šla. Dnes je vše úplně jiné mám přijít o střechu nad hlavou a s bankou není řeč a já už nevím jak dál ani právnička mě insolvence nemůže dostat.
Prosím nevíte někdo jak bych měla pokračovat abych nezůstala bez domova a nebyla bezdomovec? Předem moc děkuji za jakou koliv radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@botii píše:
Ahoj,
prosím o pomoc a radu jsem úplně v koncích, jak bych mohla zrušit insolvenci.
Dostala jsem se díky bývalé kolegyni v práci do exekuce, pak přišla jiná známá a že mě pomůže a vysvětlila mě že by pro mě byla nejlepší insolvence a já nemůžu přijít o majetek a tak jsem do toho šla. Dnes je vše úplně jiné mám přijít o střechu nad hlavou a s bankou není řeč a já už nevím jak dál ani právnička mě insolvence nemůže dostat.
Prosím nevíte někdo jak bych měla pokračovat abych nezůstala bez domova a nebyla bezdomovec? Předem moc děkuji za jakou koliv radu
Tak tomu nějak nerozumím. Jak tě insolvence může připravit o střechu nad hlavou? Jsi v insolvenci s povoleným oddlužením, nebo ne? Pokud ano, tak proč se insolvence chceš zbavit, jak ti to pomůže?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe Tak při žádosti o insolvenci rozhodují věřitelé/soud o tom, zda se bude splácet nebo dojde ke zpeněžení majetku, ne? Takže jestli pořádala a má barák, tak mohlo být rozhodnuto o jeho prodeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@J_Doe Tak při žádosti o insolvenci rozhodují věřitelé/soud o tom, zda se bude splácet nebo dojde ke zpeněžení majetku, ne? Takže jestli pořádala a má barák, tak mohlo být rozhodnuto o jeho prodeji.
No jo, ale pokud má už na krku exekutory, tak myslíš, že by bez insolvence dopadla líp? Mám za to, že v insolvenci splácí jenom část dluhu, ne celý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe To netvrdím… jen píšu, že i v rámci insolvence lze přijít o majetek a pokud bude stačit na celý dluh, tak bude i celý dluh zaplacen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klasická oběť rádoby poradců a řešitelů insolvence… Řeknou půl věcí a ještě blbě… O „barák“ přijdeš, pokud je zatížen hypotékou a zajištěný věřitel dá pokyn správci k jeho prodeji - zajištěný věřitel se uspokojuje pouze z výtěžku prodeje zajištěné věci (nikoliv tedy ze splátek, jako ostatní nezajištění věřitelé), nebo o něj přijdeš v případě, kdy sice není zatížen hypotékou, ale výtěžek z jeho prodeje pokryje pohledávky všech přihlášených věřitelů a k uspokojení jejich pohledávek dojde dříve, než případným splátkovým kalendářem, pak soud nařídí oddlužení prodejem majetku namísto splátek, resp. vždy kdy je pro věřitele výhodnější prodej věci než splátky - zde záleží na rozhodnutí soudu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit