Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hlenova zátka je spíš takový velmi vazky hlen (může být s příměsí krve). Ono stačí, když uvnitř praskne malá žilka a výtok může být naruzovely 🙂
nevím, jestli se ptáš i na odtok plodovky podle nadpisu. Plodovka může odtekat postupně, mně teda začal porod prasknutím vody a bylo jí dost a už nepřestala odtekat (ještě že jsme měli v tý době starý auto, část pretekla na sedačky i s igelitem), tak tady neporadím 🤷♀️ ale plodovka má charakteristický oder, tak bys to nejspíš poznala 🙂
A samozřejmě pokud si nejsi jistá, vem vložku, dojeď do porodnice a tam tě zkontroluji a udělají test na plodovku 🙂
I kdyby to byla hlenova zatka, tak je ti ta informace celkem k nicemu. Po jejim odchodu muzes zacit rodit za par hodin nebo taky za 3 tydny. Nekomu odejde az na sale.
A plodovka ma naruzovelou barvu a takovou nasladlou vuni (podle toho jsem v druhem tehotenstvi poznala odtok plodovky v 21. tt, tu vuni jsem si pamatovala od prvniho porodu). Klidne se jed nechat zkontrolovat do nemocnice.
Hlenova zatka je hlen, takovy velky chrchel no…plodovka ma podobny oder jako sperma, ale ja to na obleceni treba nepoznala, u prvniho porodu mi prave jen pomaloucku ucmrndavala, ze i nemocnice mela problem to potvrdit…pokud necitis vyslovene moc, coz by mohla byt druha verze, jela bych se nechat zkontrolovat. S unikajici plodovkou je lepsi byt pod dohledem.
@beruska9 já si říkala, jestli to tak smrdelo jen mně 😀 všude píšou, jak voní sladce, někde jsem četla dokonce jak po vanilce 🤣 no a když to přišlo, tak jsem byla docela v šoku 😀
@Clue píše:
@beruska9 já si říkala, jestli to tak smrdelo jen mně 😀 všude píšou, jak voní sladce, někde jsem četla dokonce jak po vanilce 🤣 no a když to přišlo, tak jsem byla docela v šoku 😀
No, zjevne se jen stydi to nazvat pravym jmenem
Nam to rekli na predporodnim kurzu, zlate PA
Ale u prvniho jsem mela taky na zacatku jen flek na pyzamu cca velikosti ruky, cichala jsem k tomu jak uchyl (sorry za detailni popis
, byla jsem jen 36+0 tak jsem tomu moc neverila) a v tom mnozstvi jsem necitila vubec nic. U druheho porodu mi voda fakt rupla, a to pak bylo „aha, no mely pravdu
“
Ahoj holky možná už to tu je několikrát napsané, ale já bych si to radši přečetla takhle.. dnes jsem 39+0tt. Jsem,,trošku’’ nemocná mám 37,8 kašel, rýmu a kýcham no a teď k věci… po sprše jsem si sedla na gauč a při kašlaní jsem si asi 3 krát cvrnkla do kraťasů😄omlouvám se jestli je to nechutné jsem prvorodička tak ještě nevím co čekat a nemám žádné kamarádky, kterých se na to zeptat. Na kraťasích byl trosku takový narůžovělý flek, ale v moči ani na toaletaku potom ne…myslíte, že to byla hlenová zátka? To cvrnknutí nešlo ani ovládnout proste mi to uletělo🤣