Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak žlábek v koupelně jsem viděla naposledy u babičky ve starém baráku.
My bydlíme v paneláku, takže žlábek ani nehrozí, leda že by ústil nad sousedovo vanou. ![]()
Máme novou koupelnu a o odtokovém žlábku jsme vůbec neuvažovali, přesně z těch důvodů, co píšeš - zbytečné, nehygienické … ![]()
Raduš.ka44 píše:
Tak žlábek v koupelně jsem viděla naposledy u babičky ve starém baráku.My bydlíme v paneláku, takže žlábek ani nehrozí, leda že by ústil nad sousedovo vanou.
No právě, babička má odtokový žlab (od vybudování koupelny, což je desítky let dávno) a je to celý černý, zanesený a řekla bych, že to i smrdí. byla jsem však ujištěna, že v dnešní době nesmrdí, díky kvalitnímu sifonu. V dnešní době máme každou chvíli ucpanou vanu vlasy a chlupy (manžel je velice chlupatej), tak se toho fakt bojím. Máme RD a koupelnu ve výstavbě…
Odtokový žlábek nemáme a ani bych ho nechtěla. Jsem myslela, že se to už ani nedělá ted.
Určitě bych ho nedávala. Je to nehygienické, neestetické a v neposlední řadě i úplně zbytečné. Pračka vyteče tak jednou za deset let - a to už budeš mít pravděpodobně novou, takže nevyteče
. Co se týče vlasů, chlupů atd… Obden vysávám. Pokud vás vytopí soused, tak budou mokré stropy a zdi, ale na 90% nebude voda na podlaze.
Hodil by se snad jen, pokud si z koupelny děláte plavecký bazén, což nepředpokládám ![]()
tterka píše:
Určitě bych ho nedávala. Je to nehygienické, neestetické a v neposlední řadě i úplně zbytečné.
plně souhlasím
Já myslela že se to dělalo za dob našich babiček
Já bych to rozhodně nechtěla,přijde mi to jak někde na jatkách
Stavěli jsme před dvěma lety a nikdo mi o tom ani neříkal,že se to ještě dělá.
Nemám odtokový žlábek, ale mám normální kanálek s mřížkou. Vyspádovanou koupelnu a je to super.
odtokový žlábek máme pouze ve zděném sprcháči, jinak bych určitě doprostřed koupelny žádný nedávala. Zajímalo by mě vysvětlení o nepostradatelnosti ![]()
jargova píše:
Nemám odtokový žlábek, ale mám normální kanálek s mřížkou. Vyspádovanou koupelnu a je to super.
JJ, to mám přesně na mysli. Nejsem toho zastánce, ale známý mě neustále přesvědčuje o nezbytnosti a mě se to strašně nelíbí a přijde mi to nehygienický. K čemu to využiješ, kromě vyteklý pračky? Neusazujou se ti tam vlasy a chlupy?
šóšannáh píše:
odtokový žlábek máme pouze ve zděném sprcháči, jinak bych určitě doprostřed koupelny žádný nedávala. Zajímalo by mě vysvětlení o nepostradatelnosti
Dle známého je to nepostradatelné ve chvíli, kdy vyteče pračka, to asi vše. Vzhledem k tomu, že mě dlouho přemlouval a já si pak připadala jako naprostý neandrtálec, který neví, co je super a moderní, tak se tu radši ptám. Nechci to ani náhodou, ale pokud tu někdo písne, že se z toho třeba sypou bankovky jak z oslíka, tak samozřejmě jdu do toho. Prostě hledám důvod a nic mě nenapadá a chci mít jen jistotu, že mé rozhodnutí, nemít odtokový kanálek je správné.
Manžel argumentoval pračkou, vyteklou vanou - je fakt, že to co on dokáže udělat za potopu to jsem nikdy neviděla. A syn taky. Mě to nijak neomezuje a ani mi to nevadí. Stejně mám na zemi kobereček, a tak je to zakryto, ale když potřebuju, kobereček dám pryč a vodu pouze setřu do odtoku a nemusím složitě vytírat.
jargova píše:
Manžel argumentoval pračkou, vyteklou vanou - je fakt, že to co on dokáže udělat za potopu to jsem nikdy neviděla. A syn taky. Mě to nijak neomezuje a ani mi to nevadí. Stejně mám na zemi kobereček, a tak je to zakryto, ale když potřebuju, kobereček dám pryč a vodu pouze setřu do odtoku a nemusím složitě vytírat. [/citaceVana má přeci přepad, aby nepřetekla. A když vyteče pračka, tak stejně se vytírá, nedovedu si představit, že bych tu vodu jen nahrnula do kanálku. Tak zatím kanálek nebude. Pračka nevyteče každý měsíc… Navíc v naší koupelně, která má 16m2 bychom museli mít do kanálku spád jak blázen.
Ahoj,
prosím o radu, resp. zušenosti s odtokovým žlabem v koupelně. Známý mě přesvědčuje o nepostradatelnosti tohoto zařízení, mě ovšem přijde velmi nehygienické. netužím mít uprostřed koupelny žlábek, ve kterém se budou zachycovat vlasy, chlupy a jiný bordel. Časem se může ucpat a cpát do toho Krtka, když může dojít ke kontaktu s dítětem (bosky běhající po koupelně), se mi vážně nechce. Prý velikou výhodou je, když vyteče pračka, jednoduše se voda nahrne do žlábku,a le tím práce nekončí a vytřít se musí stejně. navíc nepředpokládám, že nová pračka, kterou pořídíme, každý měsíc vyteče. Respektive doufám, že nové pračky, mají nějaký systém proti vytečení. Rozhodně mi nebude dělat problém vytřít koupelnu, kdyby náhodou pračka vytekla a mít kvůli tomu odpadní žlábek mi přijde zbatečné.
To je asi ve zkratce můj pohled a mě by zajímalo, zda někdo žlábek v koupelně máte a je opravdu tak užitečné ho tam mít.
Díky moc za zkušenosti.