Odvápňování kávovaru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odvápňování kávovaru
Ahoj,
mám dotaz, který se týká odvápňování kávovaru Delonghi. Přípravky určené k odvápňování jsou celkem drahé. Nemáté zkušenost s kyselinou citrónovou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U tak draheho pristroje se ti nevyplati setrit. Cistis jednou za cas. Bala bych se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrejka1 Já mám Catler a ten doporučuje výrobce čistit ředěným vinným octem. Čistím teda normálním, bo kys. octová je to samé. Ale tak asi bych se řídila pokyny výrobce. Jo a já teda čistím co měsíc, máme tvrdou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se v kávovarech nevyznám, takže abych ti nekecala. Naši mají kávovar Melitta. Přesně je to, myslím, tentohttp://www.kavovary.cz/kavovar-espresso-melitta-caffeo-lattea-stribrno-cerna-42684.html
Nedávno jsem u našich byla a ona právě odvápňovala a ukazovala mi, jak to pěkně vyčistí. Má odvápňovač od stejného výrobce: http://www.kavovary.cz/…ary-melitta/
To si myslím, není tak drahý.
Ale ať ti tady někdo napíše, jestli to můžeš použít do Delonghi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojda, kupuji tekuty odvapnovac od ETY a lahev stoji asi 80kc
vydrzi na nekolik odvapneni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme taky kávovar Delonghi a nic jiného než odvápňovač stejné značky jsme zatím nezkoušeli. Neodvápňujeme ale hned, jak nám to hlásí
, takže také lahvička celkem dlouho vydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já odvápnuju krups automat i krups dolce gusto odvápnovačem na kávovary z DM stojí 27kč a zničí to dokonale vodní kámen!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do kvalitního presovače bych se fakt bála nalít cokoliv jiného, zas tak drahé to není… Taky máme Delongi a není to zastak drahé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem si odvápňovač přímo od KRUPS a co si myslíte že to je? Na složení je napsáno 100% kyselina citrónová
Akorát že je to hezky zabalený a stojí to mnohonásobně víc
. Takže od té doby odvápňuju všechno klasickou kyselinou citrónovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme delonghi, ale netroufla bych si něčím jiným. ale je fakt, že teď jsem se k odvápnění dostala tak za půl roku… což taky asi není úplně OK ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni tam i píšou, že by nekvalitní odvápňovač mohl na tom kávovaru i něco zničit. Riskovat to nebudu, nato ho mám moc ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by se s tím něco stalo, tak ti to vrátí třeba z reklamace, my máme taky delonghi a máme ten jejich, stojí 300 a je toho půl litru, to máš na 5 odvápnění, takže na rok a kousek, to se určitě vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucindaluckatá a kde to kupuješ? já tím má docela problém to sehnat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit