Odvolání k soudu

31.5.18 11:51

Odvolání k soudu

Prosím poradí někdo jak sepsat odvolání k soudu skrze vysoké alimenty? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41877
31.5.18 12:04
@Katy.Fialová píše:
Prosím poradí někdo jak sepsat odvolání k soudu skrze vysoké alimenty? Děkuji

velice jednoduše -) napíšeš, že se odvoláváš, protože dle tvé názoru jsou alimenty vysoké a odůvodňuješ to tímto...…….kolik jsou ty alimenty? A proč myslíš, že jsou vysoké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.18 12:17

Neni tedy přímo dáno co tam musí být a co ne? Jinak děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.5.18 12:19

@Katy.Fialová tak jen základní věci - ke kterému soudu, tvoje iniciále, č. j.,… ale ten text je na tobě, stačí o jedné větě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41877
31.5.18 12:20
@Katy.Fialová píše:
Neni tedy přímo dáno co tam musí být a co ne? Jinak děkuji :palec:

Po formální stránce: např. Krajskému soudu v Brně, prostřednictvím Městskému soudu v Brně, č. j. (to číslo na rozsudku) a dále Odvolání proti rozhodnutí Městského soudu v Brně ze dne 31.05.2018 Odůvodnění: tvůj text…na konci v Brně dne 31.05.2018 XY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41877
31.5.18 12:21
@Katy.Fialová píše:
Neni tedy přímo dáno co tam musí být a co ne? Jinak děkuji :palec:

Nechceš trochu víc rozepsat, proč se ti to zdá vysoké? jestli to má vůbec cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.5.18 12:23

Odvolání

Máte rozsudek ke kterému se chcete odvolat? Pokud ne, tak odvolání musíte podat k okresnímu soudu, kde máte trvalé bydliště. Odvolání musí mít tyto náležitosti: v hlavičce dopisu musí být adresa soudu ke kterému se odvoláváte (př. Okresní soud XY + celá jeho adresa), pak spisová značka ke které se odvoláváte, co po soudu chcete ( u vašeho případu by to mělo být něco ve slova smyslu podávám odvolání kvůli vysokým alimentům) poté adresu kam a na koho mají být zasílány písemnosti týkající se tohoto případu, no a pak už jenom datum, místo a váš podpis. A je to vše. Toto k soudu přineste ve 2 vyhotoveních, kdy jedno si ponechá soud a druhé náleží po orazení razítkem vám. Vše se píše vlastními slovy neexistuje na to žádný předepsaný tiskopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.18 12:32

@pato dobře moc děkuji akorát to budu posílat poštou ne odnášet osobně. Ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.5.18 13:16

@Katy.Fialová Tak v tom případě stačí jedna kopie a poslat, jak R (doporučeně), aby jste měla v případě reklamace něco v ruce, že jste to posílala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
31.5.18 14:12

„Máte rozsudek ke kterému se chcete odvolat? Pokud ne, tak odvolání musíte podat k okresnímu soudu, kde máte trvalé bydliště“ Když není rozsudek, není odvolání. Proti čemu se chcete odvolávat? Odvoláváte se k příslušnému nadřízenému soudu, cestou soudu, který rozsudek vydal. Na to nemusí být člověk právník, stačí zdravý rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
31.5.18 14:31

@Luboš P odpovídáš na již odpovězené, ale budiž. Pokud se oháníš zdravým rozumem, možná by bylo dobré si lépe přečíst úvodní příspěvek zakladatelky (fakt není dlouhý, jen jedna věta), kde jasně píše proti čemu se chce odvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
12.7.22 20:46

Prosím, poradí mi někdo? Dnes mi přišel dopis o usnesení, že se zastavuje rozvodové řízení, protože se nikdo nedostavil k soudu. Bohužel nám dopis od soudu k rozvodu nepřišel, je na poště :cert: :cert: Nevím jak napsat odvolání, a jakej tam napsat důvod nedostavení. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
13.7.22 14:50
@lusi10 píše:
Prosím, poradí mi někdo? Dnes mi přišel dopis o usnesení, že se zastavuje rozvodové řízení, protože se nikdo nedostavil k soudu. Bohužel nám dopis od soudu k rozvodu nepřišel, je na poště :cert: :cert: Nevím jak napsat odvolání, a jakej tam napsat důvod nedostavení. Díky

no podstatné je, jak dlouho se na té poště ten dopis válel. Soud by měl mít doloženo doručení předvolání, nebo doručení fikcí, pokud jste si předvolání nevyzvedli ve lhůtě.
Co píše soudce v poučení o odvolání?
Nejlepší odůvodnění je, že předvolání nebylo řádně doručeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.7.22 18:22

Dopis na poště je do teď, zítra ho vyzvednu, zjistila jsem to včera, dnes jsem to nestihla, bohužel. V dopise je psáno pouze to, že se můžeme odvolat tam a tam nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
15.7.22 11:00
@lusi10 píše:
Dopis na poště je do teď, zítra ho vyzvednu, zjistila jsem to včera, dnes jsem to nestihla, bohužel. V dopise je psáno pouze to, že se můžeme odvolat tam a tam nic víc.

už máš ten dopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna