Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, voda se rozhodne neodpouští, jakmile začne téct, okamžitě to zatáhnout. Pokud máš svůj vlastní kotel, je potřeba do okruhu dopustit trochu vody na správný tlak. Pokud jsi součástí většího okruhu, tak stačí odpustit vzduch, tlak si poresi ten, kdo o to pečuje.
@Helileli píše:
Ne, voda se rozhodne neodpouští, jakmile začne téct, okamžitě to zatáhnout. Pokud máš svůj vlastní kotel, je potřeba do okruhu dopustit trochu vody na správný tlak. Pokud jsi součástí většího okruhu, tak stačí odpustit vzduch, tlak si poresi ten, kdo o to pečuje.
Kotel máme vlastní v domě, po tom, co jsem odpustila trochu té vody, tak topení vůbec nehřeje tak, jak by mělo, včera v něm šplouchalo a hřálo jen půl topení, dnes sice hřeje celé, ale málo, nevím vůbec, co mám dělat.
Když se odpustí voda, tak se musí dopustit a většinou dotlakovat
@iiiv píše:
Tak tomu ale vůbec nerozumím. Bydlíme v domě, celkem asi 16 bytů, kotelna je úplně nahoře v domě.
@Klopotkova píše:Řešila bych to se spravcem, svůj kotel jsem myslela na jednu bytovou jednotku.
Tak tomu ale vůbec nerozumím. Bydlíme v domě, celkem asi 16 bytů, kotelna je úplně nahoře v domě.
Vubec tohle neřeším, zajdu za správcem a at si s tím poradí odborníci.
@smudlinky píše:
Vubec tohle neřeším, zajdu za správcem a at si s tím poradí odborníci.
TAk to k Tobě domů chodí topenář nebo co?
@iiiv píše:
A to si mám dopustit a dotlakovat sama? Nevím jak. Jak píšu výše, tak jsme dům asi se 16ti byty a nahoře v domě máme kotelnu nebo to mi může dopustit správce v té kotelně nějak na dálku? Já jsem z toho úplně blbá.
@Klopotkova netuším, my si to děláme samy ale jsme v rodinném domě, nevím jak to dělají v bytovkách.
@iiiv píše:
@Klopotkova netuším, my si to děláme samy ale jsme v rodinném domě, nevím jak to dělají v bytovkách.
a v rodinném domě to dopouštíte do kotle nebo do radiátoru? Asi se ptám úplně jak idiot, ale já se v tom nevyznám ani trochu
@Klopotkova v domě to řeší správce, majitel. Zvedni telefon, jsi zřejmě mladá ženská, tak trochu zahraj, jak jsi uuuuplne zmatená a to topení vuuuubec nehřeje pane domácí, no fakt, ani po odvzdusneni (o vypouštění vody do kýble se prosím nezminuj). A oni už to nějak poresi. ![]()
@Klopotkova no ono to taky může být, že je regulace už v té kotelně a tak ti víc tepla nepustí (funguje v některých panelácích, např.)
Odvzdušněno máš nejspíš dobře, zbytek už musíš řešit se správcem. Jak říkám, pokud jsi tam první topnou sezonu, může se ukázat, že teď topí celý dům málo a jak se začne ochlazovat, budou přidávat. Nebo nám přidají na noc a přes den to přiškrcují.
Dobrý večer. Prosím o radu. První rok bydlím sama a potřebuji poradit, jak odvzdušnit radiátor.
Včera jsem to provedla tak, že jsem si vzala šroubovák, odtáhla závit, chvíli syčel vzduch a pak začalo odtékat celkem dost vody, odpustila jsem tedy trochu vody do kýblu a pak jsem zase závit zatáhla.
Měla jsem čekat, až voda přestane odtékat úplně? Děkuji, jsem z toho blbá.