Co je to za potvůrku?

235
25.10.16 14:23

Co je to za potvurku?

Prosim pomoc, uz tyden tyzo brouky nachazim doma, zatim asi sest…je to naky skzdce nebo se jen derou dovnitr kvuli tepla? Dnedja mi jeden vlezl az do pistele na lahev od dcery:( Diky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
25.10.16 14:24

Asi nějaká ploštice nebo něco takového :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
25.10.16 14:27

Pozemka obecná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.10.16 14:29

Tahle potvůrka se jmenuje ploštička malá. Tipuju, že doma topíte dřevem nebo ho máte složené přímo u domu. Je to naprosto neškodný, bydlí to ve dřevě. Mě to tady běhá celou zimu, když topíme v krbu.

• Citovat
  • Upravit
235
25.10.16 14:39

Prave ze bydlime v malem panelaku… Ale v obyvaku mame dve okna a dve velke borovice…muze to byt z nich? Nemame ani krb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.10.16 14:55

@misa.toki To může být z těch borovic. Vezmi na to plácačku, ale kromě toho, že ti to běhá po bytě, to nic nedělá. Brzo to chcípne hlady. Zkus si to vygůglovat. Zadej ale spíš tu pozemku obecnou, název ploštička se užívá méně, nicméně najdeš to pod tím taky. Já jsem nejdřív plašila, že mám doma rusy. Narazila jsem na to v noci na záchodě a řádně rozespalá jsem to plácla papučí, takže ráno fakt nebylo poznat, co to je za hmyz. Až jsem to našla podruhé, zjistila jsem, že jde o ploštici. Do té doby jsem stříkala barák přípravky na šváby. A to podotýkám, že jsem v biologii hodně kovaná.

• Citovat
  • Upravit
235
25.10.16 15:06

Diky za odpoved…asi budem muset kozpit sita na okna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.10.16 15:11

@misa.toki Zbytečná investice, prolezou každou škvírou. To by jsi ty okna musela zazdít. Pokud ti opravdu tak vadí, kup biokill a nastříkej zvenku rámy oken a taky pokud tam máte větrací škvíry, bývají vidět zvenku okna.

• Citovat
  • Upravit
25218
25.10.16 16:21
@misa.toki píše:
Prave ze bydlime v malem panelaku… Ale v obyvaku mame dve okna a dve velke borovice…muze to byt z nich? Nemame ani krb…

A není to vroubenka americká? Ale já znám teda větší. Možná jiný druh. JE to škůdce borovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
25.10.16 16:24
@Janli píše:
Tahle potvůrka se jmenuje ploštička malá. Tipuju, že doma topíte dřevem nebo ho máte složené přímo u domu. Je to naprosto neškodný, bydlí to ve dřevě. Mě to tady běhá celou zimu, když topíme v krbu.

Tak je to určitě toto, podle toho, co jsem se dívala.

Jinak třeba ta vroubenka vleze taky všude, nedávno babičce vylezla z kabelky u doktora :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.10.16 20:25

Ty brdo…musim koupit ten postrik… Diky za rady… Napadaji me jedine ty borovice…ani neni moznost, ze by nekdo ze dousedu mel krb…nebo bylo nejake drevo v baraku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
2.11.21 10:25

Co to je?

Ahoj. Dnes jsem na kuchyňské lince našla asi 5 těchto potvůrek. Jsou fakt maličké, nevím jestli to lítá nebo skáče ale asi to trošku poletuje. Snažila jsem se to přiblížit foťákem, jedna fotka zespodu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
2.11.21 10:28

@ArumLily0 odpověď neznám, ale dobře fotíš :palec: tak malou potvůrku vyfotit tak ostře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
2.11.21 10:30

@stinga tak to díky :mrgreen: to asi ten adrenalín protože mi neuvěřitelně vadí, že to mám na kuchyňské lince a už tu lítám s hadrem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
2.11.21 10:54

@ArumLily0 pisivky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie