Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Dnes jsem byla na ogtt testu na cukrovku. Vysledky v poradku. Ale trpim jako pes…mela jste to taky nektera? Boli me zaludek…je tezky…neni mi vubec dobre. Uz je to od vypiti v podstate 6 hodin a porad citim ten cukr az v krku pomale…jak me pali a boli
stalo se to nektere? Zajezeni..nic nepomohlo. Dekuji za reakce
![]()
Ne nestalo, byla jsem dvakrát
ale asi kdyby mi bylo takhle, tak se radši vyzvracím ![]()
@hanourek když se mi občas i mimo test na cukrovku podaří,,přesladit se,, tak pomáhá - čistá voda, černý, neslazený čaj, mátový čaj a ideálně ten den už nic sladkýho a těžkýho.
Mátový čaj a Rennie. A nepít žádné velké objemy, zřejmě to v žaludku kvasí a příliš tekutin jen zvedne hladinu žaludečních šťáv. Úplně nejlepší by byla zeměžluč, ale tu má doma asi málokdo.
Zkusila bych se pozvracet.
Na testu jsem byla jednou a pri dalsim tehotenstvi uz bych nesla.
Jednak me dost vyblbli s lacnou hodnotou a potom zname ze skupinky tento test s nejvetsi pravdepodobosti rozjel predcasny porod.
Ja bych se i rada asi vyzvracela..ale neumim to si vyprovokovat. Vzdy jsem vsechno radsi rozdychala…uz rano pri piti mi bylo jasny ze mi bude cely den spatne…ale az tak tezko jsem necekala
chjooo citim to kvaseniii..a paleni…otres
dekuji jinak za tipy…ohledne predc. porodu-to snad nehrozi kurnik ![]()
Taky mi bylo děsně zle, myslela jsem, že se z té polikliniky ani nedoplazim domu. U dalších tehotenstvich jsem test už odmítla. Jediný rizikový faktor u mě byl věk.
@murra a kdy to tak preslo???jinak me u 1.syna na test ani dr. neposlal…doufala jsem ze i ted se tomu vyhnu.ale nevyhla…a ac vysetreni bylo v pohode. Ted je mi opravdu zle ![]()
@hanourek já mám silný davivý reflex, v takovém případě mi stačí strčit si prst do krku ![]()
@kopejka to ja vuuubec prave. Pokud to nejde samo..ven to nedostanu
![]()
@hanourek máš doma jedlou sodu? Rozmíchej si lžičku ve dvou deci a vypij. Možná, že se z toho teda pozvracíš, ale taky mi to hodně pomáhá.