OGTT vyšší hodnoty

12
13.8.20 13:32

OGTT vyšší hodnoty

Ahoj všem. Byla jsem před několika dní na OGTT a z prstu mi naměřili hodnotu 5,7 a byla jsem poslána domu. Den před tím jsem snědla hodně sladkého a ovoce. Asi půjdu podruhé na tento test. Stalo se někomu, že když šel na podruhé, tak mu naměřili nižší hodnotu? Může se stát, že na podruhé se vejdu do těch 5,1? Sladký teď vůbec nejím.

Předem všem děkuji za odpověd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
luccifera
13.8.20 13:36

@DF93 mela bys jist normalne, v podstate, kfyby telo fungovalo dobre, nemela bys ani po ovoci mit tak vysokou lacnou. Druha vec je, ze glukometr je jen orientacni a klidne hodnota ze zily mohla byt trochu jina. Jo a musis mit do 5,0, pze 5.1 uz je brano jako zvysene.

Ja mela 5.1 a pak 5.2…

• Citovat
  • Upravit
mackA159
13.8.20 13:38

Proč ti to měřili glukometrem? Musí se brát krev ze žíly. Tohle je totálně nepřesný měření.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.20 13:40

@DF93
Ja byla na OGTT 10 týdnu zpět. Naměřená hodnota byla 5,4. Sestřička mě tedy poslala domu, že mám přijít za 2 dny ráno znovu. Den předtím než mi vyšla hodnota 5,4 jsem jedla tak jako kdykoliv předtím s tím že v 8 večer jsem měla pošle sestry mít poslední jídlo. Přesto byla hodnota 5,4. Za 2 dny později už byla hodnota 4,9 a to jsem se nijak neomezovala. Jedla jsem tak jako předtím opět s tím, že v 8 poslední jídlo.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
13.8.20 13:43

Prvni 5.6, druha 4.19

• Citovat
  • Upravit
mackA159
13.8.20 13:46

Cukrovka není jenom o sladkým. Prostě ti tělo hůře spracovava cukr. Mám diagnostikovanou tehotenskou cukrovku, a jeden den na lačno mám hodnotu 4.5, a druhý den zase 5.2… Brala bych to jako že mám cukrovku, a řídila se podle toho.

• Citovat
  • Upravit
2996
13.8.20 14:19

Me glukometr nameril nizsi hodnotu, nez jaka nakonec vysla z krve (a stejne to bylo hodne). Cukrovka neni jen o sladkem, ale i o prilohach, pecivu,… neco si k tomu zjisti. Ja bych tedy byt tebou dietu dodrzovala. Lacna hodnota mi i pri diete kolisala, ale vzdy byla uz nastesti v norme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
13.8.20 14:21

Zakladatelka hlavne nema cukrovku stanovenou. Po lacnym odberu ji dale netestovali, proto ceka na druhy. Takze ji mit muze, ale nemusi. Byla jsem na tom stejne a nemam ji.

• Citovat
  • Upravit
12
13.8.20 14:56

@Yorkmut mužů se ještě zeptat, za jak dlouho jsi šla na ten druhý test? A jestli před tím jedla normálně nebo dodržovala alespoň lehkou dietu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
13.8.20 14:59
@DF93 píše:
@Yorkmut mužů se ještě zeptat, za jak dlouho jsi šla na ten druhý test? A jestli před tím jedla normálně nebo dodržovala alespoň lehkou dietu?

Moje cele stravovani je bez sladkosti, peciva a priloh, takze stravu jsem neupravovala. Dalsi odber jsem mela pomerne pozde, az za deset dnu. Poslali vysledky na gyndu, ta vyhodnotila dia poradnu a dia poradna chtela cely odber na ogtt, i kdyby byla opet lacna hodnota nad 5,1. Coz nebyla.

• Citovat
  • Upravit
2996
13.8.20 15:53
@Yorkmut píše:
Zakladatelka hlavne nema cukrovku stanovenou. Po lacnym odberu ji dale netestovali, proto ceka na druhy. Takze ji mit muze, ale nemusi. Byla jsem na tom stejne a nemam ji.

Me take vzali jen lacnou hodnotu a dale me netestovali, protoze by to byla zbytecna zatez pro telo. Dochazela jsem pak na diabetologii a drzela jsem dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
13.8.20 15:57
@luci.no píše:
Me take vzali jen lacnou hodnotu a dale me netestovali, protoze by to byla zbytecna zatez pro telo. Dochazela jsem pak na diabetologii a drzela jsem dietu.

Ale zakladatelka pise, ze znovu pujde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí