Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tuším, že ji má Ikea, ale jen jednu velikost. pokud máš sporák menší, tuším 50, jako my, tak máš asi smůlu. Můžu Tě poprosit, pokud bys někde nějakou sehnala, písneš mi na mail? dgh@centrum.cz
hhhhmmm, tak jsem okoukla Ikeu a nikde nic:-(((( tak už nevím, bohužel, ale taky ji potřebujeme:-(
Ahoj,
také jsem slyšela, že ji mají i Ikee, ale netuším, pod čím bych ji na jejich webu našla, nevíte to někdo?
Teď jsem našla ještě zábranu na sporák na www.baby-centrum.cz za 800, ale z obrázku ani popisu mi není vůbec jasné, jak se na sporák upevňuje, jde-li to na libovolný sporák. Zajímalo by mě, jesli musím vrtat nějaké díry do linky, nebo jak to tam drží?
Eva
Ahoj holky,
pokud si pamatuju, IKEA opravdu něco takovýho prodávala, ale už to nemají.
Jinak nerezovou ohrádku na sporák jsem viděla asi před rokem v Hornbachu v oddělení kuchyní. Jestli ji ještě vedou, opravdu nevím.
Já osobně jsem nic takového neměla, hlídala jako ostříž a jednoho dne si malá pod mým dozorem sáhla na vařič (už chladnul, byl jen „přiměřeně“ horký), aby se přesvědčila, že to pálí. Od té doby ji nenapadne sápat se na sporák.
Žádné domácí úrazy vám přeje B.
Ta plastová zábrana také nevypadá špatně(http://www.baby-centrum.cz/main.php?…), jenom prosím, jestli ji některá z maminek máte doma, napiště jak se to připevňuje. Zdá se mi dost drahé kdybych si ji objednala a pak nám to nešlo připevnit.
Ahoj,
ohradku na sporak mame a je to skvela vec - jednoznacne. Prodava se snad jen jedna jedina - prave v IKEA - a je univerzalni pro siri sporaku od 50 do 80 cm - predni dil je dvojity a zasouvaci. NAvic se pridelava pevnou lepici paskou - prilepi se kolejnicky a na ty se nasazuje ohradka, takze neni problem ji kdykoli oddelat - terab pri pouziti vice velkych hrncu. Koupili jsme ji koncem lonskeho leta - shodou okolnosti se par dni nato stala nejakemu diteti vazna nehoda, kdyz na sebe stahlo horkou polevku - melo dost vazne popaleniny…
Hodne jsem si na ni zvykla a jsem klidna, pokud se mala ochomyta pri vareni v kuchyni. Je pravda, ze pri intenzivnim vareni na prednich plotynkach (ja mam vepredu malinkou - ta je bez problemu a velikou - kdyz na ni dam velky hrnec a pustim plyn naplno tak jde teplo i na ohradku) se ohreje i ohradka - proto bych ji dneska pridelala az na okraj desky, ale nicemu to nevadi - myslim, ze vubec neskodi, pokud si dite lehce spali prstik, aspon si bude davat pozor tam, kde ohradka nebude - ale zatim se mi nestalo, ze by na to sahala - nechala jsem malou hned na pocatku si sahnout na horkou, ale ne zhavou ohradku a ted si dava pozor.
Hledala jsem odkaz na webu, ale nejak se mi nedari ho najit - ale jeste to zkusim - tusim, ze se jmenule PATRULL a stala 299,– - ale berte to jako informace bez zaruky.
Jo a jeste jedna informace - je naprosto idelani pro vestavne sporaky nebo pro sporaky, kde je na obou stranach skrinka - ale nevim, jak by se pouzivala pro sporak volne stojici jednou stranou u zdi, jak jsme to meli ve stare kuchyni… Ale asi by se i to dalo vykoumat.
Lesina s Dracaty
Ahoj holky,
tak jsem v Moderním bytě 5/2005 na str. 84 našla kromě té ikeácké ohrádky ještě jednu, prodává ji firma Bavax z Brna (www.bavax.cz), ovšem na jejich stránkách jsem ji nenašla. Takže asi jedině zkusit štěstí po telefonu.
Uvádějí cenu 1.480 Kč.
B.
Tuším že jsem něco takového viděla v katalogu neckermann baby. Kouněte když tak na stránky www.neckermann.cz
Maky
tak ten neckermann to má na stránkách - naše baby a pak je to na 4-té stránce v sekci ostatní. Cena 799,–. Je to plastové. Ale sama ozkoušeno nemám.
Maky
ohrádku na sporák jsem předevčírem viděla v Babyparku na Černém Mostě, stála kolem 1000 Kč.
Silvie
Chtěla bych vás poprosit o pomoc. myslela jsem si, že sehnat ochrannou ohrádku na plynový vařič nebude v dnešní době problém, ale nikdo mi nedokáže poradit kde ji mám koupit? Holky, máte ji některá doma? Já jsem je mockrát viděla v televizi, dokonce i v Bydlení je hra, ale v praxi je pro mne nesehnatelná. Je to obyčejná nerezová ohrádka, která se nějak přichytí ke sporáku, aby na sebe dítě nemohlo stáhnout kastroly dolů z vařiče. Za případné reakce už předem moc děkuju
Radka