Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim, pomoc! Zdravím všechny, doufám ze mi někdo poradi, malá měla na zádech takový zvláštní flek, měla fleky už delší dobu ale vždy se zadarilo je vyléčit, teď ale měla velký flek za krkem, doktorka říkala ze to vypadá na cedulku, ale malá má 2 dvou body cedulku jinak nikde, muže tohle byt atopicky exem? Nebo kvasinkova infekce? Má to cca 3 měsíce.
Zvětšuje se to? Mně takhle začala borelióza (bez klíštěte).
@Anonymní píše:
Zvětšuje se to? Mně takhle začala borelióza (bez klíštěte).
Začalo to jako malý flek až se na tom udělali strupy, pak měla kortikoidy zmizelo to s teď se to takhle rozjelo až doteď
Takhle to vlastně začalo, na obrázku
@Barushink píše:
Prosim, pomoc! Zdravím všechny, doufám ze mi někdo poradi, malá měla na zádech takový zvláštní flek, měla fleky už delší dobu ale vždy se zadarilo je vyléčit, teď ale měla velký flek za krkem, doktorka říkala ze to vypadá na cedulku, ale malá má 2 dvou body cedulku jinak nikde, muže tohle byt atopicky exem? Nebo kvasinkova infekce? Má to cca 3 měsíce.
A byly jste na kožním nebo jen u obvoďačky? Z mé zkušenosti obvoďačka nepozná ani jasnou boreliózu, takže bych zašla k dětský kožní
@Agnes86 píše:
A byly jste na kožním nebo jen u obvoďačky? Z mé zkušenosti obvoďačka nepozná ani jasnou boreliózu, takže bych zašla k dětský kožní
Byly jsme jen u dětský doktorky, zítra jdeme znovu tak podle toho budu postupovat, jestli mi zase napise kotrtikoidy tak půjdu určitě na kožní.
Jsem ale zoufala, protože dneska rano tam byl takový flek a nemohla jsem se dovolat tak jsem napsala sem, nakonec jsem se objednala on-line.
Ja bych sla rovnou na tu kozni. Kdyz jsi u pediatricky pochodila takhle ![]()
@Renca8 píše:
Ja bych sla rovnou na tu kozni. Kdyz jsi u pediatricky pochodila takhle
Já pevne věřím ze nás tam pošle ona sama, když ne tak určitě zavolam a začnu to řešit sama. 😕
@Barushink píše:
Začalo to jako malý flek až se na tom udělali strupy, pak měla kortikoidy zmizelo to s teď se to takhle rozjelo až doteď
Takhle to vlastně začalo, na obrázku
Muj laický tip je, že to byl štípanec, po kortikoidech zmizel, protože potlačily zánět a pak se z toho vyklubala ta borelióza. Ale nejsem doktor ![]()
@Anonymní píše:
Muj laický tip je, že to byl štípanec, po kortikoidech zmizel, protože potlačily zánět a pak se z toho vyklubala ta borelióza. Ale nejsem doktor
A myslíte, ze by to trvalo tak dlouho? Má totiž ten flicek 2 měsíce až po dvou měsících nám ty kortikoidy dali
@Barushink píše:
A myslíte, ze by to trvalo tak dlouho? Má totiž ten flicek 2 měsíce až po dvou měsících nám ty kortikoidy dali
A až po těch kortikoidech který jsme domazaly před 14 dny tak až dnes z toho je tohle
Moje dcera má něco podobného na noze, dětská jí vzala krev, borelióza vyloučena. Na kožním nám řekli, že je to plíseň, dali léky, ale zatím nezabírají a flek je dál.
@smajlik40 píše:
Moje dcera má něco podobného na noze, dětská jí vzala krev, borelióza vyloučena. Na kožním nám řekli, že je to plíseň, dali léky, ale zatím nezabírají a flek je dál.
Dobre, a za jak dlouho vám řekli výsledky na boreliozu?
@Barushink píše:
Dobre, a za jak dlouho vám řekli výsledky na boreliozu?
Na to pozor, já měla boreliózu z krve taky negativní, údajně trvá týdny, než se protilátky projeví. Sešli se nade mnou tři kožní doktoři a shodli se, že to borelióza bude. Flek jsem měla měsíc, dva určitě, nezabralo na něj nic, po nasazení antibiotik byl do pár dnů pryč ![]()
@Makola píše:
Na to pozor, já měla boreliózu z krve taky negativní, údajně trvá týdny, než se protilátky projeví. Sešli se nade mnou tři kožní doktoři a shodli se, že to borelióza bude. Flek jsem měla měsíc, dva určitě, nezabralo na něj nic, po nasazení antibiotik byl do pár dnů pryč
Tyblaho, je pravda ze malá byla v létě nonstop postipana, tak jsem zvědavá, doufám, ze se ji hlavně nic nestane :/
Flek se dceři udělal v červenci, byla zrovna v lázních, kde to neřešili. K dětské šla na konci srpna, krev jí brala ba začátku září a výsledky jsme věděly asi do týdne. Teď byla na krvi ještě jednou a u nás to fakt borelióza není. Za týden jdeme opět na kožní.