Ohřívání UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Markéta Fe
6.8.14 20:50

Poskytnete prosím fakta?

Prosím o radu - ale pokud možno nějakou fundovanou, protože co člověk, to názor, a já bych spíš potřebovala fakta. Malá už je teď, ve čtyřech měsících, plně na UM Beba Pro 1. Někdy vypije všechno, co jí připravím, někdy ale nechá i 3/4 a je mi fakt líto to vylévat, takže to zchladím v lednici a pak to třeba za hodinku, až se rozbrečí hlady, znovu ohřeju a dám jí to. Četla jsem tu různé diskuze o tom, jak se v tom tímto způsobem množí bakterie apod., no já to takhle dělám už měsíc… Vím, že na obalu je napsáno, že se to má spotřebovat hned, jenže výrobci vždy přehánějí, jednak aby se chránili proti případným potížím a jednak, čím více se toho vyleje do záchodu, tím více se toho prodá, že… V McDonaldu také vyhazují hamburgry, které se neprodají do pár minut a je to nehorázné plýtvání… Ale přeci jen ve mně hlodá červík pochybnosti, zda nepáchám na malé nějakou prasárnu… Můžete se mi k tomu někdo fakticky vyjádřit? Díky, M.

• Citovat
  • Upravit
15404
6.8.14 20:59

@Markéta Fe tak to si tady taky počkám, jestli se najde někdo, kdo tomu fakt rozumí :think: sice to řešit nemusím, ale zajímá mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
6.8.14 21:07

@Markéta Fe mléko, které připravíš se má spotřebovat do 2 hodin, že to skladuješ v lednici je správně, ale píšou tam, že znova ohřívat se nemá, ale jelikož už jsou mimču 4 měsíce nemusí se vyvařovat, tak si myslím, že taková katastrofa to není, když nemá prujmy, tak si myslím, že v poho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.8.14 21:10

@Markéta Fe u nás se teda vypije obvykle všechno, ale mám už větší dítě. Každopádně já bych vycházela z toho, že mi dítě ráno v pět nechá trochu mlíka a v půl osmé jdu vymýt lahev a to mlíko teda fakt nevoní. Já bych si takový mlíko asi sama nedala, natož dítěti…být tebou tak pár týdnů vydržím, začne jíst víc pravidelně a v pravidelnějších dávkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.8.14 21:12

Když jsem byla s malým v nemocnici, mléko bylo predpripravene v lednici bůh ví, jak dlouho. Měli i jeden den sanitární, kdy se me sestra ptala, kolikrát malý bude za den jist, aby to v mléčné kuchyni připravili dopředu…,. Strašně jsem se divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
6.8.14 21:17

Pokud ho das hned co vystydne do lednice tak ok a pokud male to nic nedela tak si to delej dle sveho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.8.14 21:20
@Gattinka píše:
Když jsem byla s malým v nemocnici, mléko bylo predpripravene v lednici bůh ví, jak dlouho. Měli i jeden den sanitární, kdy se me sestra ptala, kolikrát malý bude za den jist, aby to v mléčné kuchyni připravili dopředu…,. Strašně jsem se divila.

Fuj, tak to je hnus, vždyť to mlíko strašně smrdí. Nebylo to spíš MM? Jinak zakladatelko vím o dosti lidech, co to tak dělají a děti v pohodě a právě tak znám několik lidí, jejichž děti měly bolení břicha a zvracení, takže těžko soudit. Já teda hned vylívám, je mi zle, jen si k tomu čuchnu, sama bych si ani nelokla i když ty peníze mě občas mrzí no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.8.14 21:24

Připravené mléko se má dle výrobce spotřebovat do dvou hodin. Takže když ho dáš do lednice a malé ho dáš za hodinu vypít by mělo být v pořádku. Nicméně „by mělo“. Nevím, jak je to s ohříváním připraveného UM.
Každopádně z mojí zkušenosti vím, jak mlíko smrdí po půl hodině až hodině. Sama bych ten blivajs nepila a nedala ho ani synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
6.8.14 21:33

No k tomu smradu :) Nám s mužem ta Beba smrdí i čerstvá (a ani nám nechutná), takže já pak čichovou změnu nepozoruju žádnou… Musím říct, že malou lituju i tak, že to musí pít (to tzv. „čerstvé“, tedy čerstvě namíchané).

• Citovat
  • Upravit
9782
6.8.14 21:39

UM ohřívám, mám teda starší dítko. Je to přesně z toho samého důvodu, jak psala zakladatelka - je mi to líto vyhodit. Někdy vypije večer 230 a jindy si jen lokne. No a pak to vyhoďte :nevim: V noci či k ránu když se vzbudí, ohřeji a dám ji to.
Myslím, že škodlivé jako takové to není, ale spíš se povídá, že uběhlou dobou, plus mikrovlnkou se ničí nějaké látky. Sama čekám, až se tu vyjádří někdo, kdo vysvětlí „Proč by se to dělat nemělo“ Zatím píšeme domněnky a jak to děláme sami :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 21:40

Omlouvám se, raději anonymně..
Moje malá má 6měsíců, dáváme 1Nutrilon+odstříkané mléko. Jelikož se v noci vzbudí a je hned hladová nebo si chce jen „cucnout“, dávám mléko do čisté flašky do ohřívačky od Aventu, kde mám nastavenou stále stejnou teplotu, takže když začne fňukat, strčím jí hned flašku. Někdy to vypije do těch 2hodin, někdy třeba až za 3-4h. Nikdy jsem si nevšimla, že by mléko skladované tímto způsobem smrdělo a malá z toho nikdy žádné zvracení, průjem neměla.

• Citovat
  • Upravit
875
6.8.14 21:40

Takze, kdyz necham zbytek mleka v lahvicce a jdu to umyt treba za hodinu, tak uz to smrdi. Ale kdyz jsem ho hned dala do lednice, klidne jeste relativne vlazne a vzala ho po 3 hodinach ( dodrzujeme ten cas mezi krmenim), tak se to zdalo byt v pohode. Vychazim i z toho, ze v ustavech a nemocnicich ho taky delaji schlazene na pul dne dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
6.8.14 21:48

Já myslím, že výrobce se prostě jistí proti případným napadením, že děcku bylo zle apod. V USA je to vyhnáno do absurdnosti, protože se tam žaluje za kdeco…
 http://dino.saur.cz/…na-vyrobcich

• Citovat
  • Upravit
7661
6.8.14 22:00

@Markéta Fe Pokud z toho dítě nemá nějaké potíže (ublinkávání, průjem), tak to tak klidně dělej. Kdyby s tím mlíkem bylo něco špatně, už bys to nejspíš zjistila.
Jen bych se u už rozmíchaného UM vyhýbala ohřívání v mikrovlnce, to fakt nevím, co by v něm zbylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.8.14 22:30

Ahoj.Taky jsem jednou koupila bebu a malej mel tyden zacpu..a co se tyce ohrivani um taky jsem to tak delala protoze tez mi bylo lito tech penez ale nikdy se mi nestalo ze by mleko co bylo hodku nebo dve v lednici smrdelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová