Ohřívání UM

4986
8.8.12 12:18

Ohřívání UM

Ahoj,

mám prozatím málo MM a prozatím přikrmujeme Nutrilonem 1. Nikde jsem ale nezjistila - jak je to s ohříváním? Smí se? Nesmí?

Děkuji za odpovědi, E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
8.8.12 12:20

Co já vím tak UM je určeno ke spotřebě ihned… Zbytek by se neměl ohřívat na další krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 12:24

Nemělo by se. Co jsem četla, tak ale praxe například v kojeňácích je, že se udělá UM na půl dne dopředu do lednice a pak se ohřívá - zkrátka by to časově nezvládali dělat dětem pokaždé čerstvé.
Raději udělej méně a kdyžtak dodělej, u takto malého miminka, které má to trávení ještě hodně nezralé, bych se bála, aby se mlíko mezitím nějak nezkazilo.
Pokud jde o dokrm, kdy máš málo mléka a doufáš ještě v rozkojení, tak menší dávka je spíš k užitku - dítě bude mít dřív hlad, budeš častěji přikládat, tím pádem by se měla i podpořit laktace tou poptávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.8.12 12:25

Nemělo by se. Do hodiny by se to mělo spotřebovat, pak vylít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
8.8.12 12:29

Ahoj, my už máme nutrilon 3 na něm píšou že se má spotřebovat do dvou hodin a vzhledem k tomu že mlíko 2 hodiny teplé nevydrží tak bych si myslela že se ohřát dá(můj názor)my jsme přikrmovaly od 4tého měsíce a do půl roka jsem to neohřívala, když to nevypila tak jsem to vylila a na další krmení jí udělala nové(do toho půl roka mi přišla moc malá proto jsem ho vylévala).Až od půl roka pokud ho nevypila tak jsem ho hned (ještě teplé)dala do lednice a pak ohřála při dalším krmení. Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.8.12 12:29

@Gladys to není pravda, ony porodnice dostávají mlíčko, které už je pripravené a jen je určeno na ohřívání. Dostávají to ve velkých skleněných lahví.
Nesmí se ohřívat, je lépe uděla míň a čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 12:32

@EvaG já vycházím jen z toho, co jsem četla tady na emimi a od holek, které tam dělali :nevim: Sama jsem v kojeňáku nikdy nedělala, tak nevím, jen reprodukuju, co jsem od pár holek vyčetla tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
8.8.12 12:37

Takto malému miminku bych neohřívala, měla bych strach z bakterií atd., přeci jen je to ještě mrňousek a nestálo by za to si přivodit problémy, byť uznávám, že to vylévání leze pěkně do peněz.

• Citovat
  • Upravit
Nesinka
8.8.12 12:42

Přímo v návodu na Nutrilon píšou, že je možné připravit si dávku, dát jí do lednice a do dvou hodin spotřebovat. Ale pozor, rozmíchat ve studené vodě, a opravdu dát do lednice, jinak ti klasicky zkysne. Navíc kdybys ho udělala do teplé vody, nechala vychladnout a znovu ohřála, tak to je živná půda pro bakterie.

Jinak obecně ohřát mlíko rozmíchané ve studené vodě můžeš - např. v ohřívačce kojeneckých lahví (taková ta do zásuvky, kde se ohřívá voda, do které to pak postavíš). Venku na cestách to taky tak člověk dělá, rozmíchá si mlíko ve studené vodě a ohřeje třeba v hrnku s horkou vodou. Nedoporučuje se ohřívat v mikrovlnce, ale nikoli proto, že by to vadilo mlíku (v porodnicích to taky tak dělají), ale proto, že se prohřeje nerovnoměrně. Pokud to uděláš, tak pak opravdu nezapomenout hodně promíchat.

Běžný a nejsprávnější postup (udávaný výrobcem, kdy se ti i prášek nejlíp mlíko rozpustí) je
1. převařit si kojeneckou vodu (nejlépe do zásoby na celý den, ale dát do tmy, já mám flašku v černé podkolence :mrgreen: )
2. ohřát potřebné množství v lahvičce v mikrovlnce na pár vteřin
3. do vlažné vody zamíchat mlíko

Nerozmíchávat v horké vodě! A pokud dáš mlíko do mikrovlnky, tak nespálit.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
8.8.12 12:44

@hartiepa radši neohřívat, přebytky vylít… a gratuluju :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10937
8.8.12 12:45

@Gladys v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
8.8.12 12:51
@madi píše:
@hartiepa radši neohřívat, přebytky vylít… a gratuluju :kytka: :mavam:

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
8.8.12 12:53

Teď jsem hrozně zmatená… pokud si připravuji UM někam s sebou, tak bych tedy mohla rozmíchat ve studené vodě a pak ohřát? Já jsem měla za to, že se takhle vozí jenom převařená nebo kojenecká voda a ta se v okamžik O ohřeje a zamíchá se do toho Nutrilon… :think:

Jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
8.8.12 12:57

Přesně tak, jak to říkáš, je to správně - vézt vodu (studenou, převařenou), na místě ohřát na teplotu těla, do vlažné vody rozmíchat mlíko. Tak se ti nejlíp rozpustí a je to nejsprávnější. Ale můžeš ho klidně rozmíchat i ve studené vodě a pak to ohřát celé. Ale pro úplně malé mimino je určitě lepší držet se předepsaného postupu - ohřívat vodu bez mlíka. Jinak já to naší od narození míchám tak, jak se to zrovna hodí :palec:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
8.8.12 12:57

@hartiepa dopředu bych nepřipravovala, všude na krabicích píšou podávat co nejdříve. na cesty jsem měla termosku s teplou vodou, zvlášť studenou a prášek UM, namíchala a rovnou dala pít. je to sice spoustu krámů s sebou navíc, ale co se dá dělat.. nebo jsem měla nějaké termoobaly, asi tři, ale v žádném nevydržela voda teplá dlouho

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová