Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky jdu si pro radu..
Muj syn když mu byly tri roky tak sel na uvolneni předkožky, operacne.
Slo to ohrnovat krasne az do ted.Nyni ma 5 let, a nejde mu to zas.
Tak jsem z toho na mekko, nechapu to…Ohrnovali jsme kazde koupani.
Syn se koupe ob den. V lete každý den, zalezi jak se spotil apod..
Mela jste to nektera taky tak se svymy syny??Ze jim to ohrnovat slo a pak ne..?
Ja osobne bych do toho nijak nezasahovala minimalne tak do skolniho veku. Vetsine kluku se to beztak uvolni samo
Neco si o tom precti. A ano, neni ojedinele, ze to znovu priroste, prave z toho duvodu je predcasne chodit na oper. stazeni takto brzy, pokud neni nejaky zdrav. problem.
Ani po tom zakroku vam nikdo nerekl, ze mate mazat? Nedostali jste atb masticku??
@Jaja87 kup Infadolan a promazavejte kazdy vecer a pomalu postupne po kouskach zkousejte tu kuzicku uvolnit, nic na silu.
@unuděná píše:
Ja osobne bych do toho nijak nezasahovala minimalne tak do skolniho veku. Vetsine kluku se to beztak uvolni samoNeco si o tom precti. A ano, neni ojedinele, ze to znovu priroste, prave z toho duvodu je predcasne chodit na oper. stazeni takto brzy, pokud neni nejaky zdrav. problem.
Vždycky mně překvapují odpovědi co vůbec nejsou k otázce tématu, nechápu.
Pokud po období kdy to normálně a v klidu šlo, to z ničeho nic nejde, a není tam nějaká doba bez hygieny (znovu srůst, po 2 letech přetahovaní nevznikne „přes noc“ ), bývá to buď trauma (nebouchl se, nezranil se?) nebo infekce.
Infekce i úraz způsobí zůžení, vypadá jinak než srůst.
@unuděná Prave ze nikdo nam nic nedal ani po zakroku, vzdy rikali jen at ve vane stahuje…Stahoval, ale nyní to nejde. Nerada bych zas sla do spitalu.
Ja myslela ze to srust uz nemůže!??
Mazani by mělo pomoci??Co to je za mast? To je něco primo na uvolneni?
@Jaja87 píše:
@unuděná Prave ze nikdo nam nic nedal ani po zakroku, vzdy rikali jen at ve vane stahuje…Stahoval, ale nyní to nejde. Nerada bych zas sla do spitalu.
Ja myslela ze to srust uz nemůže!??
Mazani by mělo pomoci??Co to je za mast? To je něco primo na uvolneni?
Mazání má smysl pár týdnů po zákroku, ne 2 roky, natož ATB.
Záleží jako moc to nejde teď, jestli jen trošku promázávaní může pomoct. Infaldon, dermazulen.
@Jaja87 píše:
@Patejl1 nejsem si vedoma ze by se bouchl, zraneni nemel.
Těžko radit na dálku. Zranění může být i s „hraní“. To se většinou srovná samo. Ale je to vidět (drobná traumata)
@Patejl1 Naopak to k tematu je plne.Ano,srust znovu to muze a ne, nic bych s tim nedelala. Kdyby mu to od malicka slo, tak samozrejme by to bylo divne, ale on byl na operativnim pretazeni, to je podle me celkem invazivni zakrok a nedivim se, ze mu to znovu srostlo ve veku, kdy to spouste chlapcum nejde jeste ani malicko ![]()
Taky bych promazavala, dobrej je i ophthalmo septonex, po koupani, a at si ho stahuje sam co nejvic, ne do bolesti.
@Jaja87 píše:
@Patejl1 Jak poznam ze to je jen zuzeni, nebo srust???
To si mně dostala
No nevím jak to popsat. Prostě buď je tam tak malá dírka, že žalud neprojde (zůžení). Nebo by mohl projít, ale něco ho drží (srůst)
@Patejl1 Je pravda ze si s nim občas hral ale malo…Tak nevim no.