Ohrožení práce kvůli častému OČR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.12.23 20:03

Ohrožení práce kvůli častému OČR

Dcera 4,5 roku je často nemocná. V listopadu s jsem s ní byla 2× doma, celkem asi 10 dní. V práci jsem přes rok, Kancl, občas výroba. Mám na starosti sklady, teď bude velká inventura, kvůli dceři to nestíhám dotáhnout do dokonalosti. Před rokem v tom měli mega bordel, s mým nástupem čekali, že to dám do kupy. Dala jsem, ale detaily nestíhám, jak jsem psala. Minulý rok hlídala moje máma, která ale teď odjela za sestrou do zahraničí na 3 měsíce (před tím dva měsíce nehlídala, aby nic nechytala). Takže nyní nemám hlídání, tu nemocnost musím řešit tak, že jsme každou chvíli doma. Máma se vrací na konci února, pak zas bude hlídat. Můžou mě vyhodit kvůli OČR (už mi bylo naznačeno, že je to neúnosný)? Nebo přeřadit na jinou dělnickou práci s min penězmi? - podle zákona? Je mi to líto, snažím se, snažím se sem tam dorazit mimo pracovní dobu (nezaplaceno), bývám zdarma přesčasy… Výplata je mizerná… Nechci o práci přijít, tenhle stav s nemocným dítětem je dočasný… Ale moc to nevypadá…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9000
7.12.23 20:05

Proč se nestřídáš s mužem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
7.12.23 20:10
@Anonymní píše:
Dcera 4,5 roku je často nemocná. V listopadu s jsem s ní byla 2× doma, celkem asi 10 dní. V práci jsem přes rok, Kancl, občas výroba. Mám na starosti sklady, teď bude velká inventura, kvůli dceři to nestíhám dotáhnout do dokonalosti. Před rokem v tom měli mega bordel, s mým nástupem čekali, že to dám do kupy. Dala jsem, ale detaily nestíhám, jak jsem psala. Minulý rok hlídala moje máma, která ale teď odjela za sestrou do zahraničí na 3 měsíce (před tím dva měsíce nehlídala, aby nic nechytala). Takže nyní nemám hlídání, tu nemocnost musím řešit tak, že jsme každou chvíli doma. Máma se vrací na konci února, pak zas bude hlídat. Můžou mě vyhodit kvůli OČR (už mi bylo naznačeno, že je to neúnosný)? Nebo přeřadit na jinou dělnickou práci s min penězmi? - podle zákona? Je mi to líto, snažím se, snažím se sem tam dorazit mimo pracovní dobu (nezaplaceno), bývám zdarma přesčasy… Výplata je mizerná… Nechci o práci přijít, tenhle stav s nemocným dítětem je dočasný… Ale moc to nevypadá…

Podle mě každý normálně uvažující nadřízený pokud vidí, že se snažíš, pracuješ, ikdyž nemusíš, tak by tě degradovat nebo vyhodit neměl…děti jsou prostě občas nemocné víc, občas míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.12.23 20:12

Jak jsou ve školce přísní?
Já jsem na děti sama, ale mám syna ve firemní, takže jsou shovívaví k tomu, když dítě soplí. Taky bych mohla mít na kontě už tak 5× OČR, ale já syna dávám do školky i s tím nachlazením.
A jinak kvůli Očr tě nikdo nevyhodí, máš po zkušebce a ještě po roce, takže předpokládám, že máš smlouvu na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
7.12.23 20:13

Výpověď ze strany zaměstnavatele je dána zákoníkem práce a časté OČR mezi nimi opravdu není.

Může ti práci znepříjemnit, aby si odešla sama, ale snad bude normální.

Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
7.12.23 20:16

Proč se nestřídáš s manželem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
7.12.23 20:20

Kvůli OCR tě vyhodit nemůžou, ale můžou ti práci pěkně znechutit, zhoršit podmínky a hodit na tebe nějaký průšvih, což při zodpovědnosti ve skladu nebude takový problém, poslat ti vytýkat dopis, popř dát náhradu škody, snížit plat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
7.12.23 20:38

Oficiálně tě vyhodit kvůli OCR nemůžou. Ale známe jak to chodí. V bývalé práci dělala jedna madam tak zle, že kvůli ní odešla holka co byla na vozíčku. Fakt hnus. Nešlo by se domluvit a něco dělat částečně z domu?
Hlavně by to chtělo probrat situaci s nadřízeným, vysvětlit jak to je a navrhnout nějaky řešení.
Co otec dítěte, s tím se vystřídat nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
7.12.23 20:40
@Anonymní píše:
Mám na starosti sklady, teď bude velká inventura, kvůli dceři to nestíhám dotáhnout do dokonalosti. Před rokem v tom měli mega bordel, s mým nástupem čekali, že to dám do kupy. Dala jsem, ale detaily nestíhám …

Děláš velkou chybu.

Pokud tam byly průšvihy, měla jsi to okamžitě sdělit nadřízenému písemně s návrhem řešení (přidělení brigádníka, placené přesčasy, organizační opatření). Pokud jsi nekomunikovala prokazatelně a začneš se teď najednou vymlouvat na stav který byl před rokem, bude to působit hodně blbě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.23 21:07

@Tala20
Chápu jak to myslíš. Jsme firma, co vyrábí alkohol. Před dvěma roky se vše dělalo „intuitivně“, nebyl žádný skladový systém, na ten se najelo až před dvěma roky (jestli nějaké suroviny někdo ukradl nikdo neřešil, protože to nebylo hlídané). Před dvěma roky nastoupila paní, co jí to bylo šumák a tak různě to placala. Až se mnou každý měsíc inventura apod. Samozřejmě očekávají super výsledky. Ano, kdybych byla v práci furt, dotáhla bych vic věci do konce, ale takhle je to těžký. Nechci se vymlouvat na to co bylo, jen je mi líto, že neberou, kolik práce jsem udělala, kam jsem to posunula, řeší jen nemocnost za poslední 2 měsíce…když šéfová víc, že to není dlouhodobý stav a v březnu budu zas pořádně fungovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.23 21:08

@JancaS84
Z domu moc moje práce dělat nejde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.23 21:15

Pro všechny.
Ano, mám může, odmítá jít na OČR, má jedenkrát vyšší plat než já, kdyby byl doma, museli bychom řešit hodně finance. Teď byl s holkou doma týden, sám měl neschopenku, byl nemocný… Jinak bych v ty práci vůbec v listopadu nebyla. Prý za ty peníze co beru a jak mě jako jedinou z kanclu využívají jako holku pro všechno (výrobní linka když je třeba a tak), nemám řešit, že už tam nebudu.. sice ano, ale už tu práci tak nějak umím, jsem tam ráda a jsme maloměsto. Najít novou práci se zkrácenou pracovní dobu (7 hod) kvůli školce si moc nedokážu představit 8o

• Citovat
  • Upravit
9729
7.12.23 22:09

Jak zde bylo opakovaně uvedeno, ukončit pracovní poměr na základě častých OČR nelze.

Na druhou stranu bych se vůbec nedivil, kdyby pracovní atmosféru zaměstnavatel dotyčnému absentérovi znechutil a znepříjemnil natolik, že by ještě rád požádal o ukončení pracovního poměru.

Vžijte se prosím do role zaměstnavatele. Práce se sama neudělá. Tudíž musí najít někoho, kdo tu práci udělá v rámci přesčasů, jinak pracovní úkoly nebudou splněny.

Kdyby chtěli snižovat stav, tak budete asi první na řadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
7.12.23 22:17

Za celou dobu práce taková komedie kvůli 10 dnům na OČR v listopadu? Od a do té doby nic? Jestli ne, tak to je opravdu práce snů..

Ono celkově, když se přece přibírá rodič s malým dítětem, tak je potřeba počítat s tím, že nějaká obsence bude :nevim: málokterý prarodič dnes nepracuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
7.12.23 22:40
@Anonymní píše:
Pro všechny.
Ano, mám může, odmítá jít na OČR, má jedenkrát vyšší plat než já, kdyby byl doma, museli bychom řešit hodně finance. Teď byl s holkou doma týden, sám měl neschopenku, byl nemocný… Jinak bych v ty práci vůbec v listopadu nebyla. Prý za ty peníze co beru a jak mě jako jedinou z kanclu využívají jako holku pro všechno (výrobní linka když je třeba a tak), nemám řešit, že už tam nebudu.. sice ano, ale už tu práci tak nějak umím, jsem tam ráda a jsme maloměsto. Najít novou práci se zkrácenou pracovní dobu (7 hod) kvůli školce si moc nedokážu představit 8o

A ty máš tu výrobní linku v popisu práce? Jestli ne tak bych se jim na to vykašlala, ať si najdou brigadnika. Ono si to asi děláš trochu i sama mi připadá. Asi na ně budeš muset být taky trochu tvrdší a umlátit je argumenty kolik jsi toho udělala apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat