Lepší práce na úkor rodiny

1793
6.12.23 20:15

Lepší práce na úkor rodiny

Ahoj holky, od ledna budu bez práce. Naskytla se mi možnost nového zaměstnání za vyšší plat 35 tisíc korun. Ale bylo by to na 3 směny.. práce lehká, která by mě i bavila. Má to Ale! Dojíždění 20 Km, jsem bez auta, takže dopravou, směny i o víkendu. Mám 2 malé děti, jeden je ve škole. Nyní mi v zaměstnání končí smlouva kterou mám v místě bydliště, práce na jednu směnu, víkendy volné a platově jsem na 20. tisíc.
Kdybych děti už byly velké, tak bych to vzala. Ale takhle? Na pracáku také skončit nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
6.12.23 20:27

Taky mám práci na úkor času s rodinou, ale v tvém případě mi to nepřijde až tak, že by se to vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
6.12.23 20:35

Tak záleží, co dělá manžel. Pokud zvládne vypravovat a vyzvedávat děti, tak proč ne. Pokud vydělá dost, ale časově by děti nestíhal, tak bych do toho nešla. Nebo máte k ruce babičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
6.12.23 20:36
@pocker píše:
Ahoj holky, od ledna budu bez práce. Naskytla se mi možnost nového zaměstnání za vyšší plat 35 tisíc korun. Ale bylo by to na 3 směny.. práce lehká, která by mě i bavila. Má to Ale! Dojíždění 20 Km, jsem bez auta, takže dopravou, směny i o víkendu. Mám 2 malé děti, jeden je ve škole. Nyní mi v zaměstnání končí smlouva kterou mám v místě bydliště, práce na jednu směnu, víkendy volné a platově jsem na 20. tisíc.
Kdybych děti už byly velké, tak bych to vzala. Ale takhle? Na pracáku také skončit nechci..

Tak pokud ti končí smlouva tak není nad čím váhat ne? Nebo máš sehnané místo za stávajících podmínek? Pokud ne tak bych do toho šla. Lepší jak být nezaměstnaná. Tam můžeš nastoupit a klidně mezitím hledat něco jiného 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16447
6.12.23 20:40

Dokud nemáš nic lepšího, musíš to vzít. Ted není ideální čas na hledání, všichni mají myšlenky na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22584
6.12.23 20:45

A nocni ti nevadi? Ja bych do toho urcite nesla, ale zalezi na mnoha okolnostech. Jak jste na tom financne, jak je skolak samostatny, jestli budete mit, kdo by deti odvedl/vyzvedl, jestli te treba u tech ukolu zastoupi plnohodnotne manzel nebo kdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
6.12.23 20:50

Noční jsou zabiják. Máš spočítané kolik naspíš přes den hodin? Dojíždět, bez auta, péče o malé děti..
Nevím proč nebýt chvíli nezaměstnaná…za měsíc, dva si něco najdeš v místě bydliště.

• Citovat
  • Upravit
35956
6.12.23 20:50

Máš 3 měsíce zkušebku, kdy můžeš skončit ze dne na den. Takže bych to zkusila a uvidíš jak to půjde. Lepší jak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
6.12.23 20:58

Já bych do toho určitě šla. Noční směny mi nevadí.
Skončit můžeš vždycky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.12.23 21:00
@pocker píše:

Nešla bych do toho. Budeš unavená, vyřízená. Dojíždění zabere čas. Na pracáku nemusíš skončit, ale vybrat si podporu a případně se podívat po nějaké rekvalifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.12.23 21:02
@Badboda píše:
Noční jsou zabiják. Máš spočítané kolik naspíš přes den hodin? Dojíždět, bez auta, péče o malé děti..
Nevím proč nebýt chvíli nezaměstnaná…za měsíc, dva si něco najdeš v místě bydliště.

Přesně, ono se určitě něco objeví. Ale na emimi je pracák sprosté slovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.12.23 21:15

Do toho bych nešla ani omylem. Noční s dvěma malými dětmi? Bez auta? Blah. To radši pracak a v klidu hledat neco s klasickou pracovní dobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.12.23 21:15

Tak muzes od noveho roku nastoupit na tri mesice a skončit ke konci zkusebky, když nic jineho neseženeš a teprve potom jit na pracak - z noveho mista a vyssi mzdy budes mit i vyssi podporu…od dubna budes následující půlrok pobírat podporu…

• Citovat
  • Upravit
3185
6.12.23 21:25

Pro mě největší ztráta času, je to dojíždění bez auta, pokud to není přímý svoz s nástupem v blízkosti bydliště, tak bych do to asi nešla. Jestli stále uvažuješ, tak možná zkusit se dohodnout na menším úvazku třeba 0,8, máš to o jednu směnu týdně míň a trochu by to kompenzovalo to dojíždění a pořád finančně pěkné(pokud to co uvádí je základ)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
6.12.23 21:33

Noční neee a kor když mas malé děti. To bych byla úplně vyrizena… bez chvilku na pracak a zkus hledat něco normálního. Navíc teď mas nárok i na rekvalifikaci, jsou na kurzy peníze z EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat