Zvyknu si na práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.12.23 09:04

Zvyknu si na práci?

Zdravím všechny, po rodičovské dovolené se synem, ano mám jen jedno dítě, ale byla jsem celkově doma 5let celé těhotenství protože jsem zvracela od začátku. Syn šel ve 3letech do školky a já byla ještě celý rok doma. Teď v září nastoupil druhým rokem do školky a mně skončil rodicak tak jsem si našla práci, je to práce u PC a obsluha zákaznické linky. 8,5h. klasika, ale já jsem úplně vyřízená zatím pracuju něco přes měsíc, ale mám pocit že si nezvyknu.. pořád mám v hlavě možnost zkráceného úvazku na 6h ale co si budeme hodily by se peníze za plný úvazek, hlavně třeba vydržet rok, aby jsme mohli začít žít trochou nadstandardně. Zažili jste? Zvyknu si, nebo to mám vzdát a rovnou se poptat na zkrácený úvazek? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148
5.12.23 09:13

Prosím tě, v klidu… Po pěti letech je měsíc krátká doba… Dej tomu ještě nějaký čas a uvidíš, že to bude lepší 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
5.12.23 09:16
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, po rodičovské dovolené se synem, ano mám jen jedno dítě, ale byla jsem celkově doma 5let celé těhotenství protože jsem zvracela od začátku. Syn šel ve 3letech do školky a já byla ještě celý rok doma. Teď v září nastoupil druhým rokem do školky a mně skončil rodicak tak jsem si našla práci, je to práce u PC a obsluha zákaznické linky. 8,5h. klasika, ale já jsem úplně vyřízená zatím pracuju něco přes měsíc, ale mám pocit že si nezvyknu.. pořád mám v hlavě možnost zkráceného úvazku na 6h ale co si budeme hodily by se peníze za plný úvazek, hlavně třeba vydržet rok, aby jsme mohli začít žít trochou nadstandardně. Zažili jste? Zvyknu si, nebo to mám vzdát a rovnou se poptat na zkrácený úvazek? :?

Když zvládnou 8,5 hodiny pracovat jiní, nechápu, proč bys to (po zapracování) neměla zvládnout ty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
5.12.23 09:19

Já jsem po mateřské měla 3roky úvazek 6,5h, ale z důvodu toho aby jsme stíhaly školku a měla víc času na dite.. Jinak jsem návrat do práce vnímána skoro jako odpočinek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
5.12.23 09:21
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, po rodičovské dovolené se synem, ano mám jen jedno dítě, ale byla jsem celkově doma 5let celé těhotenství protože jsem zvracela od začátku. Syn šel ve 3letech do školky a já byla ještě celý rok doma. Teď v září nastoupil druhým rokem do školky a mně skončil rodicak tak jsem si našla práci, je to práce u PC a obsluha zákaznické linky. 8,5h. klasika, ale já jsem úplně vyřízená zatím pracuju něco přes měsíc, ale mám pocit že si nezvyknu.. pořád mám v hlavě možnost zkráceného úvazku na 6h ale co si budeme hodily by se peníze za plný úvazek, hlavně třeba vydržet rok, aby jsme mohli začít žít trochou nadstandardně. Zažili jste? Zvyknu si, nebo to mám vzdát a rovnou se poptat na zkrácený úvazek? :?

Syn má rok a 3 měsíce a chodím pár dní v měsíci na brigádu - 6,5h - 7,5h. Do práce mám v plánu jít dříve, než ve 3 letech dítěte a na plný úvazek. Mám sice dítě, ale to neznamená, že s ním budu 24/7. Chodím do práce odpočívat :pankac: Spíš mi přijde, že se ti obecně nikam nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.12.23 09:22

Určitě to chce vydržet, nebo zkusit koukat po nějaké jiné práci no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
5.12.23 09:32

Ono je to záhul. Když obě děti nastoupily do školky a já na plný úvazek zpět do práce, tak jsem první rok padala na hubu. A to by se dalo říct, že jsem byla zvyklá, protože na částečný úvazek jsem pracovala od půl roku mladšího dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.23 09:36

No osobně bych radši šla na zkrácený úvazek už ten první rok, co kluk chodil do školky, než nastoupit po 5 letech rovnou na plný. Jasně, že si zvykneš a pokud peníze potřebujete, ani ti nic jiného nezbývá. Já takový šok nechtěla, a tak jsem pracovala lehce i při rodičákách a pak nastoupila na 6h úvazek, na plný jsem navýšila až když mladší dítě nastoupilo do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
5.12.23 09:46

Práce na zákaznické lince je náročná, ale dá se na to zvyknout. Postupně si hodně věcí zautomatizuješ, přestaneš to třeba i tolik řešit v osobní rovině - zákaznický servis je totiž o jakési iluzi vztahu mezi dvěma lidmi a hlavně pokud jde o takovou tu linku, kam lidé zavolají jednou v životě, protože jinak vše běží automaticky, tak to chce se naučit od toho oprostit, udržet profesionalitu a srdečnost bez zbytečného investování energie (a přijít o pár ideálů o lidech). Ještě bych na tvém místě počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.12.23 10:29

Já byla se dvema detma celkove 11 let na zkráceném úvazku a nemenila bych. Nemusela jsem se honit kazde odpoledne jak nadmuta koza. Cas na deti, domacnost, na sebe, od jara venku…
Nicmene jsi tam teprve mesic a pět let doma je dost velky výkyv, i kdyz osobne nechapu co si ne/delala ten posledni rok doma - to si s klidem mohla chodit nekam na 4 až 6 hodin v pohode, kdyz byl mlady ve skolce….
Dej tomu alespon pul roku, kazdopadne na zkraceny uvazek ja bych sla v tvém pripade hned…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat