Těhotná a vysněná práce

9
4.12.23 08:58

Těhotná a vysněná práce

Ahoj, rovnou k věci…
Mám nyní čerstvě 3 letou holčičku, RD čerpám ještě do konce tohoto roku, ve staré práci jsem dala výpověd, během RD mám brigadu (ze které odvádím SP i ZP), kde ale budu teď konecm roku taky končit.
Tento pátek mi volala z firmy, kde si moc přeju pracvat, že mnne berou. Je to po asi 7 letech opravdu moje “vysnena prace”. Porad nemuzu uverit, ze se mi fakt podarilo neco takoveho najit. A domluvili jsme se na nastupu od ledna…presne tak jak jsem jsem chtela.
Mela jsem ted ale asi 5 dni spozdeni, vcera jsem si delala test a neni pochyb o tom, ze jsem tehotna.
Kdyby to prislo treba jen o mesic driv, na hledani prace kaslu a necham si to.
Ale bohuzel takhle jsem rozhodnuta pro preruseni.
V te moji “vysnene praci” se mi meli ozvat az v pribehu prosince a nakonec uz ted 1. 12. jsem vedela, ze me berou. Tak to beru trochu jako znameni… Protoze kdyby mi v ten patek nevolala, byla bych porad na tom, ze nic a taky bych se asi rozhodla jinak.
Jsem z toho ale hodne spatna a na okamzik me napadlo, ze do prace nastoupim. Po zkusebce dostanu smlouvu na neurcito, takze kdybych jim to oznamila po tech 3 mesicich, mela bych mit praci jistou.. Je to velka svinarna a vubec to tak neplanuji… Ale jak jsem si myslela, ze je to jasna vec - proste pujdu na potrat, necham si zavest telisko, za 5 let ho vyndam a zacneme se snazit o druhy, ja si mezitim vybuduju nejakou jistotu a stabilitu v praci a vse bude ok… tak ted jsem z toho trochu zoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10860
4.12.23 09:03
@Kára2020 píše:
Ahoj, rovnou k věci…
Mám nyní čerstvě 3 letou holčičku, RD čerpám ještě do konce tohoto roku, ve staré práci jsem dala výpověd, během RD mám brigadu (ze které odvádím SP i ZP), kde ale budu teď konecm roku taky končit.
Tento pátek mi volala z firmy, kde si moc přeju pracvat, že mnne berou. Je to po asi 7 letech opravdu moje “vysnena prace”. Porad nemuzu uverit, ze se mi fakt podarilo neco takoveho najit. A domluvili jsme se na nastupu od ledna…presne tak jak jsem jsem chtela.
Mela jsem ted ale asi 5 dni spozdeni, vcera jsem si delala test a neni pochyb o tom, ze jsem tehotna.
V te moji “vysnene praci” se mi meli ozvat az v pribehu prosince a nakonec uz ted 1. 12. jsem vedela, ze me berou. Tak to beru trochu jako znameni… Protoze kdyby mi v ten patek nevolala, byla bych porad na tom, ze nic a taky bych se asi rozhodla jinak.
Jsem z toho ale hodne spatna a na okamzik me napadlo, ze do prace nastoupim. Po zkusebce dostanu smlouvu na neurcito, takze kdybych jim to oznamila po tech 3 mesicich, mela bych mit praci jistou.. Je to velka svinarna a vubec to tak neplanuji… Ale jak jsem si myslela, ze je to jasna vec - proste pujdu na potrat, necham si zavest telisko, za 5 let ho vyndam a zacneme se snazit o druhy, ja si mezitim vybuduju nejakou jistotu a stabilitu v praci a vse bude ok… tak ted jsem z toho trochu zoufala.

A to z nejake rychlovky v baru?
Ze nezminujes otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
4.12.23 09:04

Moc to nechapu. Nicmene jsem takova, ze bych oznamila tehotenstvi a je na nich, jestli te vezmou nebo ne. Verim, ze kdyz neprijde prace ted, prijde jindy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
4.12.23 09:10
@Tarena píše:
A to z nejake rychlovky v baru?
Ze nezminujes otce.

Proč z rychlovky? Jasně píše, že by se po pěti letech začali snažit o druhé, takže žije v páru. Otce asi nezmiňuje, protože chce mít nejdřív jasno sama.

• Citovat
  • Upravit
9
4.12.23 09:10

Samozrejme ze s pritelem/otcem nasi holcicky. 🤦🏼‍♀️ Ja za cely 3 roky byla v baru tak dvakrat max.

Ja tomu prave moc neverim, ze bych jeste nekdy dostala takovou pracovni prilezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.12.23 09:11

A pritel me do niceho netlaci, ale vim, ze je pro potrat. Ma strach taky kvuli financim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.12.23 09:12
@Kára2020 píše:
Ahoj, rovnou k věci…

Nezapomeň na postabortivní syndrom.
Co když půjdeš na UPT a ve zkušebce Tě vyhodí?
Co muž, budeš to řešit i s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
4.12.23 09:14

Jít na potrat kvůli nějaké vysněné práci? To jako vážně? Napracuješ se ještě až až.
Buď bych jim to řekla na rovinu a uvidíš jestli i tak budou mít zájem a nebo to zatajila do konce zkusebky. Pokud plánuješ další dítě a stalo se tak bych na potrat nešla jen proto že se ti to teď nehodí do krámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.12.23 09:17

Pokud bych do te prace vubec nenastoupila, nedame to finance. Brigada mi zkoncila a uz takhle s mou brigadou, rodicakem a pritelovo vyplatou to bylo tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.12.23 09:18

Mohla bych vědět, co je to za práci “vysněná”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.12.23 09:25

Proste prace jakou jsem si vzdy prala. Dobre placena. Perspektivni firma, kterou si kazdy chvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
4.12.23 09:27

Já se omlouvám, ale proč nepoužíváte tedy s partnerem nějakou antikoncepci, když se dítě teď finančně nehodí do krámu? Přijde mi to jako neodpovědnost. Ale předpokládám, že setkala antikoncepce.
Na tvém místě bych na potrat nešla. Máš to sice krásně naplánované, ale docela bych se bála, že vysněná práce nakonec tak skvělá nebude, budu svého rozhodnutí dát dítě pryč litovat nebo až se potom budeme snažit, už to nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.12.23 09:34
@Kára2020 píše:
Pokud bych do te prace vubec nenastoupila, nedame to finance. Brigada mi zkoncila a uz takhle s mou brigadou, rodicakem a pritelovo vyplatou to bylo tak tak.

Tak asi není o čem přemýšlet. Proč se tedy nechranite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.23 09:36

@Kára2020 zrovna nedávno tu proběhla diskuse na stejné téma, jukni na ni pro další názory.

Jinak bych do potratu určitě nešla, ač jsem povahou kariéristka. Co když nastoupíš a práce nebude podle tvých představ? Pitomej šéf, udrbané kolegyně, absolutně odlišná náplň práce? Do toho ti bude každý rok kolem očekávaného data narození smutno a budeš si říkat, jaké by asi tvoje dítě bylo. :hug: Ten důvod pro potrat by pro mě prostě nebyl dostatečně silný a vím, že bych si to vyčítala - ale každá jsme jiná, nakonec to stejně bude jen a jen na vás.

Šla bych v práci s pravdou ven co nejdříve. Třeba ocení transparentnost a za pár let si můžete sednout znovu nad momentálními příležitostmi. Z nějakého důvodu si tě vybrali, tak máš velkou šanci, že budou otevření i v budoucnu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
4.12.23 09:40
@Kára2020 píše:
A pritel me do niceho netlaci, ale vim, ze je pro potrat. Ma strach taky kvuli financim.

Takže kdyby se to stalo před měsícem, tak je vše ok a teď najednou nechcete dítě oba? 8o kolik ti je, že máš dalších 5 let čas? Co když tě oni vyhodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat