Okamžité odebrání dudlíku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2044
19.3.12 16:19

Ahoj, nám se osvědčilo dudlík propíchnout nůžkama nebo odstřihnout špičku. Když malej chtěl dudlík, tak jsem mu ho podala a on ho hned vyndal. Po propíchnutí nejde cucat. Během pár dní si na dudlík nevzpomněl. A bylo to bez pláče. Takové, že se ztratil nebo ho někde zapomněli, si myslím, že nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.3.12 16:24

andrys…jakobys psala o našem 19měs.raubířovi. To je jen dudu a pí/plínka/-musí mít pořád vše u sebe. V noci se též budí ze spaní a hledá dudu. Když je mu zle tak chodí po bytě a křičí dudůůůůů-to ho jako volá,kde jsi- je to sice roztomilé,ale leze to na nervy. Manžel chytl o víkendu rapla a sebral jeden,ten chvíli řval,ale pak přestal,on je má totiž poházené po bytě a nějakého vždy najde. Máme jich asi 10,leckdy není žádný,ale pak se najednou objeví. Taky si řikám,že už by jsme mohli být bez dudu,ale on je nedonošený,taková citlivá dušička,mírou i váhou jako roční miminko,tak asi ještě počkám. To samé s plenkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
19.3.12 16:32

A neznas metodu strihani dudliku? Vezmes manikurni nuzky a ustrihnes 1mm nebo i mene dudliku. A udelas to kazdy den. Kazde dite ma svou hranici, jak dlouho to zvladne dudat. Kamaradka mela velkeho zavislaka, ktery to dudlal, i kdyz zbyvala uz jen pulka :lol: . Je to postupne, dite to ze zacatku ani moc neregistruje. A kdyz to nejde dudat, zacne s tim usinat v rucicce a tim boj konci. Nezbavite se ho sice hned, ale zato mene bolestne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.3.12 16:33

Přes den ho téměř nemá,takže to je v poho,i kdyby řval tak mu ho nedám,ale ta noc,to bude něco,má i jeden ustřihlej a klidně si ho měl v pusině,asi si ho držel zubama,hlavně,že ho měl :roll: a snad i jeden diravej a taky mu to neva…přes den tedy ruším úplně a na noc začnem postupně stříhat,to bude asi nejlepší :palec:

Příspěvek upraven 19.03.12 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.3.12 16:34
andrys23 píše:
Přes den ho téměř nemá,takže to je v poho,i kdyby řval tak mu ho nedám,ale ta noc,to bude něco,má i jeden ustřihlej a klidně si ho měl v pusině,asi si ho držel zubama,hlavně,že ho měl :roll: a snad i jeden diravej a taky mu to neva.

podívej, hlavně musíš být přesvědčená ty, že to má smysl a vyjde to - což u tebe nemám :nevim: a zkusit vybranou strategii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.3.12 17:55

U skorodvouleťáka bych nevymýšlela pohádky o ztracených dudlíkách a řekla to na rovinu. Byli jsme u pana doktora, měl by si z něj křivé zuby, pak kvuli tomu špatně mluvi, koukal a blbě vypadal. Hodně bych o tom mluvila.
Pokud ho má i přes den, tak bych dala nejdřív týden na to, aby si zvyknul na bezdudlíkování po dobu bdění. Já kdykoli chtěl dudlíka, tak odnesla do postýlky a nechala ho samotného v pokoji, obvykl ho vyndal a šel za námi.
Pak bych přešla na spaní bez dudlíku. Nabídla náhradu - něco na pošmudlání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
19.3.12 18:24
andrys23 píše:
Přes den ho téměř nemá,takže to je v poho,i kdyby řval tak mu ho nedám,ale ta noc,to bude něco,má i jeden ustřihlej a klidně si ho měl v pusině,asi si ho držel zubama,hlavně,že ho měl :roll: a snad i jeden diravej a taky mu to neva…přes den tedy ruším úplně a na noc začnem postupně stříhat,to bude asi nejlepší :palec:

Ten můj zbojník z dudáčka úplně nadšenej není, ale učím ho - protože si zase cucá prstíky :cert: :cert: A cucá a cucá a.. já šílím, vidím mu to i na snech, že se mu zdá o mlíčenku :roll: Pediatrička to nazvala odborně - prý má silný sací reflex :mrgreen: (pro pořádek - jsou mu dva měsíce).
Tak jsem se naší ortodontistky ptala, jestli lepší dudáček nebo prstíčky, ona šla do kolen, že prý všechno špatně :mrgreen: Tak jsem se zeptala, co teda, když něco bude muset být, tak mi právě dala ty orto dudáčky.. Zkoušela jsem je sama - a tohle udržet v papule je teda fuška :mrgreen:
Holky, díky za tu radu se stříháním dudáčku - za rok si na to vzpomenu a slavný dudu poletí z okna :palec:

• Citovat
  • Upravit
13415
20.3.12 18:44

Synovi jsme ho vzali nedávno, 17 měsíců. Dala jsem všechny do pytlíku, dala mu je, že je to ble a ať je vyhodí do koše, šel, ale srdce mu to rvalo :D , nakonec po chvilce přemýšlení MÁM,NEMÁM je vyhodil, tak jsme tancovali, skákali, tleskali a od té doby si na dudlíka ani nevzpomněl, je to cca 3 týdny :?: a je to dobrý. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
22.3.12 17:07

to jsme udělali taky, že jsme vzali dudu okamžitě..ani o tom nevěděl, nescháněl se po něm, ale začlo peklo s usínáním..předtím vždycky vykoupat lehnout dudu a spal..teď už je to rok co jsme to udělali a pořát to usínání není v pořádku..přesto, že jsem nekompromisní a má režim denně pořád stejnej…ale snad se to časem upraví :-) Takže to je těžká rada..jak to udělat.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.11.12 14:21

Ahoj holky. Ozivuji diskusi. Uz je to pres mesic co jsem odebrala memu skoro dvouletemu synovi dudlika. Byli jsme u zubarky a ta nam rekla at ho okamzite zaslapeme, ze syn ma predkus. Syn byl zavislak na dudliku, ale od zari ho mel uz jen na spani. Rano ho bez problemu odevzdal. Po odpolednim spani tez. Kupodivu prvni tri dny zvladal celkem dobre, ale pak se to zaclo zhorsovat. Usinani po obede (s dudlikem pravidelne i tri hodiny) je tabu. Je na nem videt ze by spal, ale proste neusne. Zacal „zlobit“, silene se vztekat, vecer skace po gauci, posteli, zdrha jen aby nemusel jit spinkat. Usinani vecer tragicke, hystericky rev, nekdy odpadne vysilenim, ale vetsinou je to na dlouho. Strasne se ted na sebe zlobim, ze jsem mu ho vlastne odebrala bez nejakeho pomaleho odvykani. Rekla jsem mu jen, ze ho ma pani zubarka. Stejne to asi nechapal. Zalekla jsem se toho predkusu. No a ted nevim vubec co delat. Je na nem kazdy den videt ta strasna unava a z toho prameni to „zlobeni“. Zacinam premyslet, ze mu ho zkusim vratit a treba za mesic, dva az bude vic spolupracovat, tak ho postupne odnaucovat. Chjo, holky co si o tom myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.11.12 14:33

Já bych ho asi nevracela. My jsme odebrání provedli naprosto stejně jako vy. Po návštěvě u zubařky, která mi potvridla moji doměnku, že syn má předkus. Malý v té době měl dudlíka pouze na spaní a podle mě na něm byl těžce závislej, takže jsem si to neuměla představit. Nebyla jsem vnitřně rozhodnutá, že to zvládnu „odebrat a nevrátit“. Ale manžel rázně zakročil, ten večer našemu tehdy 2 letému synovi vysvětlil, že má předkus, že to říkala paní zubařka, že to dělá ten dudlíček a že ho tedy je potřeba dát pryč. A pokud to zvládne, tak že si za to může v hračkářství vybrat cokoliv, co se mu bude líbit. Syn bez mrknutí oka odevzdal dudel a druhý den se šlo na nákupy. Vybral si megahoukací hasiče :roll: :zed:, ale dudel se už nevrátili a když ho náhodou chtěl, tak se zopakovala mantra: „Dudel je pryč, zrušili jsme ho, protože ti křivil zoubky, místo něj máš hasiče“.

Akorát pozdější reakce u nás nebyla tak horká jako u vás. Ano, odpolední usínání a vlastně i večerní bylo horší, ale ne až tak. Časem se to trochu upravilo (v řádu měsíců) a teď usíná o něco líp. Ale takové jako dřív, kdy dal dudel, otočil se na bok a spal hned jak pařez, už to nikdy nebylo…

Než bych u vás začala přemýšlet o vrácení dudlíku (to bych fakt nedělala, jednak to ty zuby opravdu kazí, jednak si zničíš autoritu, že nejdřív ne a pak jo), spíš bych to zkusila vzít přes to hračkářství… ;)

A mluvit, mluvit, vysvětlovat. Pokud nemá, zavést i usínáčka (mazlícího plyšáka, klidně mu může ožužlávat tlapičku…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
20.11.12 14:40

Taky bych nevracela. U nás to teda bylo dost snadné. Syn jednou u babičky tak zlostně hodil dudlíkem, že jak jsme přijeli domů (babi máme 300km daleko), tak jsme mu řekli, že dudlíky zůstaly u babičky. A zvládnul to bez problému. U dcery jsme k tomu přispěli trochu my rodiče v jejím roce a půl, protože při odjezdu na víkend na chalupu jsem je zapomněla zabalit. Zachránila to láhev s mlékem. A mlíčko pije večer do dnes. Zoubky mají obě děti naprosto v pořádku, malá je teda ještě nemá úplně srovnané, ale to je prý normální, protože ještě nemá všechny narostené. K zubaři chodíme do půl roku, takže předpokládám, že na anomálie by nás už upozornil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
20.11.12 14:49

Ahoj,
chtěla jsme se zeptat, spravil se vám u dětí ten předkus po odebrání duddlíka, za jak dlouho díky denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.11.12 14:54

Diky holky za prispevky. Ano, s nahradou za dudlika jsem mela prijit hned, jak jsem ho ten prvni vecer poslala spinkat bez dudlika. Zkousela jsem potom plysaky, auticka, a vsechno letelo obloukem z postylky. Na nem je proste videt ze jeste potrebuje odpoledne spinkat. Kdyz se parkrat zadarilo, ze odpoledne usnul, tak z hromadky nestesti bylo razem slunicko a vecer tez usinal lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonííím
20.11.12 15:10

Jetel: mám už dvě dospělé děti, nicméně dobře si vzpomínám na dobu, kdy jsme řešili u obou to stejné, co ty, tzn. oba závisláci na dudlu a oba předkus. Mladší měl předkus takový, že mezi dolní a horní zuby se vešel můj malíček :roll:. Zubař prudil, ale tak celkem rozumně a doma snahy o odebrání nerealizovatelné…bez dudlu se nespí. Řekla sem si, že prostě takhle naráz vzít něco, co to dítko miluje, co ho uklidňuje nelze :oops: Takže sem vrátila, ale každý den edukace :D, že dudel mají malilinkaté děti atd atd.No a za pár dní/týdnů naprosto zcela úplně bez problémů dudel nebyl. A zuby mají oba krásný. A ta díra mezi horními a dolními zuby se sama během krátké doby srovnala. Takže moje zkušenost:nehrotit!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML