Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky dnes jsme byli s malým poprvé u zubaře,zoubky má hezké,ale máme mu vzít okamžitě dudu,že má vydudlaný už předkus…neumím si představit usínání
nemáte některá zkušenost jak na to??
syn ve 21 měsících vyplivnul sám dudlíka poté,co jsem mu koupila jiný tvar a materiál..dal si ho do pusy,vyndal,kouknul na něj a řekl NA..a už ho do pusy nestrčil..to bylo odpoledne v autě,podotýkám,že v autě byl zvyklý dudlat a totéž na spaní ho měl vždy..večer jsem ho uložila,nabídla ten jiný dudel a on usnul s ním,ale v ruce..od té doby ho nevzal do pusy a když se zeptal,řekla jsem,že dudu má miminko v bříšku..tak nemusíš mu ho brát hned dneska,,ale postupně vysvětlovat a vzít definitivně do týdne..
Taky bych nebrala okamžitě…
ale připravila na to,že se třeba rozbije a pak už nebude
já to takhle říkala a pak jsme je ustřihla a prostě byly rozbité.....ale Matyáš byl starší teda.
Ahoj zakladatelko,mám zkušenost a udělalo to tak i většina mých známých..dudlík vůbec nedávat,i když bude plakat,malý si zvykne.Za tři dny by mělo být po pláči.Takto jsme odnaučili malou. ![]()
http://www.aldentex.cz/…cu-2-ks-154/
Když on je hrozný,nedá se ničím ukecat,prostě chce dudu a hotovo jinak řev-je to bejk jak poleno,a v noci se často budí a uklidní ho jedině dudu,ale zkusím ten z odkazu-děkuji moc…samozřejmě ho chci odnaučit,ale pro ten začátek.
ahoj no my začali postupně, když se dcera snažila mluvit po ránu s dudlíkem, že jí nerozumíme, že ho musí vytáhnout, postupně se ho tak naučila ráno odevzdávat sama, na spaní jí zůstal. To jsem pak jednou přijela od našich a řekla, že jsme ho asi ztratily, že ho nemůžu najít, pár dní to trvalo, než si zvykla, pořád se mnou hledala a nemohly jsme žádný najít, odpoledne někdy neusnula, pak byla nějaká viróza a zase spala normálně i odpoledne - hodně štěstí ![]()
Jindra v září,to měl 1,5r.Prostě zašantročil hned dva dudly a neměla jsem náhradní-byl večer a víkend a nebylo zbytí.Po dvou nocích,které celkem ušly jsem se už nechtěla vracet k dudlíku.Do týdne v poho a to ještě se přidaly zoubky.Třeba se obrnit a vydržet a nabídnout plyšáka nebo nějakou hračku,co je vhodná do postýlky.Doporučuji max.dvě.Do každé ručičky.Přeji hodně zdaru a výdrže.
Pak pisni,jak jste na tom.
Ahoj u nás pomohlo koupit tvar dudlíku,který malý nemá rád
myslím tím takový ten zkosený. To ho vytáhl a prohlížel si ho a zahodil,že ho nechce. Takhle to šlo parádně ale jak ho měla moje mamka na víkend tak si samotřejmě chlepeček postěžoval,že nemá „didi“ a babička honem koupila..
takže určitě pomůže,že se didínek rozbil nebo mu dát nějaký co nemá rád..děti už jsou ted tak chytré,že to pochopí ![]()
andrys23 píše:
Když on je hrozný,nedá se ničím ukecat,prostě chce dudu a hotovo jinak řev-je to bejk jak poleno,a v noci se často budí a uklidní ho jedině dudu,ale zkusím ten z odkazu-děkuji moc…samozřejmě ho chci odnaučit,ale pro ten začátek.
Tak at si řve,však přestane
nemůže si všechno vyřvat.
To on je chytrý až moc právě,a dudu mu chutnaj všechny tvary ![]()
Nikimu píše:
Ahoj u nás pomohlo koupit tvar dudlíku,který malý nemá rádmyslím tím takový ten zkosený. To ho vytáhl a prohlížel si ho a zahodil,že ho nechce. Takhle to šlo parádně ale jak ho měla moje mamka na víkend tak si samotřejmě chlepeček postěžoval,že nemá „didi“ a babička honem koupila..
![]()
takže určitě pomůže,že se didínek rozbil nebo mu dát nějaký co nemá rád..děti už jsou ted tak chytré,že to pochopí
Taky dobrá možnost ![]()
Breuovi píše:andrys23 píše:Tak at si řve,však přestane
Když on je hrozný,nedá se ničím ukecat,prostě chce dudu a hotovo jinak řev-je to bejk jak poleno,a v noci se často budí a uklidní ho jedině dudu,ale zkusím ten z odkazu-děkuji moc…samozřejmě ho chci odnaučit,ale pro ten začátek.nemůže si všechno vyřvat.
Tak to opravdu u nás není nějaké vyřvávání věcí,ale v noci spí špatně a nic jiného ho neuklidní.
andrys23 píše:
To on je chytrý až moc právě,a dudu mu chutnaj všechny tvary
tak to je těžká situace
tak ustřihnout a prostě didi se rozbil.. ![]()
Ahoj, nám se osvědčilo dudlík propíchnout nůžkama nebo odstřihnout špičku. Když malej chtěl dudlík, tak jsem mu ho podala a on ho hned vyndal. Po propíchnutí nejde cucat. Během pár dní si na dudlík nevzpomněl. A bylo to bez pláče. Takové, že se ztratil nebo ho někde zapomněli, si myslím, že nepochopí.