Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla jsem se zepta jestli mi někdo nemůže poradit, kde koupit vodítko na ruku. Jsou tady podobné diskuse, ale v žádné se nepíše kde jej koupit. Nechci klasické kšíry. Předem moc děkuji za jakékoliv nápady.
funkční je ten spodní, ale je to z UK. A já myslela nějáký obchod nejlépe tady v ČR.
![]()
to neřeší problém divokého dítětě, jedině, že bych to místo kočárku připla jemu na ruku… ![]()
admenL píše:
to neřeší problém divokého dítětě, jedině, že bych to místo kočárku připla jemu na ruku…
Moje dítě je taky divočejší, ale vodítko jsem na něj nepotřebovala. Když jdeme kolem silnice, chytím ho pevně za ruku a jdeme tak, že Robíno jde při tom kraji, který je dál od silnice., kdyby se vytrhl, tak nevběhne pod auto. Ale hlavně jsem si ho poslušně vychovala namísto toho, abyc si na něj pořizovala vodítko.
Raduš.ka44: Ano přesně tak. Mám syna taky je divoký, míval problém dát mi ruku ale když jdeme kolem silnice držím ho za ruku a nepustím, párkrát protestoval ale teď se chytne bez problému. Vůbec se mi nelíbí vodítka a kšíry nebo co to je. Vždyť to jsou děti a ne psi. Bude chodit s vodítkem na ruce takže si ho uhlídáš a co až vodítko nebudeš používat? Tak bude zbrklej a vlítne ti do silnice jen proto že bude spoléhat že zatáhneš za vodítko a chytneš ho ![]()
Stačí dát pozor a držet za ruku. Tohle se mí nelíbí ale je to můj názor, je to každého věc.
Klarka5 píše:
Raduš.ka44: Ano přesně tak. Mám syna taky je divoký, míval problém dát mi ruku ale když jdeme kolem silnice držím ho za ruku a nepustím, párkrát protestoval ale teď se chytne bez problému. Vůbec se mi nelíbí vodítka a kšíry nebo co to je. Vždyť to jsou děti a ne psi. Bude chodit s vodítkem na ruce takže si ho uhlídáš a co až vodítko nebudeš používat? Tak bude zbrklej a vlítne ti do silnice jen proto že bude spoléhat že zatáhneš za vodítko a chytneš ho
Stačí dát pozor a držet za ruku. Tohle se mí nelíbí ale je to můj názor, je to každého věc.
Tak, asi dám malému-je divočák po mamince, vodítko, helmu, chránič na zuby, jo ochranné brýle, možná i roušku. ![]()
Ženské, neblbněte! Kolem silnice vzít za ruku, dát pozor. já to zvládla i na londýnském letišti, hamburském nádraží a to s divočákem a o francouzských holích… každé dítě se potřebuje učit, i za cenu pádů a tak. Pak mu bude 6 let, neumím si to představit…
Ja jsem taky spis proti, bojim, se ze by se to pak obratilo proti me. Jakmile dcera umela chodit, tak jsme trenovali chozeni pres silnici (samo malou, kde skoro nic nejezdi), musela mi dat rucicku, nejdriv dobry, ale pak mi ji sice dala dobrovolne, ale jen aby slezla z chodniku, apk v prostred silnice se chce pustit. Nedam ji ale sanci. Nektere situace jsou pitome, zatim ji radsi dam do kocaru, ale casem se to bude muset naucit, to se neda nic delat ![]()
me se libi ale to drzatko ke kocarku, to se musi hezky drzet…
Tak vidím že se to tu trošku zvrhlo opět v to, jak jsou některé maminky lepší, a všechno by mělo být podle nich. Holky nezlobte se, ale já se neptala na vaše rady s výchovou, ale chtěla jsem poradit ohledně nákupu…
To je klasika na emiminu už no, s tím musíš počítat
Jinak všimla jsem si v Itálii je strašně moc děcek na vodítku a proč ne. Je to každého věc, jak mu co vyhovuje. Kde koupit netuším ale, tak jsem taky moc neporadila
![]()
ptala jsi se na jakekoliv napady ![]()
tady v nemecku jsem takhle ditko videla jen jednou, ale ze by to bylo o moc lepsi se mi teda nezdalo… ![]()