Vodítko pro děti na ruku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
190
20.3.12 07:28

Někdy mám pocit, že se svět zbláznil. Veškerá vodítka a helmičky jsou jenom triky, jak citlivější maminky nalákat na nákupy těchto blbostí. Všichni jsme vyrostli bez vodítka a helmiček, a z několika odřenin snad nikdo neumře. Ono není na škodu si občas „čumáček rozbít“.
Samozřejmě se stávají tragédie jako přejeté děti atd. ale tomu nezabrání ani helmička, vodítko a sebevětší opatrnost matky…
Holky neblázněte :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
20.3.12 07:49

Tak vodítka byly i dřív - není to žádná novinka moderní doby 8) A já třeba (protože helmička nebyla) měla několik čepiček, páč moje ultra pády na hlavu byly už prý k zbláznění :roll: (mimochodem to mi vydrželo do dospělosti, při každém pádu nevím proč jdu rovnou na hlavu :mrgreen: )

Občas ať si čumáček klidně rozbijou, ale trávit několik dní v týdnu v dětské na rentgenu taky není úplně košér, to radši pořídím helmu.

Nikdo neblázní, jen se tu prostě některé holky bojí o své děti trochu víc a pokud jim to uleví od stresu a nervů, tak proč ne. Nechte je žít 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Johanka - nepřihl.
20.3.12 09:01
mihhulle píše:
Někdy mám pocit, že se svět zbláznil. Veškerá vodítka a helmičky jsou jenom triky, jak citlivější maminky nalákat na nákupy těchto blbostí. Všichni jsme vyrostli bez vodítka a helmiček, a z několika odřenin snad nikdo neumře. Ono není na škodu si občas „čumáček rozbít“.
Samozřejmě se stávají tragédie jako přejeté děti atd. ale tomu nezabrání ani helmička, vodítko a sebevětší opatrnost matky…
Holky neblázněte :?

Jasně, všichni jsme vyrostli… bez helem na kolo, bez autosedaček… ale kolik dalších dětí by vyrostlo, kdyby tu helmu nebo autosedačku mělo, to se asi nedozvíme, že?

Zakladatelko, jestli by Ti nevadily kšíry, tak ty se dají sehnat. http://www.detsky-shop.eu/…uccich-2v1-/ http://beruskakocarky.mimishop.cz/detail.php?… Vodítko na ruku jsem nikde neviděla.

Holky zkuste být trochu tolerantní. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29730
20.3.12 09:25
mihhulle píše:
Holky neblázněte :?

Jednak voditka byly i driv, vetsinou asi jako ksiry, tady je rec o tom na ruku. A nalakat na nakupy? Mne to stalo snad 50 KC :think: A hlavne se to da udelat i doma, je to jen popruh. A nemas pravdu, treba prejeti nebo zmizeni ditete to zabrani ;)
Nejvic mne bavi, jak o tom zasvecene pisou ty, co to znaji jen z obrazku, ale vlastni zkusenost zadna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.3.12 09:28

Mmch. helmicku jsem detem nekoupila, proste se omlatily a o to driv naucily padat. Tohle je ale jina trida, predstavte si sebe na preplnenym letisti, nadrazi, nebo jen rusny ulici, bez kocaru a se spoustou zavazadel. A k tomu jedno hodne zivy dvoulety dite. Je to voditko porad takova blbost? Mne to teda usetrilo spoustu nervovani.
Driv to bylo o necem jinym, nebyl takovy provoz, zdaleka tolik se necestovalo v mistech, kde je to o hubu, takze srovnavat se to fakt neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.3.12 09:30
admenL píše:
Konečně normální matky!!!Děkuji za objektivní názory!!! Asho, nevzpomeneš si, kde jsi ho koupila?

Ja se snazila, ale je to uz 6 let. Nekde v obchodu s detskyma vecma… Ja se to pokusim najit a nafotim, podle mne se to fakt snadno vyrobi doma, na konci u ditete je to jen stahovaci, u matky je zapinani, nebo obracene… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
20.3.12 09:31

Ahoj, s vodítkem neporadím…naše by to stejně nesnesla :lol: potřebuje volnost ;) , ale začali jsme brzo trénovat chození po ulici -dneska jak jede auto, tak se malá hrne na kraj a tam stojí a čeká,až je auto z dohledu ;) ..takže to někdy vypadá tak, že místo chůze pořád stojíme na krajnici :mrgreen: Ale jsem za to ráda, je divoká,tak jsem takhle alespoň trochu klidnější.Chce to trénovat,no… :D čím dřív,tím líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.3.12 09:41

No nevím Asho,mě se vodítka na děti taky nelíbí,u nás to jedna maminka má,ale má vadu chůze,takže se to pochopit dá,než by dítko dohnala bylo by po něm,každé dítě má zdrhací období,a přejde to vědšinou bějhem 1-2 měsíců,zvládnou se to dá.Když bude mé dítko kousat,taky mu nedám náhubek,ale budu ho vést k tomu,aby se naučilo,že se to nedělá.Tak jak ho vedu k tomu,aby neutíkalo,a přes cestu chodilo za ruku a rozhlédlo se.

• Citovat
  • Upravit
29730
20.3.12 09:43

Tak to asi nenajdu.Nicmene je to mekky popruh, dlouhy asi metr, siroky asi 2 cm. Ted mne napadlo, ze staci jen takovy ty prezky, jako jsou na batohu na zkracovani popruhu, jedna takova byla na jedny strane, ale klidne to jde dat na obe strany. Takze pokud se kouknes v galanterce, budes to mit za par korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
20.3.12 09:47

Jé to vodítko na zápěstí je super. :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Já bydlim u hlavní silnice, kde jezdí jak prasata :cert: a mám z toho pořádnou hrůzu až malej začne ťapat. :roll: Ty kšíry se mi moc nelíbili, ale to na zápěstí je super, :dance: teď ho ještě sehnat. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
20.3.12 09:52
dada1511 píše:
No nevím Asho,mě se vodítka na děti taky nelíbí,u nás to jedna maminka má,ale má vadu chůze,takže se to pochopit dá,než by dítko dohnala bylo by po něm,každé dítě má zdrhací období,a přejde to vědšinou bějhem 1-2 měsíců,zvládnou se to dá.Když bude mé dítko kousat,taky mu nedám náhubek,ale budu ho vést k tomu,aby se naučilo,že se to nedělá.Tak jak ho vedu k tomu,aby neutíkalo,a přes cestu chodilo za ruku a rozhlédlo se.

Tak si jeste jednou precti, co pisu. ;) Moje posledni dite taky chodi na stranu, kdyz jede auto. Samo do silnice nevkroci. Ale o tohle tu nejde. Jde o situace, ktery nemas 100%ne pod kontrolou. Ja jsem spis flegmatik, nechavam deti, aby se omlatily a nevzrusuje mne to. Ale tohle je o necem jinym. Kolikrat se uz stalo, ze dite na nastupisti znicehonic vbehlo na koleje. Jestli se zdejsimu osazenstvu jeste nikdy dite nevykroutilo z ruky, tak asi opravdu nemaji ty pravy podesy. A pak je na vine matka. Jak jinak, mela ho drzet. Tady nejde o modrinu, kdy si da dite priste pozor, tady uz zadny priste byt nemusi. Na prochazku do parku bych to vzala jen v pripade, ze bych se nemohla pohnout… ale do mesta, na nadrazi, letiste atd. to klidne vezmu, i kdyz mam dite vychovany, nikdy nevim, co se mu honi hlavou (jeee, tamhle se kutali balonek…)

Takze pomalu s tim posuzovanim, to, ze vy se tady nenachazite v situaci, kdy se bez takovy veci neobejdete, jeste neznamena, ze nekomu to nemuze pomoct. Ja u druhy voditko nepotrebovala vubec, taky jsme dost litali, ale nebylo treba. A ted asi zajdu do galanterky :think: Libi nelibi, voditko je sice na ruce, ale za tu ruku to dite musi nekdo drzet, slouzi jen jako pojistka v pripade pusteni.

http://www.amazon.co.uk/…I/ref=sr_1_2?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.3.12 09:58

Jasně,já bych dítě co má radost z chůze na nástupišti nepustila z kočárku ale to je jedno,a vědší dítko už poslechne.Soudím podle sebe,no.

Třeba v tolejbuse či autobuse může tohle více ublížit než pomoct.A vůbec celkově na psychiku dítěte.......když všichni běhají,a ono je přivázané.Děti jsou sice malé,ale né hloupé.

Ano v cizině je to běžnější,ale není nutné kopírovat každou blbost,chápu,že ze zdr. důvodů rodičů,to je někdy nutné,ale normálně???Tam kde dítě neuhlídám,dám ho do kočárku,a je to.

• Citovat
  • Upravit
29730
20.3.12 10:16
dada1511 píše:
Jasně,já bych dítě co má radost z chůze na nástupišti nepustila z kočárku ale to je jedno,a vědší dítko už poslechne.Soudím podle sebe,no.

Třeba v tolejbuse či autobuse může tohle více ublížit než pomoct.A vůbec celkově na psychiku dítěte.......když všichni běhají,a ono je přivázané.Děti jsou sice malé,ale né hloupé.

Ano v cizině je to běžnější,ale není nutné kopírovat každou blbost,chápu,že ze zdr. důvodů rodičů,to je někdy nutné,ale normálně???Tam kde dítě neuhlídám,dám ho do kočárku,a je to.

No jsou chvile, kdy ten kocarek proste nemas. Pokud mam kocarek, dite pochopitelne privazovat nemusim. Ted ale dost cestujem, beru si maximalne nositko, mam kufr na koleckach a dalsi dve deti. Jedno jeste nevyleze do vlaku. Takze kocar fakt neberu. Fakt je videt, ze chybi ta zkusenost no… A kdyz jsme litali, taky jsem vzdycky kocar nemela, proc taky, na letiste mne vzal taxik a na druhym konci cekal manzel s autem. Navic mi na letisti jeden kocar uplne odrovnali. Jak to probihalo na letisti samotnym, trochu popisuju v ty druhy diskuzi :)

A opakuju, ze to slouzi jen jako pojistka! Dite vedes za ruku! (mmch. jak velky dite myslis, ze poslechne?) Ono nejde jen o utikani, staci, ze se zakouka, navali se dav lidi a prcka proste v davu hned tak nenajdes a muze stat jen o dva metry dal. Stalo se mi to a ver, ze je to na infarkt.

Psychice ditete to fakt neuskodi, proc taky? Myslis, ze mu uskodi, kdyz je prikurtovany v kocaru a nemuze se hnout vubec? Vzdycky jsou nejaky deti, ktery jen tak pobihaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.3.12 10:32

Se podívej na metřík ;) ,a s dcerou jsem lítala taky bez kočáru,ale ve dvou letech a 3 měs..Jako chápu,že když máš 3 děti,jsou situace kde je další ruka dobrá,já mám dvě,takže cestujem v pohodě i tak.Ale když má někdo jedno,tak ho snad uhlídá :) ,i s kufrem,batohem,a svačinou v ruce.

Taky chápu,že např. v centu Dublinu,ty kšíry rodiče používají,ale to je dost rozdíl oproti našim městům.

• Citovat
  • Upravit
29730
20.3.12 10:51
dada1511 píše:
Se podívej na metřík ;) ,a s dcerou jsem lítala taky bez kočáru,ale ve dvou letech a 3 měs..Jako chápu,že když máš 3 děti,jsou situace kde je další ruka dobrá,já mám dvě,takže cestujem v pohodě i tak.Ale když má někdo jedno,tak ho snad uhlídá :) ,i s kufrem,batohem,a svačinou v ruce.Taky chápu,že např. v centu Dublinu,ty kšíry rodiče používají,ale to je dost rozdíl oproti našim městům.

No jenze ja to voditko poridila, kdyz mel nejstarsi dva a ctvrt..a pouzivala jsem ho po narozeni mladsi, kdyz jsme furt litali. Mozna svoje dite uhlidas, ale kazdy dite je jiny, muj umel tise zmizet. Ve chvili, kdy jsi sama na dva lodaky a nekolik prirucaku, jeden kocar s miminem a jednoho triletyho tichoslapka to fakt neuhlidas, nebo uhlidas, ale budes zpocena az na prdeli :mrgreen: Mne to za ty nervy proste nestalo. Ne ze by primo zdrhnul, ono bude stacit, kdyz ti furt poleze nekam, kam nema. Treba bezpecnostni ram a podobne.

A rozdil ve mestech moc nehledej, staci rusny ulice. Pokud proste hrozi nejaky takovy riziko, nevidim v tom problem. Lepsi, nez pak litovat. Ono je to hlavne v tech detech, ja uz nikdy nereknu, ze je neco uplne zbytecny, protoze moje dite to zvlada. Muzu maximalne rict, ze je to zbytecny pro nas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí