Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
náhodou, mě to přijde vtipný, kdyby maminky vodily děti do školky na vodítku:-) nebo vešly do dětského koutku, vypustily dítě a to se dává na krk? o tom jsem nikdy neslyšela?
ale tak asi nějaký opodstatnění to má, jsou různý vymoženosti, někdo má helmičku, někdo chodítko, někdo vodítko, docela by se šikla i nějaká mistička na zem, aby nenaděli u stolu. Máme to tu, že by se dalo malovat.
Taky občas uvažuju, že přitáhnu ze chléva korýtko
Potřeboval by to i můj chlap ![]()
Nelluška píše:
ale tak asi nějaký opodstatnění to má, jsou různý vymoženosti, někdo má helmičku, někdo chodítko, někdo vodítko, docela by se šikla i nějaká mistička na zem, aby nenaděli u stolu. Máme to tu, že by se dalo malovat.
Sice jsem si zezacatku taky klepala na hlavu (tady u nas jich vidam docela dost), ale ted, co kluk zasadne nechce chodit za ruku, uz to vidim v trosku jinym svetle
Ovsem ted jsem videla maminku v obchode s naprosto submisivne vypadajici holcickou, co mela to voditko na batuzku. A maminka, jak vzdycky chtela uz jit, tak s tim voditkem tak trosku skubla, jako jsme to delavali se (nevychovanym) psem, co se furt zastavoval. Toz chapu, ze to voditko k tomu jako svadi ![]()
Ty jo, asi bych taky škubla, jak jsem zvyklá u 50 kilového psa ![]()
je to prostě trend, dřív se dávalo do chodítka, dnes to dr.zakazují, ale dávají se helmy, vodítka a naše děti se tomu budou smát
protože jim vodítka budou dr. zakazovat.
a budou jim dávat košíky na pusu
teda já jsem vtipná, to by potřebovala tak moje čtyřletá dcera.
Kámoška je má na dvojčátka a nemůže si je vynachválit. Obzvlášť u těch dvou dětí je to opravdu praktické. Budeme je pořizovat taky. Fakt mi nepřipadá blbé, když na vodítku děcko vidím. Však je nemá kolem krku, ne
? Naše děcka začínají capkat a nedovedu si představit, jak budeme chodit ven bez kočáru. Než čekat na manžela, až se vrátí z práce, raději je vezmu na vodítko. Je to blbý název, člověk si představí vodítko na psa, ale není to tak. Děcka mají kšíry na hrudníčku a maminka kolem zápěstí.
Kámoška je koupila přes net. Zjistím kde.
Nepřijde mi to na tom nic divného.
To by jste nebyly vy,super,chytré matky aby jste si nerejply.
Já mám taky divoké dítě,sice ho umím ohlídat,ale když se k němu furt skláním a držím ho za ručičku hodně mě bolej záda.Takže o kšírkách taky uvažuju.A ať si ostatní myslej co chtěj. ![]()
Ester13 píše:
Tak, asi dám malému-je divočák po mamince, vodítko, helmu, chránič na zuby, jo ochranné brýle, možná i roušku.Ženské, neblbněte! Kolem silnice vzít za ruku, dát pozor. já to zvládla i na londýnském letišti, hamburském nádraží a to s divočákem a o francouzských holích… každé dítě se potřebuje učit, i za cenu pádů a tak. Pak mu bude 6 let, neumím si to představit…
Ale to je nesmysl
Zalezi jako vzdy na diteti. Muj prvni byl tichy mizec. Proste jsi pustila ruku a dite bylo ve vterine nepozorovane v cudu. Ne, ze by neco vyvadel, on proste sel jinam. Voditko na ruku jsem koupila, kdyz jsme meli litat casto do Italie, on mel dva a pul. A predstav si: pri prichodiu na letiste na mne lidi s detma koukali podobne, jako bys asi koukala ty. Ale jen tak 5 minut
Pak jim to doslo a nakonec se mi jich jeste par zeptalo, kde jsem to koupila.
Ono totiz k nekterym ukonum je treba obou rukou a kdyz je nekde dav lidi…a dvou-trilety dite… Ted mu je 8 a chodit se naucil, nepoznala bys to na nem
Tohle mne fakt pobavilo ![]()
Tak ja si myslim, ze treba na ty dvojcata bych to osobne dost brala. Jako vypadat to muze trochu dementne, ale usetri to asi dost nervu. S klukem to zatim neplanuju, neni treba, ale fakt nevim, kde budem za dva tri mesice.
kockodanka píše:
Tak ja si myslim, ze treba na ty dvojcata bych to osobne dost brala. Jako vypadat to muze trochu dementne, ale usetri to asi dost nervu. S klukem to zatim neplanuju, neni treba, ale fakt nevim, kde budem za dva tri mesice.
No…nejhorsi je to po 2. roce. Ja se ted to voditko snazim najit, zas pro zmenu jezdime casto vlakem…a zmizelo
Ale ted aspon muzu doufat, ze se nejmladsi bude drzet v houfu, pripadne ho bracha ulovi ![]()
Ono to za to fakt nestoji. Drzet za ruku muzete furt. Ale jednou nechtene ruku pustite, treba na prechodu, kdyz jeste sviti cervena…nebo kdekoliv jinde.
At si mysli kdo chce, co chce, prejetych deti uz bylo…a pak kazdy rika, proc ho ta matka nedrzela. ![]()
Cipisek79 píše:škoda, že dřív nebyli
Kámoška je má na dvojčátka a nemůže si je vynachválit. Obzvlášť u těch dvou dětí je to opravdu praktické. Budeme je pořizovat taky. Fakt mi nepřipadá blbé, když na vodítku děcko vidím. Však je nemá kolem krku, ne![]()
? Naše děcka začínají capkat a nedovedu si představit, jak budeme chodit ven bez kočáru. Než čekat na manžela, až se vrátí z práce, raději je vezmu na vodítko. Je to blbý název, člověk si představí vodítko na psa, ale není to tak. Děcka mají kšíry na hrudníčku a maminka kolem zápěstí.
Kámoška je koupila přes net. Zjistím kde.
Konečně normální matky!!!Děkuji za objektivní názory!!! Asho, nevzpomeneš si, kde jsi ho koupila?