Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Necetla jsem diskuzi, ale urcite se spolupodileji i jine vlivy, nez jen dudlik
@dinčik píše:
Ahoj,
chtěla jsme se zeptat, spravil se vám u dětí ten předkus po odebrání duddlíka, za jak dlouho díky denisa
Spravil! Za jak dlouho si nevybavuji. My jsme odebrali hned v těch 2 letech a zubařka nám řekla, že ta dětská dáseň je měkká, že by se to mělo spravit samo. Ale i tak, když jsme tam byli v jeho 3,5 letech a on měl zuby naprosto perfektní, tak z toho byla absolutně nadšená a skoro až dojatá! ![]()
@andrys23 Můžu se zeptat, jak jste s dudlíkem dopadli? Máme na chlup to stejné. Děkuji.
Nevím, jak dopadla zakladatelka, ale u nás se osvědčilo dudlík ustříhnout. První večer syn nechápal, jak je možný, že to nejde dudlat a pořád si ho prohlížel a ukazoval mi ho a já říkala, že mi je líto, že dudlík se rozbil. Druhý večer ho (dudlík) vyhodil z postýlky ven, že ho nechce a třetí večer už ho nehledal.
@KacziinaZ To jsem už zkoušela. Jemu to právě nevadí, i večer usne bez, ale problém je během noci. Probudí se (né úplně) a začne cirkus a to vadí partnerovi. Máme „papírové“ stěny, bere ohled na sousedy + se chce vyspat. Přes den dudlík nemá vůbec (když ho tedy náhodou nenajde). Já bych ho ani nebrala, kdyby se v noci tolikrát kvůli tomu dudlíku nebudil ![]()
Obnovuji diskusi. Mám skoro 14 měsíčního syna. Ve dne už se obešel úplně bez dudlíku, měl ho jen na spaní. Párkrát usnul i bez něj, ale v kočárku. Přišlo mi, že už ho nepotřebuje a ze dne na den jsem mu ho vzala úplně. Večer usne, ale odpoledne mu to nejde. Uvažuju, že mu ho na to odpoledne vrátím nebo ho budu muset vozit zase v kočáře, protože v postýlce jen tak neusne. Měl někdo podobný problém? Jak jste to řešily? Vracet se mi ho už moc nechce, je to tedy zatím třetí den, ale včera vůbec přes den nespal, dneska jsem ho musela houpat, aby usnul a to skoro hodinu a půl chodil dopoledne po venku
Unavený je hodně, ale nezabere.
@dextera Já bych mu ho vrátila. Syn ho měl asi do dvou a půl, na spaní. Pak ho sám vyhodil, měl trochu vycucaný předkus, ale už se mu to úplně srovnalo.Bude mu na jaře pět. Na co jim způsobovat trauma ![]()
Do těch dvou let bych to neresila a Dudu nechala. My ho teď dali čertovi Lucce jsou teda dva roky a byla desnej zavislak vyžadovala ho i ve dne. Jako usíná hůř taky ale k mému úžasu to vzala jako jasnej fakt a vubec se na něj nepta. Já ho rozhodne nevracim ale ve čtrnácti měsících bych mu ho nechala.
@dextera Ja to vyresila tak, ze dcerku pripoutam do kocarku v chodbe kde je klid a dam ji lahev mleka se savickou.ona to vypije a usne. delam to tak porad a to je dceri uz 2,5 roku. Dudlik jsem ji prostě po roce sebrala a nedala. Podle me z toho teda trauma mit nebude. Proste se jen nauci usnout trosku jinak.Ten rozdil neni tak velky.
@Hana84 tak to není moc rozdíl vyměnit dudliky za flasku s dudlikem.
@zuzan V pripade, ze dokazes vysvětlit 14 měsíčnímu diteti, ze dudlik je jen na spaní, tak to rozdíl neni.ale ja to nedokazala. Dcerka po spani chodila s dudlikem a nechtela odevzdat.Byly sceny. Takze jsem ho prostě schovala a hotovo. druhy rozdil je v tom, ze flasku neduda během spaní. Proste mleko vypije a usne.Jen teda nevim, co budu delat za rok az se mi nevejde do kocaru a bude uz i divny, ze pije mleko z lahve ![]()
@Hana84 já bych právě ve 14 měsících ten dudlik neresila. Jinak můj starší syn pil mliko z flasky do pěti let.
@Hana84 píše:
@dextera Ja to vyresila tak, ze dcerku pripoutam do kocarku v chodbe kde je klid a dam ji lahev mleka se savickou.ona to vypije a usne. delam to tak porad a to je dceri uz 2,5 roku. Dudlik jsem ji prostě po roce sebrala a nedala. Podle me z toho teda trauma mit nebude. Proste se jen nauci usnout trosku jinak.Ten rozdil neni tak velky.
Z flašky už nepije, tak mu ji ani nechci vracet, bohužel, nevím, čím to nahradit, jedině neustálým chováním. ![]()