Okurka a spenat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Okurka a spenat
Ahoj,
nekde jsem cetla, ze v tomto veku jiz muze dite jist spenat a okurku - tak jsem si rikala, ze bych ji Tomikovi dala, abych mu trochu zpestrila jidelnicek, ale priznam se ze nevim jak to pripravit.
- Okurku bych asi dala spise nevarenou, ale to ji mam nevarenou primichat do vareneho masozeleninovehou prikrmu - nebo ji varite?
- No a ohledne spentu - ten preci obsahuje stavelovou kyselinu, ktera je jedovata a tak se do nej musi pridavat mleko - takze opet bycvh se rada zeptala - jak pripravujete spenat.
Diky moc a rady
Verveve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
s okurkou neporadím protože tu nedávám je těžce stravitelná i pro mě takže u nás v ledničce se najdou jen kyselé okurky ![]()
Když byl syn menší špenát jsem připravovala úplně normálně (bez cibule a česneku) a místo normálního mléka jsem tam přimíchala tak dvě odměrky sunaru a dávala jsem mu ho s bramborem později jsem tam přimíchala i vajíčko a nechala pořádně prohřát. Teď už samozřejmě dávám do špenátu normální mlíko.
Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to dělala jako Ajja-bez cibule, česneku, jen přimíchat vajíčko a trošku UM, můžeš odstříkat MM jestli kojíš.
Okurku si myslím, že najemno můžeš kousínek nastrouhat třeba do br. kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
špenát jsem taky už v tuhle dobu dávala. Výhodný jsou ty „kostky“ mraženého listového špenátu. Nechala jsem rozmrznout, s trochou vody povařila a zahustila žloutkem. K tomu rozmačkaný brambor.
Okurku dávám až v poslední době, pár plátků salátovky ke chlebíku k večeři.
Radka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak u nás špenát nééé, moc ho nemusíme, tudíž ani syn ![]()
Jinak okurku salátovku jí normálně, ale od kolika měsíců…asi od roku a třičtvrtě v menším množství, pak víc (třeba k chlebu se sýrem). Když se oloupe, nevidím na ní nic těžce stravitelného, třeba oproti paprice… ![]()
Ale jinak je tomu u 10m kojence…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janinka: myslela jsem to tak, že pro mě osobně je okurka těžce stravitelná stejně jako paprika teda ta je ještě horší, ale pokud to někomu nedělá problémy tak proč ne. Psala jsem jen osobní zkušenost
Vždyť každý máme jiné trávení a já se některým jídlům musím vyhýbat proto to radši nedávám ani synovi.
Dobrou chuť všem:-)
Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik je tomikovi? taky to ted resim, že mi prijde divný mu okurek varit ale syrovej nevim aby mu nebylo těžko má 10,5m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit