okusování nehtů u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
362
11.1.07 00:20

okusování nehtů u batolete

Potřebuji poradit, náš Riček si začal nedávno děsně okusovat nehty a to nemá ještě 2 roky! Má je okousané úplně, co to jde a kouše si i kůži kolem nehtů…Pak už mu to ani nemůžu zastřihnout. Koupila jsem v lékárně lak proti okusování nehtů - nic, ptala jsem se našeho dět. lékaře a ten říkal, že na to nic není, jedině ho za to pořád kárat a zkusit mu potřít fialkou prsty - že ho to třeba vizuálně odradí - NIC! Neodradí… Pořád mu to vysvětluji a kárám ho, vždycky mu dám po ruce, ale kouše si je dál…
Máte nějakou radu?
 Sisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
11.1.07 09:49

Gelove nehty. Sice nevim jestli by je udelali tak malemu diteti, ale snad jo, kdyz to oduvodnis. Ty neukousne a prestane ho to bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.1.07 12:05

GELOVÉ NEHTY ???!!! Tak to snad ne. Já si je jednou nechávala dělat, trvalo to asi hodinu a moc příjemné to nebylo :roll: A to dvouleté děcko přikurtuješ, nebo zavoláš ARO aby ho uspali :?: :?: :?: . Navíc dětské nehtíhy jsou stále měkké.
Sisi, zkoušela jsi i pepř a sůl? :wink: Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.1.07 12:30

Janinko neplas, to byl vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.1.07 12:33

Aha, málem mě ranila mrtvice :lol: To jsou ale blbý fórky :wink: No vážně, jen si představ tu realitu, jak by na tebe v kosmeťáku zírali… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.1.07 12:36

No co, chci ho mit hezkyho tak mu udelejte nehty. A prosim obrazky masinek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.1.07 12:42

Jo, jasně, ha ha :lol:
Ale teď vážně, co na to okusování, ať taky poradíme. Mě napadá jen ten pepř a sůl. Nevím, jestli to zabere, ale zkusit se to může.
Sisi, málo nervů a hezké nehtíky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.1.07 12:51

Nevim, rukavicky bych nesnesla, natoz dite, pepr, sul, ocet je drasticky, leda mu slibit veeelkou odmenu kdyz nebude mit nehytky okousane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.1.07 12:56

Drastický… Třeba to zabere. Náš prcek si zase pořád strká ruce do pusy, když se na něco soustředí, třeba na pohádku. Asi to taky prubnu, když si tam tu ruku znovu šoupne :wink: . To aby jsi mu slíbila nějakej megatraktor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.1.07 20:59

Milá Sisinko,
já bych vyšla z toho, v jakých situacích to obvykle nebo nejvíce dělá (neboli proč to dělá). Podle toho bych mu pak vytrvale, nenásilně, ale pevně nabízela co nejadekvátnější náhradu. Potřebuje mít něco v puse? (dudlík?) Něco dělat pusou? (půjdem zpívat?) Do něčeho kousat? (jablíčko?) Nebo si potřebuje zaměstnat ruce? (bubínek nebo takové ty hračky, co se po zmáčknutí třeba smějí, nutno ovšem vydržet, že je to dokola a do zblbnutí) Nebo se potřebuje něčím zabývat? (půjdem si hrát, číst knížku)… Nebo jinak. Dělá to když je unavený? Nebo když se na něco soustředí? Když je sám? Když je vyvedený z míry? Píšu takhle naslepo, co mě napadá, důležité podle mne je, jak to okusování vlastně vypadá… ?
Zdravím, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
11.1.07 23:48

Ajlili ,
už jsem se lekla, že to myslíš vážně s těma gelovkama 8O :lol:
Ty rukavice- jak říkáš, navíc by si je ihned sundal a ta odměna nezabere, on to asi ještě až tak nepochopí…

Loro ,

okusuje si je, i když se na něco soustředí, třeba se dívá na pohádku, to mu nemůžu dát bubínek :wink: ,někdy i tak během dne, ale nejvíc asi když jde večer spát, on se normálně přikryje peřinou, aby ho nikdo neviděl (hlavně bráška, který ho pořád! napomíná) a okusuje… 8O :(
Jo a dudlík on nezná, od mala ho odmítal!!

Jedině asi fakt zkusím ten pepř…
Sisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
12.1.07 09:35

Ahoj Sisinko,
popeřit ruce je pro tebe samozřejmě nejjednodušší. Podle mě to neřeší problém… A k té pohádce, pokud si u toho okusuje ruce, možná by radší „bubnoval“ (s někým). Záleží samozřejmě na tvém pocitu z celé situace, ale mě kdyby si syn večer pod peřinou okusoval prstíky, tak bych to chápala tak, že má nějaký problém (byť by byl třeba drobný) a přemýšlela bych, jak mu pomoci (třeba bych ho z té postýlky vytáhla a hladila ho, aby se uvolnil). Pepř odstraní projevy, nikoli příčinu.
Zdravím, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
12.1.07 10:16

Holky, s tím pepřem bych to u takhle malého dítětě neriskovala. Já jednou popepřila prstíky našemu malému, protože je pořád strkal do pusy a on si v nestřeženém okamžiku sáhnul do očíčka. To pak bylo hodně ošklivé. Připadala jsem si jako šílená macecha :? . Od té doby už pepř nezkouším. Ale na nehty jsem kupovala neteři před nějakou dobou lak proti kousání a ono jí to zabralo. Tak bych to vyzkoušela i na prckovi. A neboj se Sisi, ten lak je bezbarvý, takže to určitě nebude vypadat nějak hloupě na malém děcku.
A jinak, já si lehce ohlodávám nehty dodnes :oops: . I když je pravda, že to málokdy - to musím být hodně nervozní :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
12.1.07 19:07

Loro ,

já si taky kousala nehty, docela dlouho a nemám pocit, že by to bylo z nějakého problému… Máma se nám dost věnovala, lásku nám taky projevovala dostatečně, hrála si s námi atd… a přesto jsem si nehty kousala. Byl to prostě jen blbý zlozvyk! Možná někde byl nějaký malý problém, ale dodnes jsem na něj nepřišla…
Takže asi tak… Ale budu se teda snažit ještě více polepšit :wink:
Jinak neboj, pepř jsem mu ještě nedala a ani nedám!

tterko ,

máš pravdu, ten pepř jsem mu nedala, měla jsem z toho strach a to mě ještě ani nenapadlo, že by si mohl strčit ruku do očička!! 8O
Jinak jsem tady už psala, že první jsem mu zkoušela dát právě ten lak proti okusování a NIC! Na staršího syna to zabralo, ještě jsem mu řekla, že je to jedovaté a on si nehty kousat přestal. Ale co s tím malým?
No, mají to asi po mě, já si taky kousala nehty a přesně jak píšeš ty, občas mě to lehce chytne i dnes :oops: a to nemusím být nervózní…prostě jen tak… Ale jinak mám celkem pěstěné nehty, nalakované, nevypadám jak předškolák :wink: :lol: :lol:
 Sisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
12.1.07 22:03

Milá Sisinko,
neblbni :) , jsem si jistá, že nedostatkem lásky ani péče u vás doma nikdo netrpí a netrpěl :wink: . Když to s tím pepřem nemyslíte vážně, tak proč mě děsíte :) ? Problémem jsem myslela, že je třeba v napětí, unavený, přetažený, nudí se… ale jak tak čtu dál, může také napodobovat maminku, že jo? Tak si nad tím lámu hlavu (zkoušela jsem si i doma kousat nehty, jaké to je, docela dobrý :) ) a myslím, že pokud nepřijdete na to, jaká náhradní činnost by ho uspokojovala minimálně stejně jako kousání nehtů, tak že nezbyde, než ho nechat kousat… :) . Myslím, že vedle toho kousání je také asi nějak důležité, že cítí sám sebe (když se kousne), proto mě napadlo to hlazení. Ale je fakt, že takhle na dálku a bez informací se blbě přemýšlí…
Tak ahoj, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect