Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla bych si dát nějak do kupy vlasy, mam je od pulky jak chemlon a narazila jsem na sadu Olaplex - recenze super, ale někdo tam psal, ze pokud v tech vlasech nemam od kadernice olaplex č. 1 a 2, že to úplně zničí vlasy. Tahle sada je z čísel 4,5 a 7. Je tu někdo, kdo tomu aspoň trochu rozumí a poradil by mi prosím? Není to zrovna nejlevnejsi, tak abych nevyhodila zbytecne 2k ???? ????
Olapex není regenerace, ale součást barvení, aby se vlasy nepoškozovaly.
Pokud už máš chemlon, tak to nejlepší co vlasům můžeš udělat je ostříhat to nejzničenější, zbyteka šetrně nabarvít tak, aby to mělo barvu na které nebudou moc vidět odrosty a nechat to alespoň půlroku bejt a jen regenerovat a hydratovat furt dokolečka.
K tomu taky neupravovat tepelně.
A teda pokud nerozumíš základům a nedaří se ti dohledat jak to funguje, tak prostě nekupuj profesionální výrobky, které ti skutečně můžou ty vlasy ještě víc dorasovat.
@Ou já prave vim, ze olaplex pouzivaji kadernice u barveni, ale ze u tohohle byla napsana domácí péče, tak mě to zaujalo. Sampon, kondicioner, olejicek a je u toho napsano regenerace, posileni vlasu a tak. Jinak dekuju za radu ![]()
Není to tak, že by ti to zničilo vlasy. To je blbost. Ale samozřejmě výsledek není takový, jako když ti kadeřnice udělá olaplex treatmnent, nebo tě nabarví s olaplexem a 3,4,5 máš na domácí použití… Hezky to na sebe navazuje a dává to smysl. Udrzuješ si tak ve vlasech službu co ti tam vytvořila kadeřnice.
Hlavně to nefunguje tak, že si vesele ničím vlasy domácíma experimentama a pak si koupím něco za 2 tisíce a čekám zázrak.
Navíc olaplex udělá nejlepší službu na vlasech, které jsou od kadeřnice profesionálně vyčištěné od minerálů a silikonů, aby se tam vůbec do toho vlasů dostal. Nedostane se tam přes nánosy drogerkovych produktů.
Raději bych investovala do dobré kadeřnice a pak teprve navazovala domácí péčí. ![]()
@Dotty90 to je pravda, no. Ja si vlasy barvila naposled v lete a ted si je nechavam odrust a neplanuji barvit, ale jak si je bud fenuju nebo zehlim, tak mam dost roztrepeny konecky a proste hruby vlasy no
tak jsem si prave myslela, ze kdyz si zacnu myt vlasy necim opravdu kvalitnim a omezim tepelnou upravu vlasu, ze si je casem dam do kupy, aniz bych je musela strihat
no, tak zas nic, zkusim tu kadernici az se ta situace trosku uklidni ![]()
@Monis94 aha- pokud máš vlasy zničené normálním barvením bez olaplexu, tak ta domácí péče se ti nebude mít na co navázat - funguje to na vlasy, na kterých už je ta věc co pracuje se disulfidovými vazbami ve vlasech.
Regeneraci potřebuješ, ale tohle jsou pro tebe vyhozené prachy.
Jestli něco, tak zkus kreatinové věci, ale určitě nekupuj ty pro profesionály - opět - dá se tím dost poničit.
Zkus na to dávat něco hodně hydratujícího bez SLS a silikonů a ideálně s keratinem - šampon, masku, kondicionér, olej.
(masku tak 1 týdně, po masce vždy koncidionér, kvůli srovnání PH), masku a kondicionér jen do délek, ne k hlavě. na závěr vlasy sprchovat studenou vodou, kvůli uzavření vlasu a omezení jeho dalšího poškozování - do toho největšího chemlonu za vlhka pár kapek oleje.
Zkusila bych
https://www.biooo.cz/…p-12697.html?
https://www.biooo.cz/…p-12696.html?
a i když k tomu přidáš Mádaru, tak tě to vyjde levněji ![]()
https://www.biooo.cz/…p-15276.html?
Olej vezmi třeba od Natury Sibericy
@Ou jee, tak moc dekuju
objednam tohle
jeste ze jsem se prvni zeptala a neobjednala ten olaplex, to bych si teda dala ![]()
Koupila jsem Olaplex šampon kondicionér, masku, sérum, tedy 3,4,5,6,8,9. Používala jsem pouze šampon, kondicionér, občas tu 3..a co se bude dít…Skutečně vlasy horší a horší, roztřepené, ulámané. Ono to snad ty vlasy totálně spálí beze zbytků, protože jsem nezaznamenala více vlasů v umyvadle. Tedy šampon kondicionér a ta trojka letěla do koše. Ostatním 6 a 9 chci dát po čase šanci. A Olaplex Volumizing snad vlasy neničí jako z řady Bond. Můžete mi někdo poradit? Ted se tedy vracím k Malibu C, ta mi přijde docela fajn, po masce vlasy trochu zregenerované a ted čekat minimálně rok, než doroste co zničíl Olaplex. Může mi někdo poradit s tou 6 a 9 olaplex? Mám v plánu později používat max jednou za 14 dnů. Jak tady někdo psal, že mnoho keratinu ničí vlasy? Olaplex bond obsahuje Keratin? Díky za příspěvky a fajn čas holky..