Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím,
rozhodla jsem se pořídit si menstruační kalíšek, po ohledání na netu se pořád nemůžu rozhodnout jakou velikost. Je mi 22, jsem skoro 2 roky po porodu, drobné postavy, cvičím. MS jsem dostala od porodu poprvé (kojení). Všem předem děkuji za odpovědi. ![]()
Důležité je ještě vědět, kde je během MS čípek - jiný kalíšek si může zvolit žena, co na něj sotva dosáhne a jiný ta, která ho má „hned za vchodem“. Jinak doporučuju skupinu na FB „Kališnice“, kde ženy píší své zkušenosti
Kup si velikost, kterou výrobce doporučuje pro ženy po porodu.
Lépe se zavádějí ty pevnější, minimálně než se ho naučíš zavést, tak bych ti doporučila koukat i na tento parametr. Měkčí se na druhou stranu lépe vytahují, ale já ze začátku preferovala mít jistotu, že dobře sedí, je roztažený a správně přicuclý, čili že neprotéká, za cenu toho, že jsem ho pak vytahovala třeba 20minut. Já si koupila na začátku levný, kdyby to nefungovalo, ať mi není líto peněz. No a mám ho už třetí rok
.
Já mám už léta Ladycup. Dokonce používám obě velikosti. Větší mě netlačí s menší nesjizdi. Je mi 36, po třech porodech. Měním je podle síly ms, a podle možností výměny. Fungují mi oba.
Urcite se pridej na fb na Kalisnice, dobre poradi.
Jinak ja mam Ladycup, ale nerodila jsem, takze S.