Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, sice az po roce, ale prece, chci prestat pouzivat vlhcene ubrousky, je to docela financni napor a taky byt ekologictejsi.. koupila jsem Medvidka a ubrosuky Perlicka na vyzkouseni.. doma je budu davat do igelitky a pak vyperu, akorat nepouzivame latkovky a nebudeme, tak mam pocit, ze nez je vsechny spotrebuju, tak to bude dlouha doba a v pracce toho bude stejne malo.. a bude to dost smrdet.. existuje neco, co se da v kombinaci s olejem pouzit a vyhodit? Ty ubrousky se mi zdaji dost drahe na vyhozeni.. divala jsem se na doporucovany Perlan, videla jsem velkou roli za 500 Kc, existuje nejake mensi baleni? Urcite to s pranim zkusim, ale preci jen obcas cestujeme a to je urcite vyhodim, nebudu tahat nekde po aute smradochy a po dovolene.. jinak radu vzit deti do vany a osprchovat prosim ne.. diky Lucka
Příspěvek upraven 12.01.12 v 13:22
No pokud látkuješ, tak prát s plínama, ty pereš cca obden až dva dny, ne? Jinak z toho olejíku se dělá roztok, takže to rozhodně není tak mastné jako olejové ubrousky.
Jinak ten perlan, já jsem si koupila někdy před rokem obrovský balík za cca 500, čtvercové řezy a ještě teď to mám v šuplíku
Používám na všechno, jako hadr na mytí linky, na podlahu, na mytí umyvadel, záchoda, leštění oken, taky na to mytí prdelky, pro mě to byla super investice, až mi dojdou (asi tak za rok
), tak je koupím zas
Nelatkuju, takze nemam s cim prat, s nicim jinym se mi to prat nechce.. ten perlan vyhazujes nebo jsi ho taky prala??
Já teda látkuju, takže peru s plínkama, ale k nim přihazuju i ručníky, plínky od ublinknutí a občas i naše prádlo, dávám to na 60°, tak myslím, že to nehygienický není ![]()
Aha, já jak píšeš, že nepoužíváte jednorázovky, tak jsem si to vyložila tak, že látkuješ.
Ubrousky od čurání bych normálně hodila k jakémukoliv prádlu a vyprala s tím, pokaděný nevím, ty vyhazuju ![]()
Jenom pozor s tím praním, někomu prý nastříhaný perlan vlezl do odtoku pračky, takže se doporučuje prát v síťce, já to riskuju bez ![]()
Ja jsem to samozrejme zvorala, latkovky nepouzivam a o ubrousky mi jde prave o ty pokadeny..
Já to dělám tak, že dítěti z nejhoršího utřu zadek toaleťákem a pokud použiju ten perlan, tak dva pruhy poskládané do tři vrstev, na dočištění to stačí, takže mi pak není líto to vyhodit. Pokud bys je chtěla prát, tak bych pak ty od hovínek přečváchla v ruce a trochu namydlila žlučákem a přihodila je k ostatnímu prádlu. Venku bych vyhazovala.
Pokaděný vyhazuji, takové ty lehce zašpiněné peru. Perlan jsem koupila celý. Používám na kdeco - zadek, pusa, mytí místo žíňky, domácnost.
Ahoj, já jsem si koupila tyhle přířezy Perlanu http://www.vyroubal.cz/?…-(prirez)-baleni-200-ks
Nastříhala jsem to na malinké kousíčky a po použití hned vyhodím…
A za těch 392 Kč je toho tolik, že to bude možná ještě na druhé…:)
Jinak já jsem s Medvídkem moc spokojená. Vydržela nám ta lahvička přes tři měsíce a krásně promašťuje, takže malou už potom vůbec nemažu krémama…
Já kupuju Perlan v jednom českým eshopu mnohem levněji! Je ho celkem hodně, tak si ho vždycky s kamarádkou rozpůlíme a stačí nám na rok. Mimo to ho pak ještě používám jako hadr ![]()
lentilka22 píše:No, tak to je přesně ten, co mám i já…Ten odkaz co jsem posílala je přímo na stránky výrobce…Tam jen za 392,–
Kupovala jsem ho tady http://www.feedo.cz/…42x48cm.html ale teď koukám že celkem brutálně zvedli cenuještě v prosinci jsme ho objednávaly za 350 kč
Ahoj holky,
mám doma balík 200ks perlanu (netkaná textilie) rozměr 1 archu 42*48cm. Kdyby měl někdo zájem, ráda odprodám, protože celé balení nespotřebuji 've zdravotních potřebách mi po arších neprodali, jen to celé balení) Kdyžtak piště přes IP.
Ahoj,
pokud chceš Perlan nejdřív vyzkoušet, tak zkus zdravotnické potřeby. Já tam kupuji Perlan ve fomátu cca 140×220
, je to rozměr pro prostěradlo a stříhám. Jiný nevedou
. U nás stojí 42,–/ks
Jinak peru jen ty „čístý“ pokud máme látkovku, s jednorázovkama vyhazuji vše.
Díky za radu, ale já už koupila. Nějak jsem nic jiného nehledala a ani mi nic nenabídli.