Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti z těchto porodnic. Nejvíce by mě zajímalo, jestli je to ve Šternberku tak, že když chcete rodit s epidurálem, že vám dají datum a porod vyvolají a kdy to datum před porodem zhruba dávají a pak by mě zajímalo, jak dlouho nechávájí v olomouci přenášet. Děkuji:)
Ahoj, já rodiůa ve Šternberku a nemůžu si absolutně na nic stěžovat. Epidural jsem nepotřebovala, tak nemůžu sloužit, ale paní, co se mnou ležela na pokoji rodila s epiduralem a neměla vyvolávaný porod - normálně ji doma praskla voda a jela. S přenášením bych řekla, že je to všude stejné - kdž mi hrozilo přenášení, tak ve ŠTBK mi řekli, že týden. Tak myslím, že to tak nějak bude i v Olomouci.
Já slyšela, že v noci tam není anesteziolog a právě kvůli tomu, aby jsi dostala epidurál, tak porod vyvolají. a v ol jsem zase slyšela, že nechávaj přenášet 12 dní, což mi přijde dost dlouho. mám ještě asi týden na rozmyšlení, tak furt nevím..ale ono je to asi ve finále jedno. stejně to bolí všude stejně, že ![]()
O, ta paní, co byla se mnou přijela kolem 23 hod. večer a porodila druhý den v poledne. Ale s tou nepřítomností anesteziologa to bude nějaká blbost. Měla jsem u porodu sestru, která pracuje jako zdravotní sestra a po porodu mi řekla, že kdybych jej tím posledním tlačením nevytlačila, tak mě brali na císaře - že už mě chystali. Podotýkám, že malý se narodil ve 2:45 ráno. Takže podle mé zkušenosti tam je anesteziolog i v noci. nehledě na to, že nikdy nemůžou vědět, jak se porod zkomplikuje.
A s tím přenášením je to asi individuální. řekla bych, že to berou podle toho, jak je mimčo velké. Já měla malýho obříka - na gyndě mi říkali, že mi porod nejpo v den termínu vyvolají. Nakonec bylo vše jinak. Termín 12.5., 14.5. kontola v porodnici - tam mi řekli, že mě objednají na čtvrtek 17.5. a domluvíme se na vyvolání. A mylý je nakonce 15.5. ![]()
Hm to je pravda s tím, že kdyby se porod zkomplikoval, že tam anesteziolog musí být. no já furt váhám, ale na fakultku vidím z okna, takže asi to pro mě bude stejně nejlepší tam..
Já bych to nechala osudu. Můžeš plánovat jak chceš a nakonec může být vše jinak. Třeba to přijde tak rychle, že budeš ráda za fakultku, kterou máš „za rohem“ ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.