Omdlení - musím do nemocnice?

Anonymní
27.8.18 13:38

omdlení musím do nemocnice?

Dobrý den mám dotaz. Poslední dobou se mi hrozně motá hlava a mámdost nízky tlak zjm po noční. Párkrát se mi stalo že jsem to málem nerozchodila. A nedávno jsem si musela v obchodě dřepnout. tma před očima, bušení srdce. Mám strach že když třeba omdlím v práci nebo něco odvezou mě do špitálu. To bych asi nechtěla. Jak to ovlivnit? nízký tlak asi nic moc. Má s tím někdo zkušenost? Jak reaguje okolí když sebou seknete?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102511
27.8.18 13:45

Často jíst a pít, nosit s sebou colu a něco malého k jídlu… A jinak se s tím naučit žít, je to můj společník už od 15 let. A jinak jsem sebou sekla jednou, v tanečních, od té doby to poznám a včas si sednu, i kdyby to mělo být v tramvaji na zem. A okolí, no v těch tanečních mě zachytil partner, v tramvaji občas někdo nabídne místo k sezení nebo doprovod, jindy blbě koukají nebo že mě nevidí. Tu a tam má někdo blbou připomínku, toho pak posílám do háje, ale jinak je mi to celkem fuk, umím to zvládnout sama a co mi myslí okolí je mi kor v tu chvíli u zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
27.8.18 13:52

No,navštívila bych obvoďáka,zda se opravdu jedná o nízký tlak. Ten ti i zároveň poradí co a jak. Nízký tlak se bohužel léčit nedá,ale dá se zvyšovat. Hlavně je důležité hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
27.8.18 13:57

Já jsem jednou omdlela v práci a do nemocnice jsem jela, tlak jsem měla tak nízký že bych sama nedošla vůbec nikam. Prostě tma a už sem byla na zemi. Dostala jsem dvě kapačky a cca po třech hodinách jsem šla domů. Jestli máš strach že se jedná o něco vážnějšího než nízký tlak tak si radši skoč na vyšetření a budeš vědět víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.8.18 13:57

Pokaždé když jsem sebou sekla, tak se mnou byl manžel, který tyhle věci nesnáší zrovna dobre a vola záchranku. Takže v nemocnici jsem skončila vlastně vždy. Předchází se tomu špatně, alespoň u mne - jak radi holky hodně pít a hned si sednout. Klidně venku na zem, to je fuk, stejne na te zemi jinak skončíš. Nicméně kdybys trvala na svém, tak proti tvé vůli te nikdo nikam nepoveze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
27.8.18 13:59

Také se mi často točí hlava a mám pocit na omdlení. Dřív jsem sebou i čas od času sekla, ale teď už dokážu vypozorovat, když se mi jen motá hlava a kdy bych opravdu omdlela. To si musím okamžitě dřepnout, ať jsem kdekoliv. Okolí nějak neřeším. Známí ví, že jsem padavka :lol: Už jsem seděla v autobuse, v obchodě,…naposled, co jsem omdlela jsem vycházela z práce, zavřela za sebou a natáhla jsem se hned na to. Ještě jsem si dala do hlavy o výlohu. :roll: :lol: Když mám možnost, jdu se nachvilku natáhnout, napiju se, ale jinak to nijak neřeším. Jinak, do nemocnice jsem kvůli tomu nikdy nejela, ani jako dítě a to jsem často omdlévala na soustředěních, ve škole…nevidím důvod, proč volat záchranku.

Příspěvek upraven 27.08.18 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
27.8.18 14:00

Zajdi k obvodnímu lékaři, nech si změřit tlak, případně natočit EKG a udělat základní odběry. Pokud bude vše OK a příčinou bude opravdu nízký tlak, tak je třeba se naučit s tím fungovat. Dostatek tekutin, klidně můžeš víc solit. A dobře funguje pohyb, začít lehce sportovat - rychlá chůze, běh, kolo, plavání…případně lehce posilovat. A pak samozřejmě vyvarovat se tomu, co Ti vadí. Takže zvedat se pomalu, nikde dlouho nestát. Můžeš zkusit kompresní podkolenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.18 17:08

Budu muset k obvodákovi zajít. Mívám i časté extrasystoly nebo náhlé tachykardie. z ničeho nic mi začne šíleně bušit srdce ale tak dvě trři vteřiny a dobry. Jsem zdravotník, tak možná mě začíná zmáhat ta směnnost. nevím no… ale každopádně je to nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
8002
27.8.18 18:32
@Anonymní píše:
Budu muset k obvodákovi zajít. Mívám i časté extrasystoly nebo náhlé tachykardie. z ničeho nic mi začne šíleně bušit srdce ale tak dvě trři vteřiny a dobry. Jsem zdravotník, tak možná mě začíná zmáhat ta směnnost. nevím no… ale každopádně je to nepříjemné.

Tak jestli děláš někde v nemocnici tak si rovnou domluv vyšetření na interně. A nech si udělat EKG holter., nabrat i štítnou žlázu. A možná pokud tam budou jen extrasystoly a nebude tam nějaká arytmie tak je přestaneš vnímat. Ono totiž ty extrasystoly člověk vnímá tím víc, čím víc se na ně soustředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.18 21:53

Dekuji ;) zajdu radeji k dr. nez sebou nekde plwsknu. z toho mam hruzu :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat