Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zuzikka píše:
@Ou a toto doporučuješ praktikovat dlouhodobě?
co je nesrozumitelného na tom zajít k lékaři? Zakladatelka má paniku z příštích pár dní. Menstruující na gynekologii asi nepůjde.
Ibalgin závislost nezpůsobuje, pokud se jím někdo předávkovává, tak čistě z vlastního rozhodnutní a neřešené úzkosti a neřešené bolesti a neochoty jít k lékaři.
Tak @Ou to asi nemyslela dlouhodobě, ale možná na teď, nez se vyřeší příčina? Například ta endometeióza, nebo nezačne neco skutecně zabírat z doporučení ostatních. Zakladatelka psala, že z toho má opravdu velký stres a strach. Jde o to, aby to teď neprobehlo tak dramaticky, zakladatelka se uklidní a bude to řešit dál už s klidnější hlavou a menší úzkostí.
@Ou no ano, ať klidně k Dr. zajde, myslím, že tam určitě nepůjde poprvé. Pochybuju, že po návštěvě lékaře bude příští menzes probíhat jinak. Nebo co myslíš, že s ní zázračného udělá? Takže jsem se ptala, jestli to doporučuješ dlouhodobě, protože podle mě to není řešení.
@Ou píše:
Zítra si vezmi ráno 200mg ibuprofenu, pozítří ráno 400mb a pokud ti pak při menstruaci bude zle, tak 800mg - a pak po 6 hodinách případně dalších 400mg.Tím že budeš brát ibuprofen předem, snížíš zánětlivé procesy, které doporovází bolestivou menstruaci a její síla se sníží.
A mezi tím se objednej na gynekologii, aby ti vyloučili endometriózu a případně ji zaléčili
Mám ráda Vaše příspěveky (rady), které jsou věčné a užitečné, ale tahle rada mě překvapila. Taky mě napadlo, že zakladatelcinym problémem může být endometrióza, ale ta se podle mne pri běžné prohlídce neprokáže (jedině operativně) a vyléčit jit nelze. Nebo jak myslíte „zaléčit“? Nerypu, jen se ptám.
@Ou píše:
Zítra si vezmi ráno 200mg ibuprofenu, pozítří ráno 400mb a pokud ti pak při menstruaci bude zle, tak 800mg - a pak po 6 hodinách případně dalších 400mg.Tím že budeš brát ibuprofen předem, snížíš zánětlivé procesy, které doporovází bolestivou menstruaci a její síla se sníží.
A mezi tím se objednej na gynekologii, aby ti vyloučili endometriózu a případně ji zaléčili
Já měla celý život šílené bolesti a pocit na omdlení při MS. Bez léků jsem nemohla 2 dny vůbec fungovat. Žádné volně dostupné léky mi nikdy nefungovaly. Bylo mi hůř než při akutním slepáku, který jsem měla a skončil operací. Celý život jsem se musela předávkovávat silnými opiátovými analgetiky na předpis. Moje poslední gynekoložka, velmi rozumná a lidská lékařka - gynekoložka, to tolerovala. Myslela jsem, že v menopauze budu mít už konečně klid. Nebyl. Bolestem už sice byl konec, ale nastoupily šílené návaly horka. A protože nesmít ze zdravotních důvodů ani antikoncepci, ani hormonální substituci, musela jsem si vystačit s dostupnými nehormonálními přípravky. V zimě v létě jsem chodila tak nalehko oblečená, že jsem byla co chvíli nemocná. Už rok mám konečně klid. Je mi 47 let, vypadám tak na 40. Tak jsem se dočkala toho, že je mi normálně asi po 26 letech. Ale jsem optimistka, do hrobu se ještě nechystám, třeba mám ještě 40 let před sebou šťastného života bez bolestí a návalů. ![]()