Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
omezaprol zablokuje tvorbu HCL, na sníčení tvorby kyseliny v zaludku 100% zabere, tím se postupně vyléčí i ezofagitýta( zjizvení jícnu od kyselin), vedlejší učinky jsou horší trávení. Na endoskopii zjistí detaily a dostaneš případně i ATB.
@MartinKa36 píše:
omezaprol zablokuje tvorbu HCL, na sníčení tvorby kyseliny v zaludku 100% zabere, tím se postupně vyléčí i ezofagitýta( zjizvení jícnu od kyselin), vedlejší učinky jsou horší trávení. Na endoskopii zjistí detaily a dostaneš případně i ATB.
A je teda mozne ze mi to svira ten krk?
Refluxní potíže jsou různého charakteru, ale pocit svírání krku může mít příčin více. Takže na toto Ti tu nikdo neodpoví.
Omeprazol je dobře tolerovaný lék, léčba omeprazolem (omeprazolový test) může být užit i jako diagnoza refluxu - užívat minimálně 14 dnů.
Uvidíš, jestli to bude mít efekt a co bude na FGS - i vzhledem k žaludečním potížím. Nicméně jen sama fibroskopie není pro GER diagnostická.
Beru omeprazol asi rok, mám nějaké ulcerace na žaludku a pálení žáhy. Dřív jsem ho brala denně, teď jen při potížích a zabere.
@BellinkaX píše:
Refluxní potíže jsou různého charakteru, ale pocit svírání krku může mít příčin více. Takže na toto Ti tu nikdo neodpoví.
Omeprazol je dobře tolerovaný lék, léčba omeprazolem (omeprazolový test) může být užit i jako diagnoza refluxu - užívat minimálně 14 dnů.
Uvidíš, jestli to bude mít efekt a co bude na FGS - i vzhledem k žaludečním potížím. Nicméně jen sama fibroskopie není pro GER diagnostická.
No štitnou zlazu nemam. I na tom sonu jsem byla a vse ok .tak nevim no
ale chire rekli hned ze je to žaha. ![]()
Syn 5let bere Omeprazol.Stěžoval si na pálení v krku,často nemohzl ani polykat,když jsem nesla jídlo,dělal scény,schovával se,byl boj do něj něco dostat.Také byl neustále zahleněný,zadní a zelené rýmy.Pálení v krku ustoupilo do 3dnů,během týdne se krásně rozjedl a zmizely i ty věčné zadní rýmy.Takže pokud vám to dobře diagnostikovali,tak lék určitě brzo zabere.