Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminy, máte některá zkušenost s omicronem u miminek? Má 5měsíční dcerka ho ode mě nejspíš chytila. Má horečky a celý den spí. Dáváme čípky a hodně tekutin, na testy půjdeme nejspíš zítra. Máte prosím někdo zkušenosti? Jaký je průběh apod? Moc děkuji
Zkušenost nemám, ale celkově děti zvládají horečky lépe než dospělí. Důležitý je přísun tekutin. Ale zvaž, zda horečkující dítě tahat někde venku po testech. Nebude mu lépe v klidu a pohodě doma? Stejně pozitivním PCR testem nic nevyřešíš, léčba bude stejná, kor když předpokládáš, že to kovid je…
Mam cerstvou zkusenost u 11mesicni dcery. Priznaky ma od 21. 1. Mela nejhorsi prubeh z cele rodiny. Dva dny horecku 40,2. Coz o to, ona zvlada i takoveto horecky uplne v pohode. Ale strasne ji bolela hlava, sice to nerekla, ale cele dny a noci hrozne plakala. Cipek ji nastesti vzdycky aspon na chvili pomohl. A taky mela silene bolestivy kasel. Ta bolest hlavy i bolest pri kasli ji presly po 3 dnech. Ted uz jen kasle (nezni to moc hezky, ale na pruduskach to nejspis nema) a ma celkem dost rymu a je malicko unavena. No a dnes poprve byla ochotna krome kojeni snist i trochu normalniho jidla. A od vecrejska dokaze spat beze me. Jinak jsem ji musela mit porad na rukach, jinak se budila a rvala.
Edit: dodavam, ze nase laborator testuje i jednotlive varianty. Takze mame potvrzeny omicron.
Příspěvek upraven 06.02.22 v 09:36
Měli jsme covid, nevím tedy jestli omicron. Synovi je 8 měsíců, volala jsem doktorce, řekla mi, že miminka to snáší dobře, stačí péče jako při běžné viróze. Srážet teplotou nad 38, tekutiny, vitamíny. Na testech nebyl. Měl teplotu a byl trochu,,usoplený''. Zvládal to velmi dobře. Přeji vám brzké uzdravení ![]()
Každý to má jinak. Malá už měla. Brigittu v 6 měsících. Měla asi 3 dny teploty, jinak nic.
Teď Omikron. Teploty jen jeden den, za to byla zahleněná, až to všechno zvracela. Šílený dávivý kašel. ![]()
Ale celkově to snášela dobře…
Moc Vám všem děkuji ❤️️ doktorka říkala, že malé děti se moc netetestují, a že má stejně karanténu se mnou, tak snad bude brzo líp ![]()
@KonecneMama píše:
Moc Vám všem děkuji ❤️️ doktorka říkala, že malé děti se moc netetestují, a že má stejně karanténu se mnou, tak snad bude brzo líp
Ja u nas nemluvila s doktorkou, ale se sestrickou. Ta test chtela, protoze priznaky se ji zdaly dost vazne, tak abychom vedeli, jestli ma covid, nebo mame lecit neco jineho. Navic jsem na ten test brala vsechny deti a malou jsem nemohla nechat doma.
Drzim palce, at to zvladnete bez potizi ![]()
@KonecneMama
My jsme doma teď měli Covid všichni, tak bylo jasné, že i mimino.
Udělali jsme mu domácí antigen a byl pozitivní. Jelikož jsem ukončovala izolaci ostatním dětem, ptala jsem se dr. a říkala, že i jim to takhle do karty pro zapsání stačí ( budu posouvat očkování i kvůli případnému postcovidu).
K průběhu. To bude velmi individuální, ale za mě kojit, kojit a kojit.
Trvalo to cca 3 dny, horečky, nadýmání, mrzutost ( velká, musela jsem nosit a nosit), brek, nechutenství. Pak se to pomalu vracelo k normálu. ![]()
Kašel ani rýmu nemá.
Držím palec, ať je brzo líp. ![]()
@KonecneMama Moje sestra má 5mesicni holčičku a prodělali právě Omicron (potvrzen u všech). Malá měla pouze 1.5 dne horečky do 38.5, srazitelné, pak už jen pár dní podrážděná, bez jiných symptomů. ![]()
Jupííí
dnes ráno teplota 37,5 ze včerejších 38,5.. uděláme aspoň antigen, ať víme na čem jsme ![]()
Díky holky ![]()
@Jaruna88 píše:
@KonecneMama Moje sestra má 5mesicni holčičku a prodělali právě Omicron (potvrzen u všech). Malá měla pouze 1.5 dne horečky do 38.5, srazitelné, pak už jen pár dní podrážděná, bez jiných symptomů.
Mam 3,5m prcka, meli jsme to stejne. Je to tyden, jeste ma trosku rymu, ale jinak je uplne v pohode. Variantu potvrzenou nemam, ale skrz priznaky u me predpokladam, ze omikron.
Ahoj holky, jake jsou Vase miminka po covidu? My jsme byli i i v nemocnici. Ted je to 3 tydny po Omicronu a porad silena unava spi i 20 hod za den. Mame 3 mesice.
@cmuky píše:
Ahoj holky, jake jsou Vase miminka po covidu? My jsme byli i i v nemocnici. Ted je to 3 tydny po Omicronu a porad silena unava spi i 20 hod za den. Mame 3 mesice.
Ahoj, nase 11mesicni mela docela narocny prubeh, psala jsem vyse. Priznaky ji zacaly 21. 1. Ted uz jen trochu kasle, ale jinak je uplne normalni. Tak at je tvemu miminku brzo dobre ![]()
@cmuky
Naše 5m v pondělí horečky 38,5 ( řešily jsme čajíkem a nurofenem)…celý den prospala, chrěla jen ležet (jinak musíme Kelišku nosit po bytě, jinak řev), spala i víc přes noc, budila se místo 2× jen jednou.. v úterý zeplota 35,7 (dál nurofen) uplakaná…a od středy už jsme o ničem nevěděli, jen jsme potvrdili nákazu antigenem, takže za nás v klidu ![]()