Omlouvání ve škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Taky jsem si omlouvala sama a bylo to většinou „nemoc, nevolnost, rodinné důvody“. Stejně nikdo neřeší s čím doma jsi. Já chodila i tak trošku za školu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli domluvu s třídním i vedoucí odborného výcviku. Od nás chtěla chtěli omluvenku od lékaře a 2× za poletí osobní důvody nebo rodinné důvody. U třídního stačilo jednoduše říct důvod. Ten to tolik nehrotil. Taky ale záleželo na tom kdo se omlouvá a jak často. Ti co se omlouvali pořád měli dost často podobné problemi. Ostatních se téměř nikdo neptal
- Citovat
- Upravit
Taky jsem se omlouvala sama. Musis si plnit povinnosti (testy, zkousky) a byva mininalni mnozstvi hodin, ktere musis odchodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taillin to je hodně blbá výmluva- paní na odečet plynu. To neumíš sama ofotit a nebo opsat hodnotu a buď poslat aplikaci dodavateli nebo někde vyvěsit, ať si to dotyčná přečte.
Kolik máte ve škole procent povolené absence?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naběhla sis sama, osobní důvody vypadá blbě, obzvlášť pokud chybíš často. U plynu navíc nemusíš být doma, stačí vyfotit plynoměr a poslat plynaři na wa třeba. Když už jsi byla doma, tak si měla napsat nemoc a ne osobní důvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado nedávno mi bylo 18 a měsíc bydlím sama, takže mi promiňte ale opravdu ještě nevím jak tyhle věci řešit, nikdy jsem to dělat nemusela 🤦♀️. Máme 30 % a chyběla jsem dva dny za tu dobu.. jednou to bylo z nevolnosti a teď tohle..
- Citovat
- Upravit
Tak asi záleží jak často “rodinné důvody” používáš..
a jak často chybíš…
My ve škole pak s třídním měli domluvu, že když půjde o doktora - dá nám razítko, když půjde o něco soukromého, tak rodinné důvody (max ale 3-4 za pololetí). A nikdy víc nezkoumal co v tom bylo. Když šlo o autoškolu, napsali jsme autoškola + podpis instrukora.. proste abychom si mohli vzájemně věřit.
Vždy všichni vycházeli vstříc a díky tomu ani nikdy nezkoumal, co to rodinné důvody jsou ![]()
A pamatuju si, že když tam měl někdo lenost a podepsal to i rodič, tak to taky neřešil
ale to bylo tak jednou za rok povolené.
- Citovat
- Upravit
@mado píše: Více
Není to snad jedno?
Je dospělá, zodpovídá za sebe sama a bude si nést následky, ať už jakékoli… Pokud překročí procenta, bude dělat přezkoušení. Ale fakt bych to tak neřešila. ![]()
Já jsem na střední ve 4. ročníku měla víc jak 20% absence, musela jsem udělat přezkoušení a navíc jsem pak odmaturovala na vyznamenání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jí napiš pravdu, že jsi zůstala doma kvůli odečtu plynu, že nově bydlíš sama a ve škole tě tyhle věci řešit líp nenaučili a rodiče také ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanka320 chyběla jsem pouze dvakrát a ani jednou to nebylo z rodinných důvodů a navíc my máme rodinné důvody jako omluvu zakázanou 🤷♀️
- Citovat
- Upravit
Kdyby trvala na důvodech, tak bych jí napsala, že jsem měla totální průjem a celý den to ze mě teklo jak ze sudu, až to ucpalo záchod. A jestli chce fotku, nebo mi to bude věřit… vsadím se, že příště už by se nevyptávala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taillin píše: Více
Tak v tom případě nechápu o co ji jde… a tak co si budem, klidně ji řekni pravdu. Omluvený to máš… a pokud by dělala problém, tak bych zkusila promluvit s rodiči, ať to omluví třeba oni (proti tomu už ona nemůže vážně nic..)
- Citovat
- Upravit
@ally123 píše: Více
To zní nejlíp!
A když bude mít problém, tak ať vás místo blbostí učí radši věci do života….
- Citovat
- Upravit
Jinak, upřímně, já jsem také kvůli prvnímu odečtu vody přišla pozdě do práce (po domluvě), protože jsem vůbec nevěděla, co a kde mám odečíst, a vůbec jsem tu situaci neuměla řešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jsem zletilá studentka střední školy a omlouvám si absenci sama. Dnes jsem potřebovala zůstat doma z důvodu, že nám měla přijít paní na odměr plynu, tak jsem své třídní učitelce napsala, že nepřijdu z osobních důvodů. Ta mi ovšem napsala, že osobní důvody nejsou omluvenka a že chce vědět proč jsem nebyla ve škole, ale za mě to není její věc. Dospělá jsem a absenci jsem si omluvila, tak nevidím důvod něco vysvětlovat. Neporadili by jste mi? Koukala jsem i do zákoníku a školního řádu, ale tam je jen že se žák musí omluvit do 3 dnů..