Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Poradíte mi prosím někdo jak napsat omluvenku do programu bakaláři? projela jsem snad vše a vůbec nevím ![]()
@Lilua píše:
Dobrý den. Poradíte mi prosím někdo jak napsat omluvenku do programu bakaláři? projela jsem snad vše a vůbec nevím
přes komentáře. Komens - Poslat zprávu - zvolit omluvení absence a pošle se zpráva třídnímu učiteli. ale u nás to má tedy jedna škola ze tří. druhá má na absence papírový omluvný list a třetí je che po mailu nebo mobilu.
Přes Kommens dáš napsat zprávu a tam si rozkliknes, ze je to omluvenka.
Přesně jak píší holky, přes komens ti to nabídne jestli chceš poslat omluvenku nebo obecnou zprávu
Tam omluvenka napsat nejde. Můžete napsat učitelce „neforámálně“ že dítko je nemocné, aby věděla, co se děje. Ale pak až písemě až půjde dítko do školy.
@gabrriel U nás má online omluvenka stejnou váhu jako psaná. Tedy to stačí online a není třeba nic nikam ručně psát. ![]()
@gabrriel píše:
Tam omluvenka napsat nejde. Můžete napsat učitelce „neforámálně“ že dítko je nemocné, aby věděla, co se děje. Ale pak až písemě až půjde dítko do školy.
A proč by to nešlo? U nas to jde a neni s tim problem. Syna tak omlouvám vždy. Když chci ucitelce sdelit něco neformálně, tak ji napíšu email. Bakalari slouží jen pro formální sdělení.
U nás to funguje tak, že pokud je dítě nemocné napši učitelce obecnou zpravá přes kommens, že je dítě nemocné a kdy asi tak vidím návrat do školy. Pokud se něco změní ase ji napíši obecnou zprávu. Jakmile jde dítě do školy, napíši přes komens omluvenku (místo obecné zpravy vyberu omluvení absence) na ty dny kdy chyběl. Učitelka nechce abychom ji do omluvenek psali, že pepíček je nemocný a bude doma asi do konce týdne a v pátek ji znovu napsali omluvenku, ze je stále nemocný a bude teda doma do středy atd.. toto se píše do obecných zpráv.
Po nemoci pak napíši do omluveneke nemoc od do.
Teda takhle, u nás se vyžaduje potvrzení od lékaře, když jde o omluvenku ze zdravotních důvodů. Aby se rozdělilo, kdy „rodiče kryjí absenci dítěte“ a dochází k zanedbávání školní docházky, nebo jde o skutečně „nutnou absenci“ kvůli zdraví.
Kupříkladu loni nám holka stonala fakt často a hodně, takže za první pololetí měla přes 150 zmeškaných hodin.
@gabrriel třeba náš doktor mi omluvenku nenapíše. Má to vyvešené i na dveřích, že nemá pravomoc i k vystavování omluvenek do škol/školek. Dle zákona absenci omlouvají rodiče/zákoný zastupce ne lékař. Škola nemůže vyžadovat omluvenky od lékaře.
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.