Omluvenky na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Prosím o radu…vždy jsem měla za to, že na vysoké se nemusím vůbec omlouvat. U jedné vyučující se sice účast zapisuje, ale jsou povoleny 3 absence. Jsem nemocná (k doktorovi jsem nešla) a do školy nechodím, spolužačka straší, že musím psát všem učitelům, že nepřijdu a omlouvat se - některé to tak dělají, protože jsou zvyklé ze střední..
Jak to tedy je? Nikdo neříkal, že vyžaduje písemné omluvy předem.
Tak vždy je lepší se omluvit, pokud nejde jen o přednášku, kde se absence obvykle nezapisují. Ona ti ta ruka neupadne, když napíšeš mail ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to někomu bylo jedno. Někdo chtěl neschopenku od doktora a uznával to jako omluvenou absenci a pak uznal zápočet jen za dochazku, ostatní psali test nebo seminárku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každá škola má jiný pravidla, ale je to minimálně slušnost ![]()
Když pak přesáhneš povolenou absenci, tak někdo u opodstatněných omluvených hodin přivře oko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne neomlouvá se.Snad jen na seminář-kde bys třeba zrovna měla něco prezentovat.
Učitelé mají stovky studentů a e-mailů tolik, že to nestîhají číst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne u nás to nikdo neřešil. Všem to bylo jedno, absence byla pořád absence. Pokud člověk přešvihl počet povolených, měl se zápočtem smůlu. Vyučující by se zbláznili kdyby jim každý student psal omluvenky, to fakt není střední. Pokud si o to výslovně na začátku neřekli, určitě bych nepsala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas byl urcity pocet neomluvenych absenci, tusim 1 nebo 2 za semestr a zbytek se musel dokladat potvrzenim od lekare apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi jde taky o to, jestli je to nějaké cvičení pro 10 lidi nebo přednáška v aule pro stovky studentů
. V prvním případě je minimálně slušnost se omluvit, myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neomlouvá se vyučujícím, dává se to na studijní a oni si to odskrtnou. Potvrzení od doktora. Jistěže je omluvenka nutná, pokud jsi mimo nad limit povolené absence. Semináře/cvičení jsou povinné. Přednášky ne.
Jen teď corona může mít jiné podmínky. Máte to v základních podmínkách, nebo je to upraveno děkanem, najdeš to ve vašem informačním systému.
- Citovat
- Upravit
Každá škola a vyučující to má jinak.. Nám vždy říkali na začátku semestru v každém předmětu, jak to s účastí je. Někde byly možné tři absence, někde chtěli 100% účast. Fakt to bylo různé a každý vyučující k tomu přistupoval jinak - někomu byly omluvy fuk, jiný je vyžadoval. Každopádně pokud opravdu nevíš, alespoň na cvičení bych e-mail asi poslala. Přednášky většinou nikdo neřešil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, neomlouvá se, ani to není slušnost, spíš naopak, učitele učí stovky, ne-li tisíce lidí a číst od každého, že ho bolí bříško nebo šel k zubaři, fakt nepotřebují. Ale pokud máš na mysli nějaké povinné cvičení a přešvihlas povolenou absenci nebo ten vyučující vyloženě zmiňoval, proč tam nejsi nebo proč se někdo neozývá, tak to je jiná. Ideálně pak za ním zajít i osobně. A někde fakt chtějí potvrzení od lékaře, aby se nezneužívalo nemocí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No záleží na škole, řádu, zvyklostech. Já se omlouvala akorát ze semináře, kam jsme chodili 3 a vyučující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, my jsme se vůbec neomlouvali, jedině pokud jsme měli zrovna přednést referát, tak aby o tom vyučující věděl a případně stihl domluvit jiného studenta s referátem, někteří vyučující šalamounsky zadávali referáty na dva termíny po sobě s tím, že ten první termín je náhradní v případě absence předcházejícího referujícího.
A někteří vyučující pro jistotu netolerovali vůbec žádnou absenci a neskutečně se divili, že jim tam chodí nachlazení studenti s rýmou a kašlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o radu…vždy jsem měla za to, že na vysoké se nemusím vůbec omlouvat. U jedné vyučující se sice účast zapisuje, ale jsou povoleny 3 absence. Jsem nemocná (k doktorovi jsem nešla) a do školy nechodím, spolužačka straší, že musím psát všem učitelům, že nepřijdu a omlouvat se - některé to tak dělají, protože jsou zvyklé ze střední..
To se obvykle dozvíš na úvodní přednášce. Je irelevantní, co tvrdí spolužačka, pravidla si nastavuje vyučující. Někdy to najdeš na predmetovych stránkách, případně se musíš vyučující/ho zeptat.
VŠ není ani zaměstnání, kde platí pro všechny zaměstnavatele zákoník práce, ctakze je zbytečné ptát se bez uvedení školy, předmětů a vyučujícího na internetovém fóru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit