Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem zmatená z toho, co se mi stalo v minulých dnech. Proto bych ráda znala váš názor. ![]()
Snažíme se počít druhé dítě. Kvůli problémům s cyklem jsem v poslední době chodila na měření folikulů na gynekologii. Byla jsem tam 14DC, doktorka uznala, že ovulace zřejmě proběhla, že se jí zdá, že vidí zdeformovaný folikul na levém vaječníku, pravý vaječník je u mě hodně špatně na UTZ vidět, mám ho někde zalezlej ![]()
Před týdnem jsem začal mít těhotnské příznaky a těšila se, že to konečně vyšlo. Teď v úterý jsem měla 28DC dostat MS, nedorazila a všechny testy byly negativní, i když měli ducha slaboulince viditelného, já na ně už nevěřím. ![]()
Od 26DC jsem měla výtok a bylo mi jasné, že mám zas vaginozu. Dost se mi to zhoršilo, tak jsem 29DC ve středu šla k doktorce, ona mi jí potvrdila, ale řekla, že radši než mi na to něco napíše udělá sono, kdyby tam přeci jen to těhotenství bylo. První podívání na obrazovku jí dost pobavilo, začala se smát, s tím, že kdybych jí neřekla, že mám negativní test, tak mi řekne, že jsem těhotná. Ukázala mi kde a jak vypadá sliznice a že je těhotenská. Pak ještě koukala na vaječníky, jestli tam není něco špatně. Pak znova sjela sondou na střed a vyvalila oči, já jsem koukala s ní na obrazovku a tam se ukázala bublina.
stejnou jsem měla u prvního dítka, prostě gestační váček hadr. Tak jsem se jí ptala, co to je. ona se smála, že neví a že to nebude zatím pojmenovávat, ale že se jí to moc líbí a že vezmeme krev na HCg. Byla velice radostně naladěná a že si mám zavolat druhý den.
Tak jsem tam včera volala, ona mi řekla, že těhotná nejsem a že prej počkáme až dostanu MS, když jsem se jí ptala, že ten UTZ byl tedy vzláštní, tak mi řekla, že jo, že zvláštní je, ale že budem věřit krvy. A že až začnu krvácet, tak ať se ozvu.
Až pak mi došlo, že tedy nic řešit nechce, ani variantu že by to bylo zamlké těhotenství, ani si mě znova nepozvala na krev, prostě nic. ![]()
Moje dvě kamarádky mi radí, ať jí obejdu a zajdu si o víkendu na potovost do nemocnice, ať zahraju divadlo, že mě bolí břicho, test slabě pozitívní a nechám se znovy vyšetřit.
Každá podobná komplikace je pro mě totiž nebezpečná, mám poruchu imunity a případný zánět moje tělo pozná, až když je to už hodně špatně. Moje doktorka to moc dobře ví, v minulém těhotenství si se mnou užila své, vždycky na mě byla velmi pečlivá, i tam kde to nebylo třeba. Ale teď jsem z ní dost zmatená. ![]()
@alisekR píše:
Jsem zmatená z toho, co se mi stalo v minulých dnech. Proto bych ráda znala váš názor.Snažíme se počít druhé dítě. Kvůli problémům s cyklem jsem v poslední době chodila na měření folikulů na gynekologii. Byla jsem tam 14DC, doktorka uznala, že ovulace zřejmě proběhla, že se jí zdá, že vidí zdeformovaný folikul na levém vaječníku, pravý vaječník je u mě hodně špatně na UTZ vidět, mám ho někde zalezlej
Před týdnem jsem začal mít těhotnské příznaky a těšila se, že to konečně vyšlo. Teď v úterý jsem měla 28DC dostat MS, nedorazila a všechny testy byly negativní, i když měli ducha slaboulince viditelného, já na ně už nevěřím.
Od 26DC jsem měla výtok a bylo mi jasné, že mám zas vaginozu. Dost se mi to zhoršilo, tak jsem 29DC ve středu šla k doktorce, ona mi jí potvrdila, ale řekla, že radši než mi na to něco napíše udělá sono, kdyby tam přeci jen to těhotenství bylo. První podívání na obrazovku jí dost pobavilo, začala se smát, s tím, že kdybych jí neřekla, že mám negativní test, tak mi řekne, že jsem těhotná. Ukázala mi kde a jak vypadá sliznice a že je těhotenská. Pak ještě koukala na vaječníky, jestli tam není něco špatně. Pak znova sjela sondou na střed a vyvalila oči, já jsem koukala s ní na obrazovku a tam se ukázala bublina.stejnou jsem měla u prvního dítka, prostě gestační váček hadr. Tak jsem se jí ptala, co to je. ona se smála, že neví a že to nebude zatím pojmenovávat, ale že se jí to moc líbí a že vezmeme krev na HCg. Byla velice radostně naladěná a že si mám zavolat druhý den.
Tak jsem tam včera volala, ona mi řekla, že těhotná nejsem a že prej počkáme až dostanu MS, když jsem se jí ptala, že ten UTZ byl tedy vzláštní, tak mi řekla, že jo, že zvláštní je, ale že budem věřit krvy. A že až začnu krvácet, tak ať se ozvu.![]()
![]()
Až pak mi došlo, že tedy nic řešit nechce, ani variantu že by to bylo zamlké těhotenství, ani si mě znova nepozvala na krev, prostě nic.
Moje dvě kamarádky mi radí, ať jí obejdu a zajdu si o víkendu na potovost do nemocnice, ať zahraju divadlo, že mě bolí břicho, test slabě pozitívní a nechám se znovy vyšetřit.
Každá podobná komplikace je pro mě totiž nebezpečná, mám poruchu imunity a případný zánět moje tělo pozná, až když je to už hodně špatně. Moje doktorka to moc dobře ví, v minulém těhotenství si se mnou užila své, vždycky na mě byla velmi pečlivá, i tam kde to nebylo třeba. Ale teď jsem z ní dost zmatená.
duělej na tu pohtoovst, že tě bolí břicho a test máš pozitivní, ennechávala bych to rozhodně v náhodě
@alisekR pro jistotu a klid v duši, bych ti doporučila to samé co tvé kamarádky.
Nečekej na víkend, bolest břicha můžeš hrát aj dnes.
Raději zajdi na pohotovost, ať víš na čem jseš ![]()
@MegK píše:
@alisekR pro jistotu a klid v duši, bych ti doporučila to samé co tvé kamarádky.
Nečekej na víkend, bolest břicha můžeš hrát aj dnes.
Raději zajdi na pohotovost, ať víš na čem jseš
přesně tak, u těhotných se to muze změnit z hodinu na hodinu, fakt na nic nečekej, už ej to 5 let zpátky bolelo mě véčer břicho a říkala jsem si vydržím do zítřka a pojedu do nemocnice no a za 3 hodiny jsem měla samovolný potrat.
Takže tím sjem chtěla říct, že když jsi něco přismyslíš tak na tebe nebudopu koukat hloupě, ba to i nepoznají ![]()
Asi máte pravdu,
nerada něco přestírám, snad proto, že opravdovejch zdravotních promlémů mám víc než dost. No, ale stejně na jednej diskuzi, kde se nás potkává víc, co se snažíme, mě když jsem holkám psala včera, jak jsem dopadla. Nějaká uživatelka utřela, že mám věřit doktorce a neřešit to, že když mi řekla, že těhotná nejsem, tak tomu mám věřit a nedělat z toho problém. ![]()
Bohužel si fakt myslím, že je to nějaký zamlklý těhotenství, nebo nevím.
Zítra ráno si udělám ještě test a pak se uvidí, asi vyrazim.
@alisekR píše:
Asi máte pravdu,nerada něco přestírám, snad proto, že opravdovejch zdravotních promlémů mám víc než dost. No, ale stejně na jednej diskuzi, kde se nás potkává víc, co se snažíme, mě když jsem holkám psala včera, jak jsem dopadla. Nějaká uživatelka utřela, že mám věřit doktorce a neřešit to, že když mi řekla, že těhotná nejsem, tak tomu mám věřit a nedělat z toho problém.
Bohužel si fakt myslím, že je to nějaký zamlklý těhotenství, nebo nevím.Zítra ráno si udělám ještě test a pak se uvidí, asi vyrazim.
vyraž hned, muže to být i mimoděložní, ale to by snad věděla, že je něco spatně
No na tu pohotovost si zajeď ať máš klid, jen nevím co bys tam chtěla slyšet
aby ti potvrdili zamlklé těhotenství?
K čemu by to bylo? Já nevím, ale pokud máš HCG nula tak těhotná opravdu nejsi, teda mohl by to být uplný začátek, ale to by neodpovídalo UTZ. Řekla ti hodnotu toho hcg?
@tumpach To snad ne, ta bublina v tej sliznici byla normálně v děloze, klasická fazolka, na vejcovodech nic, to prohlížela.
Já chci jet radši do krajskýho města, tady unás v nemocnici je to trága. 24hodin pohotovost tu stejně není, je jen v krajským.
Jsem z toho špatná, už jsem se tak těšila a teď zase tohle, v tuhle chvíli mám pocit, že se mi nic nedaří ![]()
Já bych se taky přikláněla k ostatním, co radí tu pohotovost… Přeci jen víc hlav víc ví.. Tak ať ti to dobře dopadne! ![]()
@alisekR Takže pojedeš až zítra? A včem myslíš že je ten omyl doktorky?
@Bavi No právě, že mi hodnotu HCg neřekla. Problém je, že podobnou zkušenost mám za sebou z roku 2010, byl z toho pak obrovský problém. Zánět- rozhozená imunita.
Je mi jasný, že mi to k ničemu nepomůže, ale pokud mi někdo řekne, je to neprosperující zaniklé těhotenství, na imunologii mi přidají dávkování léků.
@alisekR v tom případě určitě jeď
ani nemusíš lhát, prostě řekni tak jak to je. že tam něco bylo ať ti potvrdí co to bylo
@Bavi Nepřijde mi normální po tom, co viděla na UTZ říct, počkáme až dostanete sama MS. Mimo to, moje minulá ovulace byla 3 dny před MS, potvrzeno UTZ, pak jsem začala krvácet, velmi krátce a málo, 14DC toho nového cyklu na UTZ ani jeden folikul, jen cosi, co vypadalo jako zkolabovaný folikul a to prej s přesností kolikrát nepozná ani doktor v CAR
takže jsme tomu obě veřili.
A teď bublina jak 6+0 u první dcery. Trochu divný ne?
A neřekla ti ji právě proto, že byla tak nízká, nebo vůbec, že to sama vyhodnotila jako lékař za netěhotenství? Na krev si pro svoji jistotu přece můžeš jít sama, jako samoplátce. Dnes jsi mohla jít, když jí nevěříš
Nebo bych zavolala znovu a zeptala se jí přímo na čísla. To bych udělala, kdyby mi to vrtalo v hlavě.