Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Janca93 píše:
me se to ted stalo poprve, a zrovna na kosili kterou mam od pritele jako darek. :/..Ta kosile je z 65%Bavlny a pak poliamid a elastan.a na jakou barvu to obarvit?? svetlejsi nebo tmavsi??
a nebo si můžeš taky koupit tu košili novou, pokud máš pocit, že by to přítele hodně mrzelo. A nemusí o tom vědět
No ja sem na ni nedavno koukala a oni ji tady u nas ve meste nemaj. On ji kupoval v Praze. Neco s tim vymyslim. ![]()
holky zkuste k prádlu do pračky hodit tabletu do myčky. mě to pomohlo
Já bych zkusila obarvit na tmavo - kdysi byly dobré barvy Iberie. Hlavně aby se stáhl ten světlý odstín fleků. Klidně bych zkusila černou, nebo pro začátek tmavě fialovou.
Já jsem barvila jednou světlerůžovou košili, byla to hodně směska, na tmavě modro a chytlo to do docela pěkné fialkové.
Jinak jsem dodneška nezjistila, čím to je.....manžel to má třeba na ponožkách, trenýrkách. Savo doma prakticky nepoužívám.
smajlicek90 píše:
Holky pomoooc, povedlo se mi obarvit si bílý košile a spodní prádlo na lehce žlutou, vypadá to jako kdyby to bylo zapraný a je to dost ošklivýnevíte jak na to bojim se to namočit do sava přece jenom to je drahá košile
neprodávají třeba něco speciálního na takovýhle karamboly? nebo máte nějakej babskej trik?děkuju moc
![]()
![]()
vyprala jsem manželův rondon s kalhotama dohro a rondon se obarvil na modro, namočila jsem ho do horký vody s celým žlučovým mýdlem a odměrkou prášku na noc a pak vyprala a byl kráááááásně bílý…nevím co mě to napadlo to tam hodit dohromady, asi jsem měla výpadek ![]()
ahoj,
mám prosbu, podařilo se mi nějakým způsobem obarvit fusak emitex (šedá barva), ale jen ten nylon(fleece zůstal v pořádku), jsou na tom zažloutlé skvrny a vypadá to příšerně. Zkoušela jsem ho ještě 2× vyprat, trošičku se to zlepšilo, ale pořád je to dost vidět. Nemáte někdo nějaký tip, jak to z toho dostat. Ještě jsem přemýšlela, že bych to případně zkusila obarvit.
tak to netušim jen pozor na to obarvení aby se ti neobarvil celej, v drogerii prodávají prášek na omylem obarvené oblečení je to malej levnej pytlíček, ale nevim co to udělá když to má dvě barvy
nene… celej ten fusak je šedej (fleece i nylon), proto právě přemýšlím o obarvení. Ale ten prášek asi ještě zkusím. Děkuji moc.
já použila na obarvené ručníky odbarvovač dr. beckmenn (nebo tak nějak) a fajn, skvrny jsou pryč, ale původně sytě žluté ručníky jsou světleji žluté. Ale chce to předem na kousku vyzkoušet, co to udělá.
Já jsem si omylem obarvila na černých šatech bílé lemování, mašly a ramínka na růžovo a tak mě napadlo použít odbarvovač, namočila jsem do něj šaty a po chvilce začaly flekatět a z černých šatů s bílým lemováním, bílými ramínky a bílou mašlí mám flekaté a nepopsatelně zeleno hnědé šaty, které už nemohu nosit..dnes jsem si koupila černou barvu a budu je zkoušet obarvit na černo, tak uvidím, horší už snad být nemůžou…
Ahojky, poradte mi prosim.. Dostala jsem od pritele bavlnenou mikinu v bilo-cervene kombinaci barev a samozrejme pri prvnim prani se mi dolni lem mikiny obarvil na ruzovo :-/ Nedala by se ta ruzova nejak odstranit aniz bych celou mikinu musela odbarvovat?? Napadlo me ji v nejhorsim pripade obarvit na jinou barvu, ale obavam se zdali to vubec pujde, kdyz je mikina dvoubarevna..
tak odstín nějak nevadí, byla bych moc ráda, když bych to obarvilo, aby se to dalo nosit no:)) tak ja zkusim to savo no
..dekuju