Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Max si zničíš vlasy, nic víc. V těhotenství barvy chytají blbě ![]()
@martina.se píše:
Max si zničíš vlasy, nic víc. V těhotenství barvy chytají blbě
Celou dobu mi chytaly dobře, až včera. Kdybych je neměla šedomodrý, tak to neřeším, stejně jsem doma. Ale tohle je propadák
Ta to jsem moc ráda. Trošku mě z toho trápí svědomí, že kvůli mojí blbosti bych ohrozila mimčo.
Ja bych takoveto veci vubec neresila… nejsme z cukru a decka taky ne… ze by ti neco z vlasu a pokozky hlavy pronikalo do krve a do tela a pres placentu k plodu a jeste ho to poskozovalo… barva na vlasy to nebude
mam dve zdrave deti a cele tehotenstvi jsem se dle potreby barvila ![]()
Pochybuju, že by to vadilo mimču. Jak psala Martina, spíš ty vlasy. Ale pokud to neděláš pravidelně, tak jednou to taky snesou. Už se mi stalo, že jsem barvila 2× za den. Jinak si v těhotenství barvím cca co 2 měsíce, barva mi chytá dobře.
@Anonymní píše:
Celou dobu mi chytaly dobře, až včera. Kdybych je neměla šedomodrý, tak to neřeším, stejně jsem doma. Ale tohle je propadákTa to jsem moc ráda. Trošku mě z toho trápí svědomí, že kvůli mojí blbosti bych ohrozila mimčo.
neohrozíš, neboj.. mi to ke konci nechytalo vůbec ![]()
@MuffinkaM @soney Vlasy mám naštěstí nezničené. Tohle se mi teda nikdy nestalo, ale je fakt, že jsem včera chtěla vyzkoušet „novinku“ a dopadlo to bídně. Takže to nejspíš bude tou barvou, než těhotenstvím.
Taky si říkám, že žádná těhotná se celých 9 měsíců nestravuje jen zdravým jídlem, bez jakýchkoli éček a jiných čuňáren, tak ta barva snad nebude tak hrozná. Ve sprchových gelech jsou taky chemikálie a používáme je denně..
Holky, děkuju moc za pomoc, jsem klidnější ![]()
Mně barva chytá naštěstí pořád stejně, já ani nevěděla, že by se neměly barvit vlasy. Prý ani gelové nehty - nic. Bych fakt musela sedět doma a čekat, až porodím, když se nic „nesmí“ ![]()
Hlavně pozor na barvy z drogerie, chytaj jinak než je na obrázku a můžou vyvolat alergie.. jinak v těhotenství se taky barvím, ale raději si zajdu ke kadeřnici, která má mnohem šetrnější barvy na vlasy než jsou nějaký paletka z drogerie
Jůůů.. já si barvím vlasy a gel. nehty mám také…
To se fakt v trěhotenství nedoporučuje?
Barvila jsem si vlasy před mesícem a pul a zustalo mi pár pramenů vlasů v ruce, byla to barva z drogerie a nikdy se mi nic předtím takového nestalo…zítra jdu proto ke kadeřnici a zkusím se s ní domluvit jen na nákých melírcích
..podle mého je to individuální ![]()
Ve škole jsme se učily, že by jsme se v těhotenství barvit neměly, ale která ženská by to vydržela se nebarvit 9 měsíců.. jen barvy z drogerie jsou prostě agresivnější než co používaj kadeřnice v salonech..
Ahoj holky,
mám takovou otázku.
Jsem „umělá“ blondýna
Před otěhotněním jsem si barvila vlasy doma cca 1× měsíčně. Teď jsem ve 23 tt, poprvé jsem byla u kadeřnice ve 11 tt s tím, že nechci žádný dryják a oznámila ji můj stav. Poté jsem se v 16 tt obarvila znovu doma a včera zas, akorát to dopadlo katastrofálně. Chci se zeptat, zda hodně vadí, když tam dnes plácnu nějaký lehký přeliv, bez amoniaku a těchto chemikálií. Samozřejmě větrám, jde mi to, jestli 2 dny za sebou nemůže barvení nějak uškodit. Můj porodník tvrdí, že barvy byly škodlivé před lety, dnes už tomu tak není a plod to neohrozí. Nejsem si ale jistá, zda v takovém množství. Samozřejmě už pak plánuji do porodu nebarvit.
Děkuju.