Opakovaně potraty stejný den

186
3.12.22 14:10

Opakovaně potraty stejný den

Ahojky holky,

1 IVF ET- biochemko, 1KET-17 den GS odchází následuje revize, mezi tím lázně 2KET - nechytlo se ( myslím moji chybou, první den jsem zvracela, vlezla jsem do horké vany a nahrávala si žaludek láhvi), 3KET-17 GS odchází bez revize..

Parovou genetiku máme, Imuno mám léčím Nk buňky, které jsme snížily, hormonální profil mám, štítná žláza ok, spermiogram ukázkovej, zkoušíme Genetiku embryí myslíte, ze budu mít nárok? Nebo co vás ještě napadá nechat vyšetřit, embryo nemá problém se chytit, ale udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
672
3.12.22 14:19
@Nikolstor píše:
Ahojky holky,

1 IVF ET- biochemko, 1KET-17 den GS odchází následuje revize, mezi tím lázně 2KET - nechytlo se ( myslím moji chybou, první den jsem zvracela, vlezla jsem do horké vany a nahrávala si žaludek láhvi), 3KET-17 GS odchází bez revize..

Parovou genetiku máme, Imuno mám léčím Nk buňky, které jsme snížily, hormonální profil mám, štítná žláza ok, spermiogram ukázkovej, zkoušíme Genetiku embryí myslíte, ze budu mít nárok? Nebo co vás ještě napadá nechat vyšetřit, embryo nemá problém se chytit, ale udržet.

Napadá mě ta genetika samozřejmě. Ja jsem nechávala vyšetřit všechna embrya a z 5 byla zdravá jen 2. Jinak si myslim, že by to pojišťovna mohla uhradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11211
3.12.22 14:21

Hematologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.22 14:45

A jak lecis NK buňky? Já měla přesně tohle 3× potrat úplně stejný scénář a na vine byly NK buňky, jenže ta jejich léčba půlroční prednisonem.. No razantně jsem odmítla a hned skočila do dalšího ivf cyklu s kapackou intralipidu. Ty zabraly hned, nemusíš se léčit dlouho a kortikoidy. Měla jsem 3 kapacky v průběhu tři týdnu a povedlo se.
Ještě mě napadá- máš v pohodě zuby? Já měla chronický zánět v sedmicce, ozval se mi jen čas od času a zánět v zubu ti jde do celého těla a aktivuje právě ty NK buňky, takze pak telo bojuje proti vsemu cizimu a odpudi embryo.. alespon u me to tak bylo…
Anonym - zdravotní údaje.

• Citovat
  • Upravit
209
3.12.22 15:28

Mno, kromě už výše zmíněné hematologie mě ještě napadají chlamydie, uroplazmata, apod - ale to Ti nejspíš testovali už v CAR, nebo ne? Aspoň u nás to teda testovali (Gennet).
Pak samozřejmě ještě diabetes? A co hysteroskopie?
Na genetiku embryí určitě nárok máš, ale i dost záleží, v jakém seš centru. V našem případě s tím jeden nejmenovaný CAR měl problém i po mých pěti potratech a imuno problému, Gennet (dr. Jarošová konkrétně) genetiku embryí navrhla okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
3.12.22 16:16

Nevím, jak genetiku a komu pojišťovna hradí, mám za sebou 2 ZT a jedno UPT kvůli VVV v 15tt a genetika embryí stála 20 000,–. Netuším, jestli na to přispěla ještě něco pojišťovna. Ale doporučuju, z 8 embryí jsem měla zdravé 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
3.12.22 20:28

@Nikolstor já osobně třeba potrácela kvůli zjištěné leidenske mutací. Musím ředit krev od začátku ale určitě bych zkusila i to po opakovaným potratu a je spoustu příčin který můžou na, hematologii zjistit netvrdím že je to i tvůj případ ale držím moc palečky aby se přišlo na příčinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.22 20:50

@jita22 tu nemam, mužů se zeptat, děkuji ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.22 20:53
@Anonymní píše:
A jak lecis NK buňky? Já měla přesně tohle 3× potrat úplně stejný scénář a na vine byly NK buňky, jenže ta jejich léčba půlroční prednisonem.. No razantně jsem odmítla a hned skočila do dalšího ivf cyklu s kapackou intralipidu. Ty zabraly hned, nemusíš se léčit dlouho a kortikoidy. Měla jsem 3 kapacky v průběhu tři týdnu a povedlo se.
Ještě mě napadá- máš v pohodě zuby? Já měla chronický zánět v sedmicce, ozval se mi jen čas od času a zánět v zubu ti jde do celého těla a aktivuje právě ty NK buňky, takze pak telo bojuje proti vsemu cizimu a odpudi embryo.. alespon u me to tak bylo…
Anonym - zdravotní údaje.

První jsem měla intralipid tam jsem měla mírně zvýšené NK buňky, tak pak Nk buňky se rapidně zvedli a byl nasazen medrol, po 3 měsících Nk buňky 2% ptala jsem se jestli mi při ketu nedají i k tomu intralipid a prý ne, chtěla jsem oboje..

Zuby po kortikoidech mám zničené, dávám pomalinku dohromady, bych jednala hned😄 ale vždy mě bolí huba 😂
Jako bylo by tomzajimave kdyby dala zuby do kupy a vše by bylo ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.22 20:56
@MiliX píše:
Mno, kromě už výše zmíněné hematologie mě ještě napadají chlamydie, uroplazmata, apod - ale to Ti nejspíš testovali už v CAR, nebo ne? Aspoň u nás to teda testovali (Gennet).
Pak samozřejmě ještě diabetes? A co hysteroskopie?
Na genetiku embryí určitě nárok máš, ale i dost záleží, v jakém seš centru. V našem případě s tím jeden nejmenovaný CAR měl problém i po mých pěti potratech a imuno problému, Gennet (dr. Jarošová konkrétně) genetiku embryí navrhla okamžitě.

Taky gennet letna (Ambrusova)
Jo toto vše máme, chodím ke gaborove a tady ty potvory vyléčila hned na začátku, teď jsme teda dělali opět odběry na vše možné nesli opet moc, jestli náhodou, kontroluje zpětné i stitnoh.. dřív to bylo ok, tak uvidím teď..
děkuji ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
3.12.22 20:57

@Nikolstor já mám stejný problém, 7 biochemek (vždy odejdou ve stejný čas) a 1 MT. Zatím se stále léčím s NK buňkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.22 20:58
@Lucie241 píše:
@Nikolstor já osobně třeba potrácela kvůli zjištěné leidenske mutací. Musím ředit krev od začátku ale určitě bych zkusila i to po opakovaným potratu a je spoustu příčin který můžou na, hematologii zjistit netvrdím že je to i tvůj případ ale držím moc palečky aby se přišlo na příčinu

Krev řeším preventivně clenexem 🙈
Zkusím ještě navrhnout. Takové vyšetření mužů o bez pomoci caru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.22 20:59
@Bubla93 píše:
@Nikolstor já mám stejný problém, 7 biochemek (vždy odejdou ve stejný čas) a 1 MT. Zatím se stále léčím s NK buňkami.

To je zajímavé 🙈
Aby nedělaly divnou chybu v těle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
3.12.22 21:04

@Nikolstor uvidíme až se zbavím těch NK buněk proti trofoblastu a dostaneme opět povolení :) jinak jsem si zjistila ještě MBL deficit, ale ten může spíše za pozdní potraty. Na ten budu brát fraxiparin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.12.22 21:08
@Bubla93 píše:
@Nikolstor uvidíme až se zbavím těch NK buněk proti trofoblastu a dostaneme opět povolení :) jinak jsem si zjistila ještě MBL deficit, ale ten může spíše za pozdní potraty. Na ten budu brát fraxiparin :)

Já je prvním biochemku měla 16%, pak po ketu vylezla na 23% po 7 týdnech hodnota braním kortikoidu spadla na 2,3% myslím nebo 3,2%.. a konec byl stejný.. čekala jsem, ze se vyléčí ty a bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty