Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nikolstor a jiný problém v imunologii nemáš? Já že za to s největší pravděpodobností vždy může imunologie.
Ty NK buňky už máš krásný ![]()
Taky mám kdyžtak doporučenou genetiku embrií.
Mně jen zarazilo, že to máš vždy ve stejný den jako já, u mě vždy tak 17 DPO začne test slábnout a pak přijde MS.
Já měla NK buňky proti trofoblastu 28,5, po 6 týdnech metypredu 27,5 a rozhodilo mi to i další hodnoty. Teď beru metypred a pentomer a čekám na kontrolní testy (snad příští týden) ![]()
@Nikolstor ještě mě napadá celiakie (můžeš ji mít bezpříznakovou). Pak ta hematologie (ale to se koukni, zda ti ji nebrali při genetice)
@Bubla93 píše:
@Nikolstor ještě mě napadá celiakie (můžeš ji mít bezpříznakovou). Pak ta hematologie (ale to se koukni, zda ti ji nebrali při genetice)
@Bubla93
Jinak imuno na zbytek mám dobrý jen ty trofoplasma..
Celiakie mě nenapadla, jestli se to dá někde jak samoplatce tak klidně půjdu i sama za sebe..
ba tu hematologii juknu
@Nikolstor celiakii, srážlivosti, štítnou žlázu a MBL deficit jsem si hradila jako samoplatce
já jsem si to vše musela řešit sama, můj CAR bohužel biochemka neuznává jako těhotenství. Gyndař mi taky nepomohl. Díky MBL deficitu jsem se pak dostala na imunologii ![]()
@Bubla93 a to si stačí dojít do odborové místnosti? Vůbec nemam zkušenost 🙈
@Nikolstor koukni na odběrová místa a na jejich ceníky (mají je online). Já chodila do Medily a do EUC laboratoře- mám pocit, že obě jsou po celé republice. Když ty odběry měli jen v balíčcích, tak jsem si je objednala předem. Když jsem šla na něco z ceníku, tak jsem šla bez objednání ![]()
Jestli máš dobrého praktika, tak se zkus domluvit s ním na žádankách, ať to neplatíš ![]()
@Bubla93 my tu máme Angel a AeskuLab..
zkusím v pondělí obvodního lékaře, jinak si to zkusím zaplatit sama, jen přece to bude už par korun a muže mi to ušetřit dost..
děkuji ☺️️
@Nikolstor tak dej vědět, jestli něco najdeš ![]()
Praktik ti to snad napíše ![]()
Jen koukni, zda ti něco z toho už nedělali třeba s imunologií nebo genetikou, ať to kdyžtak neplatíš zbytečně ![]()
Bohužel. Někdy to tak bývá.
Já 8 KETů.
1 biochemické
1 potrat 6+0
1 potrat 6+3
Za prvé, tím, že si nahříváš břicho nezapříčiníš potrat ![]()
Taky máme úplně všechno, co je možné i nemožné. I tu genetiku, od začátku.
Příčin může být hodně.
1.tvoje tělo?
2.embryo?
Struktura a tvar dělohy,
embryo se přestane vyvíjet kvůli nekvalitním informacím ze spermie i z vajíčka. Prostě v určitém okamžiku už embryo,,nemá informace,, a odumírá. Jako když máš málo barvy v tiskárně.
Nedostatečná struktura sliznice, která v určitém okamžiku už plod,,neudrží,, Tvé tělo není dost silné, aby zvládlo těhotenství a ochrání se potratem.
Taky imunita
tělo bere těhotenství jako cízí těleso.
A spousta dalších. Neovlivníš to. Zkoušet a zkoušet a jednou to dopadne dobře. ![]()
@Veru333 ne potrat ale ze embryo se nechytlo vůbec.. v teď den jsem měla dietní chybu, celou noc jsem zvracela, pila bylinkove čaje, koupala se v horké vodě, tak si myslím, ze jsem si zapříčinila neúspěch sama.. jinak nemam problém embryo chytit, ale udržet 🙈
Jen mi vrtá hlavou, ze to odešlo na den stejně 🙈
První tehu bez problému, přirozeně a ještě jsem to zjistila nikdy v 8tt (4rocnik na střední), udělala jsem maturitu(polní stresu) a bez komplikaci a teď proste nic 🙈
Mě ještě napadlo zda nebude problém, ze ketu jsou řízené.. mám teda anoovulaci, tak chci zkusit jen ovu pomoc letrozolem bez estrofenu atd..
jediné co nemam za vyšetření je hystero, ty celiaky a zazadala jsem si o genetiku embryí co tam ještě máme..
No uvidím co bude dal..
![]()
@Nikolstor ještě mě napadá, kontrolovali ti tu imunologii i s pozitivním testem?
U mě byly zásadní ty NK buňky… ale těhotná jsem vždy byla přirozeně…
@Bubla93 to se pravě nestihlo a potratu, řekla až za 8 týdnu
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.