Opakovaně streptokok v pochvě

Anonymní
31.7.18 09:18

opakovaně streptokok v pochvě

Ahoj, už z toho začínám být zoufalá a tak se chci poptat, zda s tím nemáte někdo zkušenosti. Asi 4 měsíce zpátky mi byl zjištěn streptokok v pochvě, doktorka mi předepsala polygynax, na nějakou dobu potíže zmizely, ale nyní se opět opakují, byl mi předepsán Mcmiror na zavádění a příteli mastička, beru ho už týden a zatím žádné zlepšení, takže si myslím, že už ani nezabere. K tomu beru Candistop s laktobacily na obnveni bakteriální flory, probiotické tampony, nosím bavlněné kalhotky, používám Lakatacyd na mytí..No prostě už nevím čím tomu pomoct, hlavní problém je, že streptotkok na atb zrejme nereaguje, dr. mi řekla, že se často vrací a že je potřeba se pokusit ho zbavit. Ale už je to strašně obtěžující a navíc moc nevěřím, že 3 atb v řadě by pomohly…nemáte někdo zkušenost s autovakcínou, když terapie atb nepomáhá? Moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
31.7.18 09:26
@Anonymní píše:
Ahoj, už z toho začínám být zoufalá a tak se chci poptat, zda s tím nemáte někdo zkušenosti. Asi 4 měsíce zpátky mi byl zjištěn streptokok v pochvě, doktorka mi předepsala polygynax, na nějakou dobu potíže zmizely, ale nyní se opět opakují, byl mi předepsán Mcmiror na zavádění a příteli mastička, beru ho už týden a zatím žádné zlepšení, takže si myslím, že už ani nezabere. K tomu beru Candistop s laktobacily na obnveni bakteriální flory, probiotické tampony, nosím bavlněné kalhotky, používám Lakatacyd na mytí..No prostě už nevím čím tomu pomoct, hlavní problém je, že streptotkok na atb zrejme nereaguje, dr. mi řekla, že se často vrací a že je potřeba se pokusit ho zbavit. Ale už je to strašně obtěžující a navíc moc nevěřím, že 3 atb v řadě by pomohly…nemáte někdo zkušenost s autovakcínou, když terapie atb nepomáhá? Moc děkuju :kytka:

Přijde mi, že toho bereš hrozně moc. A asi bych vynechala tampony a používala jen globule s laktobacily. A přítel atb také bere? Nebo má jen masticku? Asi by se měl minimálně celkovými atb také prelecit a vypustila bych třeba na měsíc intimní hrátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.18 09:28

Ahojky,dělá ti ten streptokok nějaké gyn.problémy? Mně byl zjištěn při prvním těhotenství,dr. mi řekla že to má hodně žen. Před porodem jsem dostala kapačku a atb.,aby to ode mě malá nechytla,ale pak už se to neřešilo. Dr. mi říkala že se to často vrací ale není třeba s tím něco dělat,pokud teda nejsi před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.18 09:30

@janickaIII Vše co používám mi doporučila doktorka. Protože říkala, že tím, že atb zníčí vpodstatě všechny bakterie a ne jen toho streptokoka je pak zas potřeba brat ty laktobacily, protože by se jinak mohly pomnožit kvasinky :( Přítel má pouze mastičku. No, o intimních hrátkách nemůže být teď moc řeč :zed: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.18 09:32
@Martule Lukáš píše:
Ahojky,dělá ti ten streptokok nějaké gyn.problémy? Mně byl zjištěn při prvním těhotenství,dr. mi řekla že to má hodně žen. Před porodem jsem dostala kapačku a atb.,aby to ode mě malá nechytla,ale pak už se to neřešilo. Dr. mi říkala že se to často vrací ale není třeba s tím něco dělat,pokud teda nejsi před porodem.

Mně byl právě zjisštěn protože mě neustále trápí svědění a výtok. Jinak nejsem těhotná, takže kdybych neměla potíže, vůbec by se to neřešilo :).

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
31.7.18 09:37

jo - zajít si na imunologii a nechat si vyrobit autovakcínu je dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
31.7.18 09:59

Zamotala jsi se do bludného ATB kruhu, to je nepříjemné. Ještě mně napadá možnost vyrábět si autohomeopatikum na aktuální stav.

A určitě se zaměř na stravu - být tebou, vynechám na delší dobu cukr ze stravy úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
31.7.18 10:36

V cem peres, pouzivas avivaz? Na kolik stupnu peres? Ja s tim bojovala mnoho let. Pouzivas roho moc, ty mydla na intimni hygienu vyhod. Pouzivej jen cistou vodu na myti. Na zavadeni lactobacily, to ma Dr pravdu, ale nic dalsiho. Ten streptokok se vraci, nezmizi nikdy uplne, u me po par letech ale vymizely problemy. Pouzivejte kondom, po sexu se jdi hned umyt. Kdyz to budes dodrzovat, casem to zmizi. Toaletak bez parfumace, obycejny. A nejist sladke, sice se do doporucije u kvasinky, ale mne to raky na to pomohlo. Ono to spolu souvisi, aby se mikroflora spravne obnovila. A kup si i probiotika na polykani, treba BioKult 14 nebo Biopron premium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
20.8.18 21:46

Jo, tak já jsem na tom úplně stejně jako tazatelka a taky nevím, co s tím… takže budu ráda, za jakoukoliv další radu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 23:59

Obnovuji diskuzi…
Prosím máte někdo zkušenosti a jak to dopadlo, co zabralo?

Jsem na tom podobně jako zakladatelka. Nekolik mesicu v kuse řeším potíže. Brala jsem polygynax, pote dlouhodobe vaginalni probiotika a stejne se potíže vracely. Z dalších steru vysel opet streptokok a e.coli.
Mudr mi napsala Amoksiklav, moc se mi nechce uzivat antibiotika, citim se relativně zdravě. Jen mam obavy ze kdyz je nebudu uzivat, potíže se treba za mesic, dva vrátí.

Plánuji těhotenství a nevim jak velký problém je, pokud bych mela tyhle bakterie i jako těhotná. Může to nejak ovlivnit těhotenství???

Zase si říkám že lépe se přeléčit teď nez treba za pár měsíců jako těhotná.

Opravdu se bakterie v pochvě léčí celkovými antibiotiky?

Budu ráda za vaše názory a zkušenosti pokud jste řešily to samé

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.22 01:01

Jako těhotná jsem dostala před porodem do žíly ATB.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.22 01:21
@Anonymní píše:
Jako těhotná jsem dostala před porodem do žíly ATB.

Ano, o tom vím. V předchozím těhotenství mi také zjistili streptokoka a dali pred porodem antibiotika.

Řeším ten problém teď jako netěhotna. Zda je to velká komplikace pro případné těhotenství. A jak se toho ideálně napořád zbavit.

• Citovat
  • Upravit
15995
30.6.22 06:50

Je to bakterie, antibiotika jsou rozumna volba :nevim: Jinak teda myslim, ze je to riziko hlavne pri porodu, nicmene rodila jsem mirne predcasne kvuli rozjizdejici se infekci, i kdyz puvodce jsem finalne nezjistila, dite melo taky zvysene CRP, bylo 2 dny po porodu na antibiotikach a mohlo to cele dopadnout i hur, takze ja bych neriskovala a radeji prelecila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.24 10:24

Po nějaké době. Podařilo se nějaké z vás toho zbavit??😩 Ono se říká, že není potřeba to léčit u netěhotných, pokud vám to nečiní potíže, to by se pak léčilo případně u porodu. Mně je teprve 17 a už 3 měsíce se z toho snažím dostat. Trápí mě jen výtok a takové jakoby lechtání v podbřišku. Byla jsem léčená macmirorem, ale po týdnu se to vrátilo zpět i s kvasinkami. Ty byly přeléčeny a momentálně užívám autovakcínu. Modlím se, aby to pomohlo. Jsem ale zoufalá, opravdu mě to omezuje. Nemůžu normální jídlo a cukr, koupat se v bazénu a take mám přítele (se kterým jsem ještě úplně nespala, kromě nějakých věcí kolem). Každý dělá, že se nasadí atb a dobrý, ale všude nacházím, jak se z toho nemůžou ženy dostat a info na internetu k tomu je opravdu neuspokojivé. Opravdu bych byla vděčná za jakoukoliv radu :nevim: :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.2.25 18:41

@Elenecka007
Ahoj, lecim se 3,5 roku. Opakovane zanety s nalezem streptokoka a masivni kvasinky. Bolesti v podbrisku, bolest pri sexu, velmi bolestiva menstruace, zapach, zeleny vytok. Lecena macmirorem- opakovane, naxyl - opakovane, furolin, doxyhexal, mycomax - opakovane, lomexin, gynocaps, boraxove globule - opakovane, cotylena - opakovane, clotrimazol, canesten gyn- opakovane. Vyplachy atd. V roce 2024 jsem mela 4× Atb a letos v 2025 uz mam jedny za sebou. Odmenstruovala jsem a zanet se vratil. Pristi tyden jdu ma cytologii a cekam na autovakcini. (Cekam uz mesic). Prosim jak dlouho si na autovakcinu cekala a pomohlo to to? Jak dlouho si ji brala a bylo nejake omezeni? Moc dekuji za jakoukoliv zpetnou vazbu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí